ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
  Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Musik
  Film
  Bøger
  Kultur
Gossip
  Film Gossip
  Musik Gossip
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Madopskrifter
  Kogebøger
  Drinks
  Bageopskrifter
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil
Horoskop
Konkurrencer
Ugens Tema
Bruger Login
Ny Bruger
Mine Favoritter
 Citat
I gamle dage havde man pinebænke. Nu har man pressen.
Oscar Wilde

Helsinki


Spirende grøn om sommeren, smuk og sneklædt om vinteren. Sådan kan Helsinki beskrives. Storbyen byder på oplevelse af både traditionel og utraditionel karakter. Du kan bruge en hel dag på at slentre ned af gågaden, tage på café og shoppe, eller du kan besøge præsidentens slot, Riksdagshuset eller Sveaborg.

Storbyen
Vil du opleve Helsinki’s hyggeligste gågade med caféer, konditorier og små kroer, så er Esplanaden stedet. Har du derimod taget den store pengepung med, så er det store varehus Stockmann stedet. Det bugner af spændende forretninger. Du kan blandt andet købe dig fattig i det kendte, finske designermærke Marimekko. Rundt omkring i byen findes der desuden mindre butikker med forskelligt finsk kunsthåndværk.

Kulinarisk set er Helsinki stedet, hvor du kan udfordre dine smagsløg med utraditionelle middagsretter. Prøv for eksempel en pizza med vildsvinekød og Finlandia vodka. Eller kød fra en elg. Er du kræsen skal du dog ikke panikke. Menukortene byder også på mere velkendte og ufarlige retter.

Vil du ud og svinge hofterne om aftenen, er spillestedet Vanha et godt bud. Her giver livebands den hele armen natten igennem, og så serverer stedet naturligvis Lapin Kulta, som er Finlands mest kendte øl.

Seværdigheder
Finlandia-huset er et besøg værd. Bygningen, der er beklædt med hvidt marmor og granit, er tegnet af Alvar Aalto og indeholder en koncertsal og et kongrescenter. Præsidentens slot skal også opleves. Her modtager Finlands præsident sine officielle gæster, og så er det her Finlands selvstændighedsdag, den 6. december, fejres.

Når du er i Helsinki må du også aflægge Soumenlinna eller Svaeborg, som det kaldes i folkemunde, et visit. Det er et af verdens største fæstningsværker. Sveaborg omfatter flere øer, og er det dyreste forsvarsprojekt i Sveriges historie (Suomenlinna blev bygget i 1741, da Finland var under svensk herredømme). I dag er Sveaborg på UNESCO’s liste over verdens kulturarv og huser 840 fastboende personer.

Riksdagshuset er en anden af Helsinki’s attraktioner. Den smukke bygning stod klar til at huse Finlands Rigsdag i 1931. De lange søjler på forsiden får huset til at syne større end det er, hvilket er en sjov oplevelse i sig selv.

Med sine orange teltduge og interessante stande mellem havet og rækken af smukke bygninger er Salutorget det første man ser, hvis man kommer ad vandvejen til Helsinki. Salutorget har siden 1700-tallet fungeret som handelsplads, og den dag i dag kommer der stadig mange handlende forbi og gør småindkøb eller får sig en kop kaffe ved vandet.

Udflugt til Tallinn
Din storbyferie i Helsinki kan med fordel kombineres med en heldagsudflugt til Tallinn, hvor du kan opleve den baltiske livsstil.Skrevet af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Rejsefeber.dk
 MyTravel Tango
 Andre artikler
London
Tag til London og se en by fuld af liv og oplevelser...
Læs mere
Stockholm
Stockholm er et overset rejsemål, men det er der ingen grund til....
Læs mere
 ZoomRooms
 MyTravel Tango
 Rejsefeber.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Musik
  Film
  Bøger
  Kultur
Gossip
  Film Gossip
  Musik Gossip
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Madopskrifter
  Kogebøger
  Drinks
  Bageopskrifter
Bil & Motor
  Bil Nyheder
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil
Horoskop
Konkurrencer
Ugens Tema
Bruger Login
Ny Bruger
Mine Favoritter
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds