ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Jeg siger bare, at man skal være glad for vejret, så længe man kan trække det´.
Storm P

Nye rejsevaner øger vintersalget


Inden for de sidste fem år har danskerne markant ændret rejsevaner. Hvor julen tidligere skulle holdes herhjemme i familiens skød og rejsearrangørerne måtte rabattere op til ca. 35 pct. af julerejserne, blev dette års jule- og nytårsrejser allerede solgt for over tre måneder siden. Og stadig flere bedsteforældre bruger op mod 100.000 kr. og tager børn og børnebørn med på solferie.

- For fem år siden var vinterhalvåret den rene tilsætning for rejsebranchen. Pengene tjente vi om sommeren og vintermånederne skulle blot overstås med mindst muligt tab. Sådan er det ikke mere. Nu tjener vi også penge om vinteren og vi oplever en markant stigning i efterspørgslen efter oversøiske rejsemål, men også efter rejser til de mere nærliggende De kanariske Øer, som tegner sig for ca. 75 pct. af vinterrejserne. Ca. 20 pct. flere er taget på charterrejse i denne jul sammenlignet med for fem år siden, siger informationschef Torben Andersen fra MyTravel, der sælger rejser for bl.a. Spies og Tjæreborg Rejser.

I 2002 udgjorde vinterrejserne ca. 25 pct. af årsproduktionen. Dette tal er i denne vinter vokset til ca. 35 pct. - Stigningen skyldes især, at børnefamilierne har fået øget rejselyst. I år er længslen efter sol og varme også større på grund af det katastrofalt dårlige sommervejr. I dag udgør børnefamilierne ca. 20 pct. af vore vintergæster – mere end en fordobling på blot fem år. Og familierne vil gerne rejse langt. Ca. 10 pct. af gæsterne ombord på vinterens Thailand-fly er således børn under 12 år, siger Torben Andersen.

Normalt starter salget af vinterrejserne i marts måned, men på grund af den stadigt voksende efterspørgsel på specielt familiehoteller som Sunwing Resorts, åbnede Spies for vintersalget fire dage før juleaften. – Der er en klar tendens til, at danskerne booker deres rejser tidligere og ofte er hotellet vigtigere end selve rejsemålet. Kvalitetsmæssigt er der også sket et skred fra de tre til de noget dyrere fire stjernede hoteller, siger Torben Andersen.


Lagt på 28. december 2007 af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Rejsefeber.dk
 Spies
 Andre artikler
Med luksustog gennem Rocky Mountains
Det vestlige Canada og det nordvestlige hjørne af USA er med sine...
Læs mere
Apollo Mondo Boutique
Den kommende sommer åbner Apollo dørene til et helt nyt hotelkoncept i deres Apollo Mondo-portefølje...
Læs mere
 ZoomRooms
 Rejsefeber.dk
 Spies
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds