ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Det er en skam, at jeg ikke er sådan et vidunderligt menneske, som folk siger, jeg er, for verden kunne godt bruge nogen af den slags.
Alan Alda

Undgå bøder i Østrig


Danskere på vej til Østrig gør klogt i at anskaffe sig et mærkat, der giver tilladelse til at køre på vejene. Østrig har netop indført automatisk fotokontrol af disse mærkater, og kørsel uden vejmærkatet kan udløse en bøde på 120 euro.

Danske bilister i Østrig skal være opmærksomme på, at der er mulighed for fotokontrol af det såkaldte østrigsmærkat. Mærkatet har i mange år været lovpligtigt, hvis man ville køre på de østrigske motorveje, men fra 2008 har Østrig indført automatisk fotokontrol af mærkaterne. Bliver man knipset uden mærkat i forruden, udløser det en bøde på 120 euro svarende til 900 kr. Til sammenligning koster et mærkat til 10 dage kun 58 kr.

”Påsken ligger tidligt i år, og mange vil benytte de ekstra fridage til at sætte kursen mod de sneklædte alper. Men også uden for skisæsonen kører rigtig mange danskere gennem Østrig, fordi de fx skal videre til Gardasøen eller Kroatien. Når kør-selv ferien planlægges, er det vigtigt at få indkøbt de rette mærkater, så man er sikker på, at man kan køre på hovedfærdselsårerne og undgå ubehagelige bøder”, siger Randi Voldbakken, feriekonsulent i FDMs ferierådgivning.

Den automatiske fotokontrol fungerer ved, at politiet opstiller kameraer, som fotografer bilens forrude og nummerplade. Viser det sig, at østrigsmærkatet ikke er på forruden, vil man efterfølgende blive stoppet og bedt om at betale en bøde på 120 euro. Men en bøde gælder kun for den pågældende strækning, og derfor vil det være en god ide hurtigst muligt at anskaffe sig mærkatet, så man ikke får flere bøder i løbet af ferien.

”Østrigernes fotokontrol øger risikoen for at få en bøde, hvis man kører uden mærkat. Pengene til mærkatet er godt givet ud – også i forhold til bødens størrelse”, siger Randi Voldbakken.

Østrigsmærkatet fås både til 10 dage og til to måneder og koster henholdsvis 58 kr. og 167 kr. Det kan købes ved at besøge FDMs onlineshop på www.fdm.dk/public/netbutik/ eller i en af FDM travels 15 rejsebureauer. Se adresserne her: www.fdm-travel.dk/adresser/.

Medlemmer af FDM kan købe østrigsmærkatet via telefonisk henvendelse til FDM på tlf. 70 13 30 40.


Lagt på 4. marts 2008 af IN
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Rejsefeber.dk
 Spies
 Andre artikler
Med luksustog gennem Rocky Mountains
Det vestlige Canada og det nordvestlige hjørne af USA er med sine...
Læs mere
Apollo Mondo Boutique
Den kommende sommer åbner Apollo dørene til et helt nyt hotelkoncept i deres Apollo Mondo-portefølje...
Læs mere
 ZoomRooms
 Rejsefeber.dk
 Spies
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds