ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Andre lever for at spise, jeg spiser for at leve.
Sokrates

Designlampe med kultstatus

kendte Bauhaus-designikon KAISERidell-lampen 6631R sættes nu atter i produktion efter i årtier kun at have været at finde på auktioner og hos forhandlere af designklassikere.

Efter årtier som en eftertragtet sjældenhed på auktioner og blandt kendere vækkes den klassiske KAISERidell-lampe nu atter til live. Relanceringen af designikonet sker med dyb respekt for originalen, og lampens karakteristiske kvalitet rammer plet blandt feinschmeckere og designinteresserede.

Med bløde linjer, funktionelle finesser samt materialer og håndværk i absolut topkvalitet er KAISERidell-seriens flagskib med betegnelsen 6631R nu tilbage i rampelyset.

Lampen er tegnet af den anerkendte arkitekt og sølvsmed Christian Dell, der tilhørte Bauhaus-epokens inderkreds, og blev lanceret første gang i 1931. Lampedesignet er blandt andet blevet sidestillet med andre tyske designikoner som VWs boble og Ferdinand Porsches model 911.

Respekt for originalen
Bag relanceringen af KAISERidell-lampen, som snart kan fejre 80 års fødselsdag, står Steen Lyhne-Johansen, der efter en direktørpost for en af landets største belysningsvirksomheder Thorn Lighting nu udlever sin drøm om at relancere det kendte designikon.

”Jeg har altid haft en særlig forkærlighed for gamle originaler med historie og sjæl, og her tåler KAISERidell ingen sammenligning. Designet er gennemtænkt og funktionelt, håndværket forbilledligt og materialerne af sublim kvalitet. Derfor er det også med 100 procent respekt for originalen, at den nu sættes i produktion igen,” forklarer han.

6631R relanceres i de originale farver sort og elfenben samt i en dyb, sortgrøn nuance. Skærmene er håndlakerede, alle messingdele er nænsomt håndpolerede og forkromede, og enkelte dele er endog sølvloddede. Hvert enkelt eksemplar er diskret nummereret i bunden og leveres med certifikat.

Håndværksmæssig udfordring
Den omhyggelige rekonstruktion har medført store håndværksmæssige udfordringer for fagfolk og værktøjsmagere. Samtlige værktøjer har måttet genskabes, og gamle materialer og håndværksmetoder har været i spil. Resultatet lever op til Bauhaus-mantraet ’less is more’, hvor filosofien var en gennemført sammensmeltning af kunst og håndværk.

Æstetik, design og teknisk perfektion går op i en højere enhed, og det unikke design gør sig lige så godt i vindueskarmen og reolen som på skrivebordet i kontoret. Lampen deler med sin baggrund i den arkitektoniske Bauhaus-periode, historie med blandt andet Mies van der Rohe og Le Corbusiers tidløse møbeldesign.

Kendt fra tysk kult-serie
Især blev lampen kendt i den tyske kult-tvserie ”Der Kommissar”, der med mord og mystik samlede danske familier foran fjernsynet i 1970’erne. Her var lampen med sin store, karakteristiske skærm et vigtigt værktøj i afhøringen af mulige forbrydere.

Rollen i tv-serien har givet lampen sit berømte kælenavn ”Die Kommissarleuchte” eller på dansk ”kommissærlampen”. Lampen er internationalt kendt og blandt andet udstillet på det anerkendte Museum of Modern Art i New York.

KAISERidell er historie, kvalitet og klasse for feinschmeckere og kendere med respekt for det originale. Læs mere på www.kaiseridell.com.


Lagt på 17. januar 2008 af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Menu
 Faber
 Natuzzi
 Jesper Holm
 GUBI
 UnderCover by LE KLINT
 Andre artikler
Morsø River Vase
Med inspiration fundet i floden, der snor sig gennem det nordiske landskab, er Morsø-vasen 'River' en lektion i indre ro...
Læs mere
Nuance bakkebord
Nuance har netop lanceret et bakkebord i et moderne, skandinavisk design...
Læs mere
LE KLINT Caleo
Mødet mellem Rikke Frost og LE KLINT har ført til et nyt spændende samarbejde, der betyder...
Læs mere
Zone bordskånere
Giv dine varme skåle og fade et smukt og sikkert ståsted på middagsbordet...
Læs mere
Södahl Pansy
Find ro i soveværelset med sengetøj, der emmer af landlig idyl...
Læs mere
Vipp lancerer to nye lamper
Vipp udvider lampeserien med varianter af deres væglampe og pendel...
Læs mere
Rosti Mixkande i rustfrit stål
En af køkkenets helt store klassikere lanceres nu i rustfrit stål...
Læs mere
 ZoomRooms
 Faber
 GUBI
 Jesper Holm
 Menu
 Natuzzi
 Rosendahl
 UnderCover by LE KLINT
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds