ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Der var aldrig et geni uden et stænk af galskab.
Aristoteles

New York City Ballet gæster Tivoli

Foto: Tivoli

Det verdensberømte balletkompagni New York City Ballet gæster Tivoli med et udsøgt program, der viser noget af det ypperste inden for de sidste 100 års ballethistorie. Fra George Balanchine, der skabte den neoklassiske stil og dermed gjorde ballet nutidig og tidløs til en af vor tids mest efterspurgte og iderige koreografer, Christopher Wheeldon. Syv gange danser New York City Ballets 100 dansere over scenen i tre forskellige programmer sammensat af New York City Ballets danske balletmester, Peter Martins.
Gæstespillet er muliggjort med velvillig støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Gæstespillet åbnes på smukkeste vis med George Balanchines Serenade, et af New York City Ballets signaturværker og den første ballet George Balanchine skabte i USA. Åbningsprogrammet (program A) byder på endnu to fantastiske værker af George Balanchine, Symphony in three Movements og Symphony in C, der begge viser den storslåede stil, der kendetegner New York City Ballet.

Få dansere i verden har lov til at udføre Jerome Robbins balletter, så en aften med hele tre af hans værker har vi aldrig oplevet i Danmark før. New York City Ballet åbner denne anden aften (program B) med Jerome Robbins legende og energiske Interplay. Derefter skal vi opleve Dances at a Gathering, en kæde af etuder, mazurkaer, valse, en scherzo og en nocturne til musik af Frèdéric Chopin. Aftenen rundes af med mesterværket Brahms/Handel som Jerome Robbins skabte sammen med Twyla Tharp.

Raffineret dynamik og sanselig elegance var pressens ord, da Peter Martins skabte Hallelujah Junction i 2001 til Den Kongelige Ballet. Værket åbner det tredje program (program C), der udelukkende består af værker fra dette årtusinde. Christopher Wheeldon, der de sidste 10 år har skabt koreografier til New York City Ballet, er i dag er af verdens mest efterspurgte koreografer. For første gang i Danmark skal vi opleve et værk af italieneren Mauro Bigonzetti, der har verdenspremiere i 2008. Der er glædeligt gensyn med den iderige, musikalske og trinsikre Alexei Ratmansky, som i 2001 skabte Nøddeknækkeren i Tivoli og i 2004 Anna Karenina til Det Kongelige Teater og i dag er kunstnerisk leder af Bolshoi Balletten i Moskva.

Tid og sted
New York City Ballet danser i Koncertsalen fra den 1. – 6. september 2008. Alle aftener danses kl. 19.30. Lørdag danses desuden matiné kl. 15.00. Tivolis Symfoniorkester spiller, dirigeret af New York City Ballets egne dirigenter.

Billetter
Billetsalget til New York City Ballet er i gang, og billetter kan købes via Tivolis Billetcenter tlf. 33 15 10 12 eller via Billetnet tlf. 70 15 65 65. Billetterne koster mellem 300 – 750 kroner ekskl. gebyr, men inkl. entré til Tivoli.


Lagt på 27. december 2007 af IN
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Matinique
 Mádara
 Tiger of Sweden
 Dermalogica
 Weleda
 Bison
 Andre artikler
Opera i det fri og Kongelig sommerballet 2020
Igen i år drager både tåspidssko og fantastiske stemmer ud i det danske sommerland...
Læs mere
Mikkel og den kolde hvide verden
I et helt nyt foredrag giver Mikkel Beha et indblik i familiens nyeste rejseeventyr, hvor kursen...
Læs mere
Stå fast
Tag nej-hatten på, fyr coachen og gå en tur i skoven eller i teatret...
Læs mere
CHART Design 2019
CHART Design samler de bedste nordiske designgallerier og nye spirende design studios indenfor samtids- og unika-design...
Læs mere
Rod Stewart spiller i Boxen
I forbindelse med udgivelsen af sit 30. studiealbum Blood Red Roses, tager Rod Stewart på turné...
Læs mere
Hella Joof - Om Lykke
Ikke kun som skuespiller, filminstruktør og forfatter ligger Hella Joof højt på skalaen over popularitet...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds