ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Hvis man regner med belønning for sin godhed, er det ikke godhed, men beregning.
Piet Hein

Pentax K20D

Pentax K20D rummer så mange faciliteter, at det placerer sig i det semiprofessionelle segment.

Da Pentax for to år siden lancerede sin K10D-model, satte man en række nye standarder for de krav, der kan stilles til et avanceret spejlreflekskamera, og det udløste bl.a. de tre hædersbevisninger Camera Grand Prix 2007, TIPA-prisen og EISA European Camera of the Year 2007-2008. Sådanne priser afstedkommer naturligvis nye forventninger, og dem er Pentax klar til at opfylde med sit nye K20D-kamera, der ikke bare er en videreudvikling af forgængeren. Der er på mange måder tale om et helt nyt spejlreflekskamera for den krævende fotoentusiast, der stiller krav, som næsten matcher professionelle fotografers.

Ny større billedsensor, højere opløsning, live view og en række andre finesser er nogle af de mange nye faciliteter, som Pentax K20D kan byde på.

Det semiprofessionelle kamera er udstyret med en ny CMOS-sensor, som man ellers kun finder hos spejlreflekskameraer i den helt dyre ende af skalaen. CMOS-sensoren giver en lang række fordele i forhold til de traditionelle CCD-sensorer, da den nye type sensor både resulterer i langt mindre billedstøj og kan gengive et større kontrastområde end normalt, hvilket alt sammen er med til at få det bedste frem i billederne. Selve CMOS-sensoren er på 14,2 effektive megapixels, hvilket er en markant forøgelse i forhold til de 10,2 effektive megapixels, som fandtes i forgængermodellen. Hertil kommer Pentax’ unikke Real Image Engine, som hurtigt og effektivt sørger for at behandle og lagre billeder på kameraets SDHC hukommelseskort.

LCD-skærmen bag på kameraet er vokset til 2,7 tommer, og som noget nyt er der koblet en live view-funktion til skærmen, så den kan anvendes som alternativ søger. Det virker måske umiddelbart overflødigt på et spejlreflekskamera, hvis store force jo netop er, at fotografen kan kikke igennem den udskiftelige optik og opleve motivet præcis, som kameraet gør det. Men de typisk mere krævende fotografer, der benytter sig af spejlreflekskameraer, har alle dage oplevet situationer, hvor de bogstaveligt talt har måttet skyde i blinde, når de f.eks. har villet udfolde deres kreativitet med motiver taget fra frøperspektiv. Hidtil er det sket på lykke og fromme, men nu har de mulighed for at bruge LCD-skærmen som søger i sådanne tilfælde.

To nye funktioner, som Pentax K20D er udstyret med, er dels en Dynamic Range-funktion, dels en Custom Image-funktion. Dynamic Range-funktionen er et effektivt værktøj til at undgå de værste kontraster i områder med enten højlys eller kraftige skygger, mens Custom Image-funktionen giver fotografen seks forskellige muligheder for at sætte sit helt personlige præg på optagelserne gennem justeringer i tone, mætning, kontrast og skarphed.

Som nævnt baserer Pentax K20D sig på den K10D-model, som kom på markedet i 2006, og den råder derfor over alle de faciliteter, som dengang henrykkede presse og fotografer. Men flere funktioner fremstår i dag i endnu bedre udformning.

Pentax K20D har således den seneste udgave af det geniale Shake Reduction System, som reducerer risikoen for rystede eller uskarpe billeder. Billedsensoren er magnetisk ophængt og arbejder i såvel længde-, højde- som bredderetningen, og denne billedstabilisering overflødiggør ikke bare objektiver med indbyggede billedstabilisatorer, men gør det også muligt at fotografere med lukketider, der er mellem 2,5 og 4 trin langsommere end det, man ville være nødt til uden billedstabilisering.

Støv og snavs på billedsensoren er det nye årtusindes erstatning som amatørfotografens hovedbrud i stedet for ridser og mærker på negativstrimlerne. Men også her hjælper Pentax K20D med at holde smerterne på afstand, da CMOS-sensoren for det første har fået en overfladebehandling, som i højere grad forhindrer støv i at sætte sig på den, for det andet er forsynet med en mikroskopisk rystefunktion, der sørger for at fjerne og opfange de urenheder, som måtte sætte sig på CMOS-sensoren. Og skulle der være tale om nogle meget genstridige støvkorn, så har Pentax K20D også råd for dette, da kameraet er forsynet med en alarm, som kan fortælle, hvor snavset måtte sidde. Pentax K20D er naturligvis ligesom sin forgænger udstyret med et kamerahus, der er støvtæt og modstandsdygtigt overfor vand.

Pentax K20D vil være i butikkerne i starten af marts og har en vejledende pris på 9.995 kroner.


Lagt på 25. februar 2008 af IN
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Hyundai
 Natuzzi
 Subaru
 Rosendahl
 Faber
 GUBI
 Andre artikler
Bose Portable Home Speaker
Bose Portable Home Speaker er en trådløs højttaler til hjemmet, en bærbar Bluetooth-højttaler og en stemmestyret højttaler i ét...
Læs mere
Mærk Bassen med Sonys nye WH-XB900N
Fordyb dig i bassen med de nye WH-XB900N trådløse høretelefoner fra Sony...
Læs mere
Samsung Galaxy Watch Active
Sundhed i hverdagen er mere end bare at tælle trin. Galaxy Watch Active tager en...
Læs mere
Huawei AI Cube
Højtalere med kunstig intelligens og en 4G-router behøver ikke være to forskellige devices. Huaweis nye AI Cube forener kvalitetslyd og...
Læs mere
Harman Kardon Citation
Harman Kardons nye Citation-serie er skabt til at fornøje både øjne og ører...
Læs mere
OnePlus Bullets Wireless
OnePlus introducerer nu deres nyeste høretelefoner Bullets Wireless...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds