ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Der er to typer mennesker i denne verden - de gode og de onde. De gode sover bedre om natten, men de onde ser ud til at nyde de vågne timer mere.
Woody Allen

Pentax Optio S12

Målt på bredden og højden er Pentax Optio S12 det mindste kompaktkamera fra Pentax.

For tyve år siden var mobiltelefoner store og klodsede tingester, man aldrig forestillede sig kunne blive så små, som de er i dag. Den samme udvikling er på vej inden for kameraer, hvor metalkassen med objektivet er godt på vej til at blive en lige så naturlig del af den daglige udrustning, som mobiltelefonen, kreditkortholderen og kuglepennen i lommen. Sådan er det i hvert fald med Pentax’ nye Optio S12-model.

Målt på bredden og højden er der tale om det mindste kompaktkamera fra Pentax. Men målt på egenskaber og faciliteter er den i stand til at følge de fleste topmodeller til dørs. Takket være en kombination af mindre elektroniske komponenter og en mere optimal placering af dem, er resultatet blevet et kamera, der er 87 mm langt og 54 mm højt, men som alligevel er fyldt med mange faciliteter.

Billedsensoren, der er et vigtigt led i forvandlingen af objektivets motiver til digitale filer, er på hele 12 effektive megapixels, som giver et godt udgangspunkt for det endelige resultat, hvad enten der er tale om billeder på en computerskærm eller en forstørrelse på papir.

Teknikerne har også fundet plads til Pentax’ berømmede elektronik, der får kameraet til at genkende ansigter i motiverne og anvender dem aktivt. Funktionen til at genkende ansigterne gør ikke bare, at der automatisk fokuseres på dem, men også at kameraet foretager alle de nødvendige indstillinger af billedeksponeringen, så de passer til lysforholdene omkring personerne. Helt op til 15 forskellige ansigter er Pentax Optio S12 i stand til at identificere med denne funktion, og herudover råder kameraet også over en såkaldt Face Selector-facilitet, så man eventuelt kan vælge, hvilket ansigt kameraet skal foretage sine indstillinger efter. En oplagt funktion at tage i brug, når mormor skal foreviges med alle sine 13 børnebørn omkring sig og selvfølgelig skal være i fokus!

Pentax Optio S12 er naturligvis også forsynet med Pentax’ velkendte Digitale Shake Reduction, der automatisk justerer lysfølsomheden, når man tager billeder i situationer, hvor optageforholdene ikke er de bedste. Det kan være nyttigt, når man fotograferer under dårlige lysforhold, eller hvor motivet er børn eller dyr i bevægelse.

Et andet fænomen, som Pentax Optio S12 kan modvirke, er de specielle situationer, hvor der er så meget lys på motivet, at der enten opstår højlys i form af hvide områder eller mørke skygger på store dele af motivet.

Pentax Optio S12 er i butikkerne til marts med en vejledende pris på 2.195 kroner.
Lagt på 25. januar 2008 af IN
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Jesper Holm
 Natuzzi
 Subaru
 Chevrolet
 Ford
 Hyundai
 Andre artikler
Bose Portable Home Speaker
Bose Portable Home Speaker er en trådløs højttaler til hjemmet, en bærbar Bluetooth-højttaler og en stemmestyret højttaler i ét...
Læs mere
Mærk Bassen med Sonys nye WH-XB900N
Fordyb dig i bassen med de nye WH-XB900N trådløse høretelefoner fra Sony...
Læs mere
Samsung Galaxy Watch Active
Sundhed i hverdagen er mere end bare at tælle trin. Galaxy Watch Active tager en...
Læs mere
Huawei AI Cube
Højtalere med kunstig intelligens og en 4G-router behøver ikke være to forskellige devices. Huaweis nye AI Cube forener kvalitetslyd og...
Læs mere
Harman Kardon Citation
Harman Kardons nye Citation-serie er skabt til at fornøje både øjne og ører...
Læs mere
OnePlus Bullets Wireless
OnePlus introducerer nu deres nyeste høretelefoner Bullets Wireless...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds