ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Det er meneskeligt at fejle, men guddommeligt at tilgive.
Alexander Pope

Livet med lungekræft


Det er store følelser som angst og sorg, men også kærlighed, håb og viljen til at leve, der er i fokus, når 12 danskere med lungekræft og deres pårørende fortæller deres personlige historier i bogen ”Livet med lungekræft”. Bogen lanceres på International Lungekræftdag, den 17. november, hvor den folkekære skuespillerinde Susse Wold vil læse højt fra uddrag af bogen.

- Jeg tror stadig på det gode liv. På at der ligger mange gode år og venter på mig. Jeg tænker ikke i årstal og datoer, for vi skal alle herfra på et tidspunkt, og vi ved ikke, hvornår det kommer til os hver især. Derfor gælder det om at få så meget som muligt ud af det liv, vi har.

Så hudløst ærligt beskriver Nanna, 54-årig folkeskolelærer, sin nye livssituation, efter hun fik stillet diagnosen lungekræft, i bogen ”Livet med lungekræft”.

I bogen møder vi 12 personer, som alle deler samme skæbne: At have lungekræft tæt inde på livet. Hver især fortæller de deres egen og helt unikke historie om, hvordan deres liv har ændret sig dramatisk. Om angsten og sorgen, da de modtog beskeden om, at de har lungekræft, men også om hvordan de har lært at leve med deres sygdom – og fået viljen og livsmodet tilbage. Livet har fået en helt ny dimension for de mennesker, som i dag i endnu højere grad end nogensinde sætter kærligheden, håbet og viljen til at leve i centrum. Store som små oplevelser i dagligdagen har nu fået en helt ny og positiv betydning for dem selv og deres nærmeste pårørende.

- Jeg er blevet bedre til at glæde mig over de små ting i hverdagen. Det var dejligt i julen, hvor familien var samlet. Jeg ser frem til, at vi skal på sommerferie. Det gjorde jeg da også tidligere, men det er som om, det har fået en større betydning for mig at få de oplevelser sammen med min familie. Jeg kan også gå og glæde mig til, at ungerne kommer hjem på besøg. Eller glæde mig til jeg skal til hundetræning om aftenen. Små ting som lige pludselig får en større betydning, fortæller Nanna.

Håb, inspiration og livsmod
Overlæge Peter Sørensen og sygeplejerske Merete Martin fra Odense Universitetshospital har taget initiativ til ”Livet med lungekræft”, fordi der er et stort behov for sådan en bog:

- Mennesker med lungekræft og deres pårørende har brug for at vide, at de ikke står alene med deres sygdom. Og at selvom det kan være tungt og hårdt at leve med lungekræft, så er der også gode stunder, forklarer Merete Martin. Hun mener også, at bogen kan være med til at skabe opmærksomhed omkring lungekræft og øge danskernes kendskab til sygdommen.

- Når du får diagnosen lungekræft, dukker der mange spørgsmål op, og det kan være en stor hjælp at læse om andre, som har stået i samme situation. Bogen skal give mennesker med lungekræft – eller andre som er blevet ramt af en alvorlig sygdom – håb, inspiration og livsmod til at finde deres egen måde at leve så godt som muligt med sygdommen, forklarer Peter Sørensen.

Lørdag d. 17. november kl. 10.00-12.30 lanceres bogen ”Livet med lungekræft” i Charlottehaven på Østerbro, København. Arrangementet er gratis, og alle er velkomne. Tilmelding kan ske på dk.temadag@roche.com eller på telefon 36 39 98 94. Bogen kan bestilles på Patientforeningen lungekraeft.dk’s hjemmeside www.lungekraeft.dk fra den 17. november. Her kan du også læse mere om International Lungekræftdag.


Lagt på 8. november 2007 af IN
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Tiger of Sweden
 Hempz
 Pre End
 Tromborg
 Bison
 La Biosthetique
 Andre artikler
1001 måder af slappe af på
Alletiders julegaveidé til ham eller hende der lever et travlt liv...
Læs mere
Du skulle være gået
Et ungt par med et lille barn har lejet et afsidesliggende feriehus i bjergene kort før jul...
Læs mere
Stilleleg
I Lone Theils' nye krimi, Stilleleg, kastes hendes hovedperson, Nora Sand, som altid ud i et nervepirrende drama...
Læs mere
Overgrebet
Hvad sker der med en ung kvindes krop og sind, når hun bliver voldtaget, men vælger at tie med det?
Læs mere
Dage i Cap May
Cape May, New Jersey, 1957. Det unge, nygifte par Henry og Effie er på bryllupsrejse på det populære feriested udenfor sæsonen og...
Læs mere
Sommermørke
En far kører søvnløs rundt i den svenske sommernat og leder efter sin forsvundne teenagedatter. Det har han gjort i 3 år...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds