ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Det er meneskeligt at fejle, men guddommeligt at tilgive.
Alexander Pope

Pentax Optio E50

Selv om Pentax Optio E50 er et begynderkamera, skuffer det ikke brugeren.

Kvaliteten af det udførte arbejde er altid et resultat af håndværkerens kunnen og det værktøj, der er til rådighed. Men ofte kvier man sig alligevel ved at anskaffe sig det noget dyrere stykke værktøj, som man godt ved giver et bedre resultat, men som samtidig er besværligt og uoverskueligt at arbejde med. Det gælder ikke mindst inden for kameraer. Her tyer mange til et af markedets begynderkameraer, men alligevel bliver de skuffede, når de færdige billeder toner frem på computerskærmen eller på papiret hos fotohandleren.

Men et begynderkamera behøver ikke at skuffe brugeren, specielt ikke hvis der er tale om et kamera, som kommer ud af en god familie. Det gælder eksempelvis Pentax Optio E50, der er producentens nye billigkamera, der imidlertid har arvet mange af fordelene, som de større søskendes i den store Pentax-familie har henrykket forbrugerne med. Pentax Optio E50 er nemlig nemt at arbejde med, alt imens man får billeder i kassen, som matcher optagelser med de dyrere og mere avancerede kameraer.

Vi kender alle til situationen, hvor hele familien har taget flot opstilling foran et monument eller en anden seværdighed under ferieturen, og billedet så er endt med enten at blive helt mørkt eller lyst, så man kun kan skimte nogle silhuetter. Det problem kan Pentax Optio E50 løse, når blot man slår kameraets funktion til ansigtsgenkendelse til. Den genkender netop ansigterne på motivet – endda op til ti forskellige – og så fokuserer det helt automatisk på disse ansigter, ligesom alle indstillinger justeres efter dem. Og det er faktisk ikke nogen betingelse, at ansigterne behøver at være i midten af søgeren, for funktionen virker også, hvis personerne befinder sig ude i siderne eller i et hjørne.

Børn i leg eller familiens kæledyr i bevægelse er en anden udfordring, som mange billige kompaktkameraer må give op overfor. Sådanne situationer giver ofte rystede og uskarpe billeder, men Pentax Optio E50 har en såkaldt Shake Reduction-funktion, som automatisk justerer lysfølsomheden op til 1600 ISO, så man undgår rystelser og uskarpe billeder, noget man ellers typisk først opdager, når man bagefter ser det færdige resultat på computerskærmen.

I det hele taget er det enkelt at fotografere med Pentax Optio E50, hvor de to funktioner Green Mode og Auto Picture giver uvurderlig hjælp for ham eller hende, der første gang skal fotografere med et digitalt kamera.

Med Green Mode-funktionen trykker man bare en enkelt gang på en knap, hvorefter det kompakte kamera automatisk finder de rette indstillinger efter forholdene, og det er derfor en rar facilitet at benytte sig af, når det er andre end en selv, der skal bruge kameraet. Auto Picture-funktionen kan derimod anvendes sammen med nogle af de mest anvendte optageprogrammer til f.eks. landskabs-, portræt- og nattefotografering, hvor man får de helt rette indstillinger til netop disse situationer. Og skulle man endelig få brug for at bevæge sig ind i Pentax Optio E50s menusystem, så foregår det hele naturligvis på dansk.

Pentax Optio E50 er i butikkerne i slutningen af februar og har en vejledende pris på 1.195 kroner.


Lagt på 31. januar 2008 af IN
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Jesper Holm
 Subaru
 Faber
 Rosendahl
 Chevrolet
 Ford
 Andre artikler
Bose Portable Home Speaker
Bose Portable Home Speaker er en trådløs højttaler til hjemmet, en bærbar Bluetooth-højttaler og en stemmestyret højttaler i ét...
Læs mere
Mærk Bassen med Sonys nye WH-XB900N
Fordyb dig i bassen med de nye WH-XB900N trådløse høretelefoner fra Sony...
Læs mere
Samsung Galaxy Watch Active
Sundhed i hverdagen er mere end bare at tælle trin. Galaxy Watch Active tager en...
Læs mere
Huawei AI Cube
Højtalere med kunstig intelligens og en 4G-router behøver ikke være to forskellige devices. Huaweis nye AI Cube forener kvalitetslyd og...
Læs mere
Harman Kardon Citation
Harman Kardons nye Citation-serie er skabt til at fornøje både øjne og ører...
Læs mere
OnePlus Bullets Wireless
OnePlus introducerer nu deres nyeste høretelefoner Bullets Wireless...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds