ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
En vred mand er sjældent fornuftig; en fornuftig mand er sjældent vred.

Nu åbner skisæsonen i de svenske fjelde

Foto: Peter Grant/VisitSweden

I weekenden gives der grønt lys for skiløb i svenske Orsa Grönklitt, og flere af de andre kendte skidestinationer er også ved at være klar til at byde sæsonens første skiløbere velkommen.

Orsa Grönklitt først igen
Lørdag 10. november kan sæsonens første skiløbere sendes af sted på løjperne i Orsa Grönklitt, den svenske skidestination som historisk set oftest har været først til at starte sæsonens skiløb.
De seneste dage har snekanonerne arbejdet i døgndrift, og de driftige turistfolk har også næsten snydt lidt på vægten for at komme først. Man har nemlig gemt noget af sneen fra sidste sæson og først nu fordelt den på langrendsløjperne, så skiløberne er sikret perfekt skiføre fra første dag. I alt 5.000 kubikmeter sne har på den måde fået lov at oversomre og nu fået chancen for at gøre gavn igen!
- Ikke kun sneen er kommet til Orsa Grönklitt, det er også årets skinyheder, og fra lørdag er det således også muligt at prøve det nyeste nye fra Salomon og Fischer. Vejrudsigten synes også at stå på sne, så alt tegner til en forrygende start på sæsonen, forklarer destinationsdirektør Torbjörn Walin. www.orsagronklitt.se

Bedre forhold for bjørne, tigre og skiløbere!
Orsa Grönklit byder velkommen til en ny vintersæson 15. december efter de største investeringer nogensinde. Over 60 millioner SEK er brugt på dels at gøre Europas største bjørnepark endnu større, dels at give tigrene bedre forhold og endelig også sikre endnu bedre muligheder for ikke mindst de alpine skiløbere.
De mange forbedringer betyder bl.a., at bjørneparken er åben året rundt, og den nye attraktion Tiger Mountain med de to sibiriske tigre er allerede gået hen og blevet et tilløbsstykke. Produktionen af kunstsne er de seneste to år næsten fordoblet, og nye moderne anlæg sikrer ikke mindst gode mængder nysne ved de vanskelige temperaturer fra 0 til minus fire grader.
En ny dreampark er yderligere med til at komplimentere billedet af en særdeles spændende vinterdestination. www.orsagronklitt.se

Spar otte timer på rejsen til Sälen
Nogle af Sveriges populæreste skidestinationer på Sälen-masivet i de nordlige Dalarna, Lindvallen/Högfjället og Tandådalen/Hundfjället, er rykket nærmere Danmark. Sådan forstået, at rejsetiden til den skønne fjeldsne er kortet betragteligt ned.
Med start 23. december er det muligt at flyve fra Ängelholm lufthavn ved Helsingborg og direkte til Mora i Sälen. Flyvetiden er bare en time, og herfra venter direkte transfer til Skistars destinationer.
- Det betyder, at vores mange gæster fra f.eks. København kan spare mindst otte timer i rejsetid og til vores destinationer, forklarer Jonas Mareniusson, Skistar Sälen, der længe har ønsket denne mulighed.
Priseksempel for den nye vinterferiemulighed er: Fly Ängelholm- Mora – Sälen tur og retur samt SkiPasss og skileje for en voksen i tre dage 2.499 SEK. Der flyves torsdage og søndage frem til 6. april. www.skistar.com

Store investeringer i Sälen
135 millioner SEK har SkiStar Sälen investeret op til sæsonen, som man da også håber slår alle rekorder.
Blandt de nye og større tiltag er en imponerende 8-stolslift ved Gustavtorget, som har en kapacitet på 3.600 personer i timen.
I Lindvallen er det ikke mindst sneproduktionen, der sættes i vejret, nemlig med hele 25 procent, og Tandådalen får med hjælp fra bl.a. en ny 4-stols lift og ny stor nedfart optimeret forholdene for de mange skiløbere. Også mulighederne for aftenskiløb i kunstlys udbygges betragteligt.

Skitumper får en chance mere
Er man født med, hvad man kan sammenligne med ti tommelfingre på fødderne, og bare er helt umulig på ski, så behøver man ikke helt fortvivle. På SkiStars skiskoler i Sälen giver skilærerne nemlig ikke sådan op, og der tilbydes endda gratis lektioner
Lykkes det ikke skilærerne på to (betalte) timer at lære eleven de aller mest elementære færdigheder som at bremse og dreje samt klare sig i en tallerkenlift, så fortsætter undervisningen for skilærernes regning! www.skistar.com

Fly fra Billund og København til Branäs
I samarbejde med Öster Lindet Rejser åbner Branäs denne vinter direkte fly fra Danmark og til den svenske fjeldverden.
To ugentlige afgange – torsdag og søndag – flyves på strækningen Billund-København-Torsby og omvendt, og der er direkte transfer de sidste 70 km og til Branäs.
Den populære destination har også nyheder i sneen. Skibroen, der ikke rigtig nåede at blive taget i brug sidste sæson, er nu klar til at forbedre løbsmulighederne fra fjeldets top. Flere og større snekanoner er også kommet til, ligesom en ny kilometer lang lift etableres. www.branas.se

Sneen er på vej i Kläppen
Efterhånden adskillige nætter med nattefrost og pænt med snefald fra oven har sendt optimismen til tops i Kläppen, hvor den nye skisæson starter 13. december og varer fire måneder.
Kläppen har virkelig fået fat i det danske skipublikum, og her finder også de mange unge snowboardere til, da destinationen har, hvad man selv kalder Sveriges bedste snowpark.
Er du enig? Eller er det på helt andre punkter, at Kläppen udmærker sig? Eller er der måske steder, hvor man falder helt igennem? Nu kan du på www.klappen.se give dit besyv med i Blogg’en, hvor skibumser og alle andre med hang til livet i sneen indbydes til at være med i debatten.

Åre holder kursen efter VM
VM i Åre blev en kæmpesucces, og Sveriges vel nok mest komplette skidestination kan i denne sæson glæde sig til at høste frugterne efter den veloverståede sportsbegivenhed.
Der er da heller ikke tale om de store nyheder til sæsonen, nærmere mindre justeringer der yderligere forbedrer et skiprodukt helt i top.
Restaurant- og after ski-udbudet udvikles yderligere, og er med både Dahlboms og Twins, der serverer gourmetmad, Wallmans med sine velkendte shows på Dippan, og et stort udbud af caféer og udskænkningssteder måske allerede fjeldverdenens livligste.
Shoppingmæssigt har året også udviklet sig betragteligt, siden udbudet stort set bestod af fleece og goretex. I dag handles her alt fra eksklusive mærker til budgetvarianter.
Det Svenska Skidförbundet etablerer sig med landets officielle træningscenter for de største talenter, og 8. til 9. marts er byen vært for World Cup Freestyle, i øvrigt for første gang siden 1989.
Børneområderne i Björnen og Duved udvikles yderligere, ligesom også skiskoletilbudene forbedres med bl.a. tilbud også til de aller dygtigste. www.skistar.com

Hovfjället sætter verjguderne skakmat
Sneen drillede noget i sidste sæson, men Hovfjället var et af de steder, hvor man klarede sig endda. Man åbnede som planlagt, og kunne tilbyde ganske fint skiføre fra jul og hele sæsonen ud.
Alligevel har man op til denne sæson investeret yderligere i kunstsneproduktion, hvilket alt andet lige kun kan gøre forholdene endnu bedre for skiløberne. Og måske også for de slædehunde, som er kommet til fjeldet. Hundeslædekørsel er nemlig en af vinterens nye aktiviteter. www.hovfjallet.se

Funäsdalen i super satsning
Årets største svenske vintersatsning finder vi i Funäsdalen, der op til sæsonen har investeret 140 millioner SEK i bl.a. nye lifter, ikke færre end 14 nye nedfarter samt nyt lækkert gæstecenter.
I børneområdet finder familiernes yngste den nye legekammerat Lolo, og en ny Fun Park kommer også til. Ligeledes anlægges en ny ski cross-bane og mulighederne for skiløb gennem skoven forbedres.
Funäsdalen kalder også til premiere på den første 6-stols lift i den vestlige del af Härjedalen. Den store premierefest finder sted til december. www.funasdalen.se

40-års jubilæum i Idre
Idre Fjäll indleder jubilæumssæsonen med 40 procent rabatter på udvalgte hytter og ferielejligheder, og rabatter er der også at hente i familieugerne 2-4. Her er besparelserne 20 procent på skipas, skiskole og skiudlejling.
10. til 13. januar forkæles langrendsløberne med masser af gode tips og træningsmuligheder under kyndig vejledning af erfarne instruktører, og i dagene fra 3. til 6. april fejres de første 40 år i sneen. Det sker på behørig vis med bl.a. World Cup i Speed Ski. www.idre.se


Lagt på 13. november 2007 af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Spies
 Rejsefeber.dk
 Andre artikler
Med luksustog gennem Rocky Mountains
Det vestlige Canada og det nordvestlige hjørne af USA er med sine...
Læs mere
Apollo Mondo Boutique
Den kommende sommer åbner Apollo dørene til et helt nyt hotelkoncept i deres Apollo Mondo-portefølje...
Læs mere
 ZoomRooms
 Rejsefeber.dk
 Spies
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds