ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Den, som i en diskussion henviser til en autoritet, bruger ikke sin forstand, men kun sin hukommelse.
Leonardo da Vinci

Danmark er blevet en paparazzination


Danskerne tager billeder som aldrig før - af os selv og vores nærmeste, til hverdag og til fest. Men kendissen på gaden og andre nyhedsværdige oplevelser er især populære. En tredjedel af danskerne har taget et billede af en kendt på mobilen. Tendensen er klar: vi bruger i høj grad mobiltelefonen og digitalkameraet til at fange livets store og små øjeblikke, og gerne for at dele dem med resten af verden. I forbindelse med lanceringen af Windows Live Billedgalleri har Microsoft lavet en spørgeundersøgelse om danskernes fotovaner. Undersøgelsen viser, at vi er på vej til at blive en hel nation af paparazzifotografer.

Næsten 40 % af danskerne tager mere end fem gange så mange billeder, end de gjorde for fem år siden. Det viser Microsofts undersøgelse om danskernes fotovaner, der er foretaget blandt besøgende på MSN.dk i anledning af lanceringen af Windows Live Billedgalleri. Flere og flere vælger mobilen og digitalkameraet frem for det traditionelle fotografiapparat, fordi det er nemt at koble til computeren og altid med. Når så mange mennesker har et kamera ved hånden døgnet rundt, giver det sig selv, at antallet af interessante og nyhedsværdige billeder stiger. Undersøgelsen viser da også, at næsten halvdelen af alle danskere under 18 år har taget et billede af en kendt person på deres mobiltelefon. En femtedel af befolkningen har sågar sendt et billede til medierne. Der er kort sagt dømt paparazzi feber i Danmark.

Smil! Du er på!
Med billedeksplosionen har danskerne også fundet nye mål for deres fotografiske blik. Familiefester, ferier, koncerter og sportsarrangementer er fortsat yndede anledninger til at knipse løs. Men den forbipasserende kendis, vilde byture og andre spontane begivenheder er blevet nye skydeskiver for danske kameraelskere. Især de yngre benytter sig af det evigt tilstedeværende mobilkamera til at afbillede hverdagens mere eller mindre planlagte indfald. Hele 92 % af de 18-24-årige bruger mobiltelefonen til at tage billeder af spontane øjeblikke, mens knap 70 % bruger mobilen til at forevige både dagens og nattens byture.

Hug en hæl og klip en tå
Danmark bliver ofte i international kontekst fremhævet som en IT nation. Microsofts undersøgelse afslører da også, at danskerne har et højt erfaringsniveau, når det kommer til digital billedmanipulation. Over 80 % kan både redigere og ændre størrelse på billeder. Særligt blandt de unge er der en tendens til at gøre verden lidt kønnere ved hjælp af et klip her og lidt retouchering der. Næsten halvdelen af unge under 18 år har brugt billedmanipulation til at forbedre eget udseende, mens godt en tredjedel af alle danskere har forskønnet deres nære. Det er måske ikke så mærkeligt, da undersøgelsen samtidig viser at hele 40 % har lagt billeder på sociale netværkssider, der kan ses af alle.


Lagt på 21. november 2007 af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 GUBI
 Pre End
 Matinique
 Gestuz
 Iceman
 Jackpot
 Andre artikler
Alle mennesker har en fortid
Fra singleliv til tosomhed - hvad har du med i bagagen?
Læs mere
Hold din krop sund og smuk
Syv gode råd der holder din krop og dit sind i god form...
Læs mere
Et godt grin er guld værd
Findes der noget bedre end et godt grin? Et af dem, der får os til at slå os selv på låret...
Læs mere
Husk komplimenterne
Komplimenter er svære at give og modtage...
Læs mere
Sæt fokus på din søvn
Søvnmangel er lige så alvorligt for vores helbred som alkoholproblemer og overvægt…
Læs mere
Hold gang i romancen
Det kan være svært at holde gang i romantikken når forelskelsen er dalet...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds