ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Alle sandheder er lette at forstå, når først de er opdaget; problemet er at opdage dem.
Galileo Galilei

Danskere vil rejse uden forsikring


Fra nytår ændres reglerne for, hvor og i hvilke tilfælde det gule sygesikringskort dækker. På trods af at reglerne ændres, er der mange, som fremover ikke vil forsikre sig mod sygdom, når de rejser. Det kan let blive en dyr affære, advarer FDM travel.

Mange danskere er villige til at rejse uden rejsesygeforsikring, når det gule sygesikringskorts rejsedækning begrænses fra årsskiftet. En ny undersøgelse, som Catinét har foretaget for FDM travel viser, at hver sjette dansker (17 %) ikke vil tegne en særskilt rejseforsikring, når reglerne ændres. Desuden har 16 % endnu ikke taget stilling til, om de vil tegne en forsikring.

”Det kommer bag på os, at så mange vil rejse på ’chancen’. Hvis man bliver syg på rejsen, vil man selv skulle sørge for hjemtransport, ligesom der er mange lande, hvor man ikke længere kan få gratis lægebehandling som følge af de nye regler, siger Jesper Ewald indkøbschef i FDM travel og formand i Danmarks Rejsebureau Forening.

Ændringerne i reglerne betyder, at sygesikringsbeviset ikke dækker i lige så mange lande som tidligere, og at dækningen til hjemtransport i tilfælde af sygdom bliver begrænset til de nordiske lande. Alligevel er det kun 61 %, der er sikre på, at de vil tegne en forsikring, mens 7 % siger, at de vil gøre det, hvis de er væk i længere tid.

”Det er den samme tendens, vi oplever, når vi taler med kunderne om rejseforsikring i dag. Villigheden til at tegne en rejseforsikring stiger jo længere tid, man skal være væk, og afstanden til Danmark spiller også ind. Men ulykker kan ligeså godt ske på en kort som en lang rejse, så det undrer mig, at så mange lader tidsfaktoren have så stor betydning”, siger Jesper Ewald.

Ifølge undersøgelsen er det kun lidt over hver anden, der allerede i dag tegner en rejseforsikring, mens en tredjedel oplyser, at det afhænger af destination, rejsens længde eller siger, at de aldrig tegner rejseforsikring. Den sidste andel (18 %) oplyser, at de er dækket ind via deres familieforsikring eller kreditkort. Kreditkortdækningen er dog ofte betinget af, at rejsen er betalt med kortet.

Undersøgelsen er gennemført af Catinét for FDM travel blandt 500 danskere, som har rejst til udlandet inden for de seneste tre år.


Lagt på 17. december 2007 af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Spies
 Rejsefeber.dk
 Andre artikler
Med luksustog gennem Rocky Mountains
Det vestlige Canada og det nordvestlige hjørne af USA er med sine...
Læs mere
Apollo Mondo Boutique
Den kommende sommer åbner Apollo dørene til et helt nyt hotelkoncept i deres Apollo Mondo-portefølje...
Læs mere
 ZoomRooms
 Rejsefeber.dk
 Spies
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds