ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Alle sandheder er lette at forstå, når først de er opdaget; problemet er at opdage dem.
Galileo Galilei

Digitalkameraet hitter i Norden

Foto: Kodak

Danskernes fotovaner følger fint med den lynhurtige digitale udvikling. Det viser en ny nordisk forbrugerundersøgelse, som det uafhængige analysebureau Norstat har lavet på vegne af Kodak. Undersøgelsen afslører også, at vi i Danmark bruger kameraet forskelligt fra vores nordiske naboer, ikke mindst når vi vælger motiv til vores billeder, og når vi skal fremvise vores billeder. I Danmark er det vigtigt at forevige festlige stunder, hvorimod de finske husdyr havner i fokus til fordel for børnene. Alle i Norden er dog rørende enige om, at svigerforældrene aldrig får det fotografiske ansvar.

Digitalkameraet har for alvor vundet indpas i de danske hjem. Det viser Kodaks nye undersøgelse af danskernes fotovaner. Hele 81 % af de adspurgte har i dag et digitalkamera og knipser særligt løs på ferien og til festlige lejligheder.

”Dagens forbrugere er bevidste om og ofte interesserede i teknikken, og det gør, at produkterne må være på forkant, hvad angår innovation. Samtidig må det ikke blive for svært. Det er vigtigt at kunne tilbyde produkter, der er nemme at håndtere, så alle har muligheden for at forevige deres minder og fremvise dem på en fleksibel måde”, siger Anna Hjalmarson, nordisk markedschef hos Kodak.

Hunden frem for børnene
På mange måder ligner vi hinanden i de nordiske lande. Vi elsker at fotografere og vælger vores motiv med omhu. I samtlige nordiske lande er det ferien, der giver anledning til hovedparten af vores fotografering. Danskere, nordmænd og svenskere er også enige om, at børnene har førsteprioritet foran linsen. I Finland viser undersøgelsen derimod, at der oftere bliver zoomet ind på kæledyret end på de små. 30 % af finnerne svarer, at de helst fotograferer deres husdyr, mens 28 % hellere vil fotografere deres børn.

Undersøgelsen viser også, at vi på nordisk plan vælger at forevige forskellige begivenheder. Ud over de traditionelle ferie- og fødselsdagsfotos tager danskerne langt oftere billeder til fester og middagsselskaber end vores nordiske naboer. Ikke færre end 58 % tager kameraet med sig til festlige begivenheder.

Svigerforældrene bandlyst bag kameraet
Ifølge Kodaks undersøgelse er vi generelt i Norden temmelig påpasselige med hvem, der får lov til at stå bag linsen. Stort set ingen nordiske forbrugere betror kameraet til deres svigerforældre. Absolut ingen i Sverige og Norge vil overlade ansvaret for at forevige livets store og små øjeblikke til svigerforældrene. I Danmark og Finland stoler en lille gruppe af 1-2 % på svigerforældrenes fotografiske blik.

Fotoalbummet bliver digitalt
Danskerne deler glædeligt deres billeder med venner og familie, men det foregår ikke længere hjemme i sofaen bøjet over det gamle fotoalbum. Computeren har ifølge undersøgelsen stort set erstattet fotoalbummet, når det kommer til at fremvise sine billeder. Hele 82 % af de adspurgte danskere viser i dag deres billeder frem på computeren.

Nordiske forbrugere har derimod endnu ikke taget hjemmets anden populære skærm i brug som billedfremviser. Kun et fåtal viser deres digitale billeder på fjernsynet. Det er simpelthen for besværligt, synes især danskerne.

Til gengæld er det mere almindeligt i Danmark end i resten af Norden, at man tager sine billeder med ud for at vise dem til andre, i stedet for at have dem liggende derhjemme og vente på gæster.

”Eftersom størstedelen af forbrugerne foretrækker at anvende computeren, når de skal vise deres billeder, er det vigtigt for os som leverandører at tilgodese dette behov. Men med eksempelvis digitale kameraer og kameraer, der kan kobles til et HD-tv, får forbrugerne nogle alternativer til computerskærmen”, siger Anna Hjalmarson

Begrænset konkurrence fra mobiltelefonerne
I dag hvor mange mobiltelefoner har en kamerafunktion, anvender flere og flere også mobilen til at forevige særlige begivenheder. Undersøgelsen viser dog, at de allerfleste kun anvender mobilen som et supplement til det rigtige kamera. Kameraet er altså ifølge undersøgelsen langt fra udkonkurreret af mobilkameraet.Lagt på 14. februar 2008 af IN
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 GUBI
 Menu
 Jesper Holm
 Ford
 Subaru
 Faber
 Andre artikler
Bose Portable Home Speaker
Bose Portable Home Speaker er en trådløs højttaler til hjemmet, en bærbar Bluetooth-højttaler og en stemmestyret højttaler i ét...
Læs mere
Mærk Bassen med Sonys nye WH-XB900N
Fordyb dig i bassen med de nye WH-XB900N trådløse høretelefoner fra Sony...
Læs mere
Samsung Galaxy Watch Active
Sundhed i hverdagen er mere end bare at tælle trin. Galaxy Watch Active tager en...
Læs mere
Huawei AI Cube
Højtalere med kunstig intelligens og en 4G-router behøver ikke være to forskellige devices. Huaweis nye AI Cube forener kvalitetslyd og...
Læs mere
Harman Kardon Citation
Harman Kardons nye Citation-serie er skabt til at fornøje både øjne og ører...
Læs mere
OnePlus Bullets Wireless
OnePlus introducerer nu deres nyeste høretelefoner Bullets Wireless...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds