ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
I gamle dage havde man pinebænke. Nu har man pressen.
Oscar Wilde

Funky arvesølv fra Holmegaard


Sølv er årets julefarve og hos Holmegaard kan man smykke sin bolig med funky arvesølv. For Holmegaard, som er kendt for sit traditionsrige design siden 1825 står bag stilrent og stemningsfuldt pynt, som vil blive arvestykker i familien jul efter jul. Pynt, som smykker boligen smukt i sølv. Det er design, der på én gang er moderne i sit superenkle udtryk – og på samme tid sender traditionsrige hilsner til julens ikoner som stjernen og træet.

Holmegaards design ligner mere moderne sølvsmykker end julens traditionelle nisse-pynt, vi kender så godt. Enkelt sølvpynt som Årets Julepynt og Julefryd har en funklende glasperle siddende i midten. Det ser ud som om den er hentet fra oldemors brocher. Det er alt sammen stilrent vintage for de næste mange generationer. Men det stiliserede formsprog trækker også kraftigt på den nordiske designarv.

Stjernen stråler i sølv
Når juleglansen stråler højt fra træets grønne top, så er det naturligvis fra en tidløs sølvfigur, der er næsten minimalistisk i sit formsprog. Pynten til træets top bygger på en skulpturel fortolkning af et af julens største designsymboler, nemlig stjernen. Designer Torben Jørgensen, som står bag topstjernen fortæller: ”I dag er sølv en trend i tiden. Men fra mit barndomshjem husker jeg, at vi også havde sølvpynt. Den varme og kulørte guld-pynt blev hvert andet år udskiftet med sølv og hvidt – det var enkelt, køligt og meget smukt. Det var jo hjemmelavet julepynt vi brugte, så allerede dengang eksperimenterede jeg meget”. I modsætning til de fleste andre topstjerner, kan den efter julen skilles ad og fylder ingenting, indtil den pakkes ud næste jul.

Skandinavisk designtradition
Årets Julepynt er lavet af design- og søskendeparret Dorthe og Peter Svarrer og naturligvis i tidens hotte, kølige metal. Den består af grafisk, enkle blade i en lige så enkel form, som vi kender fra årstidens snebolde. Designerduoen står også bag en stjerne-uro, der bygger på et stramt formsprog, hvor stjerneformen gentager sig selv. Foruden Julefryd, der er stykke sølvpynt i et grafisk bladmønster, som bugter sig i minimalistiske formationer. Selv siger Peter Svarrer om julens metaldesign:

”Vi har arbejdet meget med det grafisk enkle og den skandinaviske designtradition, som Holmegaard også står for. Dvs. rene linjer og funktionelt brugsdesign. Selvom metaldesignet her jo ikke som vinglas og skåle har en funktion, de er skulpturelle ting, som skal dekorere et træ. Sølv er rigtigt flot mod mørke vinduer og på et træ, hvor metallet reflekterer det grønne. Det har også været vigtigt for os at fortælle om julen, men at gøre det gennem de nordiske symboler som snefnug, stjerner og blade. Altså at referere til naturens stiliserede former i stedet for til mere traditionelle julehistorier”.

Årets Julepynt koster 79,- i vejl. udsalgspris. Årets Julefryd koster 179,- i vejl. udsalgspris og Topstjernen koster 399,- i vejl. udsalgspris.

Pynten forhandles hos førende isenkræmmere i hele landet.Lagt på 1. december 2007 af IN
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 GUBI
 Rosendahl
 UnderCover by LE KLINT
 Faber
 Natuzzi
 Jesper Holm
 Andre artikler
Morsø River Vase
Med inspiration fundet i floden, der snor sig gennem det nordiske landskab, er Morsø-vasen 'River' en lektion i indre ro...
Læs mere
Nuance bakkebord
Nuance har netop lanceret et bakkebord i et moderne, skandinavisk design...
Læs mere
LE KLINT Caleo
Mødet mellem Rikke Frost og LE KLINT har ført til et nyt spændende samarbejde, der betyder...
Læs mere
Zone bordskånere
Giv dine varme skåle og fade et smukt og sikkert ståsted på middagsbordet...
Læs mere
Södahl Pansy
Find ro i soveværelset med sengetøj, der emmer af landlig idyl...
Læs mere
Vipp lancerer to nye lamper
Vipp udvider lampeserien med varianter af deres væglampe og pendel...
Læs mere
Rosti Mixkande i rustfrit stål
En af køkkenets helt store klassikere lanceres nu i rustfrit stål...
Læs mere
 ZoomRooms
 Faber
 GUBI
 Jesper Holm
 Menu
 Natuzzi
 Rosendahl
 UnderCover by LE KLINT
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds