ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Jeg ved ikke hvad 3. verdenskrig vil blive kæmpet med, men 4. vil blive kæmpet med pinde og sten.
Albert Einstein

Danskerne glemmer solcremen på vinterferien

Her et eksempel fra Cosmea på, hvordan solbeskyttelsen er mærket med både UVA og UVB beskyttelse.

Rekord mange danskere rejser denne vinter på solferie for at slippe væk fra kulden og minderne om en elendig dansk sommer. Men oversøisk sol og lys hud er ikke en god kombination – specielt ikke, hvis man glemmer at beskytte sig mod solen. En undersøgelse lavet af ACO Hud AB om skandinavernes solvaner viser, at især de ældre rejsende – der samtidig er de flittigste kunder til oversøiske rejser – er dem, der er dårligst til at bruge solcreme.

Undersøgelsen fra ACO Hud AB (der i Danmark markedsfører bl.a. Cosmea og Cliniderm) er lavet med deltagelse af 4.698 personer i Skandinavien, og den viser, at hele 26 procent af vinterrejsende over 56 år glemmer at bruge solbeskyttelse. Dog er kvinder bedre til at huske solcremen end mænd, der til gengæld ikke er lige så opsatte som kvinderne på at blive brune.

”Om vinteren er vi med vores lyse, nordiske hud ekstra følsomme overfor solen. Samtidig rejser vi oftere på vinterferie til eksotiske feriemål med ekstrem stærk sol. Og det skal vi tage højde for, når vi køber solcreme. Hvis man samtidig vil være sikker på at få en solcreme, der beskytter effektivt, så skal man købe en, der lever op til de nye EU-retningslinjer fra 2006 vedrørende solprodukters UVA- og UVB-beskyttelse”, siger speciallæge i dermatologi, overlæge Janne Touborg.

Vi er vilde med solen
Vinterrejsende synes, at det er pænt og ser friskt ud at være brun. 37 % af de danske respondenter i ACO’s nye undersøgelse fortæller, at de synes, at det er vigtigt at blive brun på vinterferien. Og vi rejser længere og længere væk for at finde varmen og opnå den eftertragtede brune farve. Danmarks Rejsebureau Forening forventer, at 130.000 – 140.000 danskere vil rejse til Thailand i 2008. Det er en stigning på godt 10 % i forhold til sidste år. Alene i vintermånederne vil 15.000 danskere rejse til Thailand hver måned. Men når bleg dansk vinterhud udsættes for stærk thailandsk sol, så har man en farlig kombination.

Køb solcreme i Danmark
Standarden for solbeskyttelsesprodukter varierer fra land til land, og det er der mange, der ikke er klar over. Ofte har en solcreme produceret udenfor EU en lavere standard end et EU-produkt. Hvis man vil være på den sikre side, skal man derfor vælge en solcreme, som lever op til de nye EU-retningslinjer om UVA- og UVB-beskyttelse. Det bedste, man som forbruger kan gøre, er at få fat i en solcreme hjemme i Danmark, som man kan stole på og købe den et sted, hvor man kan få kvalificeret råd og vejledning. Det kan være på apoteket, som forhandler solbeskyttelsesprodukter, der overholder EU´s retningslinjer.


Lagt på 18. januar 2008 af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Spies
 Rejsefeber.dk
 Andre artikler
Med luksustog gennem Rocky Mountains
Det vestlige Canada og det nordvestlige hjørne af USA er med sine...
Læs mere
Apollo Mondo Boutique
Den kommende sommer åbner Apollo dørene til et helt nyt hotelkoncept i deres Apollo Mondo-portefølje...
Læs mere
 ZoomRooms
 Rejsefeber.dk
 Spies
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds