ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Lykken er som en parfume: Vi kan ikke stænke den på andre, uden at et par dråber rammer os selv.
William Shakespeare

Metroøkologerne stormer frem


Der er sket et skifte inden for økologien. Moderne forbrugere er med et nyt begreb "metroøkologer". Det betyder, at de går op i bæredygtighed og vælger økologisk så vidt muligt – så længe det går hånd i hånd med den gode kvalitet. Det er blevet cool at købe økologisk, siger livsstilseksperten Henrik Byager.

Der var engang, da økologi var for de frelste, for hippier og for venstreorienterede. Nu er økologien blevet for alle. For mange forbrugere hænger økologi sammen med bæredygtighed, friskhed og god kvalitet. Den tendens mærker det lille, økologiske Søvind Mejeri i form af 30 procent større salg i 2007 end året før. Som en betegnelse for de moderne, økologiske forbrugere, der blandt andet køber Søvinds oste har Søvind Mejeri opfundet begrebet 'metroøkologi'.

"Metroøkologerne er forbrugere, der altid træffer bevidste valg om deres indkøb. Hvis en vare er tilgængelig som økologisk, vælger de den – hvis den altså er af en ordentlig kvalitet. For kvalitet og friske råvarer er hovedargumentet for at vælge økologisk," forklarer adm. direktør Tom Soling fra Søvind Mejeri.

Økologi for den gode kvalitet
Metroøkologerne bor især i de større byer, og detailkæderne kender dem som 'livsnyderne'. De går meget op i den gode smag i deres fødevarer, og ofte betyder det, at de vælger økologisk. For metroøkologerne betyder det for eksempel ikke så meget, at Søvinds gedeost i saltlage kan koste op mod 25 kroner, selvom de kan få oste i saltlage fra andre mejerier for cirka 10 kroner. Det er oplevelsen af forkælelse og kvalitet, der tæller.

Livsstilsekspert: Økologi er blevet cool
Beskrivelsen af metroøkologer vinder genklang hos livsstilseksperten Henrik Byager, der blandt andet er kendt fra TV2-programmet Den 6. Sans og holder foredrag om politiske forbrugere.

"Økologien har bevæget sig fra nicheprodukter for ideologer til at være noget, som købes af en bred vifte af forbrugere. De er i stigende grad bevidste om, at det ikke er uvæsentligt, hvad de kommer i munden. De ville gerne leve efter en fin madplan, men det får de ikke gjort. Derfor bruger de økologien som en form for udrensning," siger Henrik Byager og tilføjer:

"Desuden er økologiske varer blevet ensbetydende med kvalitet, æstetik og coolness, og de er ikke så spartanske som før i tiden. Det hænger især sammen med, at både landbruget og detailhandlen er blevet mere positive over for økologi, så der kommer flere øko-varer på hylderne."

Mindre krigeriske forbrugere
Samtidig mener han, at økologi ikke længere er en kamp eller overbevisning, som det var for de oprindelige økologiske forbrugere:

"De gamle økologer meldte krig mod det konventionelle, mod kunstgødning osv. De nye metroøkologer er ikke så aggressive eller flammende optændte. De synes bare, at økologi er godt. Så de køber økologisk, når det skal være ekstra lækkert, eller når de vil have god samvittighed," slutter Henrik Byager.


Lagt på 3. marts 2008 af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 ICHI
 Matinique
 Peak Performance
 Canada Goose
 Soaked in Luxury
 Designers Remix
 Andre artikler
Et godt grin er guld værd
Findes der noget bedre end et godt grin? Et af dem, der får os til at slå os selv på låret...
Læs mere
Alle mennesker har en fortid
Fra singleliv til tosomhed - hvad har du med i bagagen?
Læs mere
Hold din krop sund og smuk
Syv gode råd der holder din krop og dit sind i god form...
Læs mere
Hold gang i romancen
Det kan være svært at holde gang i romantikken når forelskelsen er dalet...
Læs mere
Sæt fokus på din søvn
Søvnmangel er lige så alvorligt for vores helbred som alkoholproblemer og overvægt…
Læs mere
Husk komplimenterne
Komplimenter er svære at give og modtage...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds