ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Det er en skam, at jeg ikke er sådan et vidunderligt menneske, som folk siger, jeg er, for verden kunne godt bruge nogen af den slags.
Alan Alda

Forårsstemning omkring påskebordet


Uanset tidspunktet på året giver højtiderne os noget at mødes om – ikke mindst det veldækkede bord, der i anledning af påsken naturligvis står i forårets og den gule farves tegn. Georg Jensen Damask har alle dage været synonym med kvalitet og tradition i luksusklassen, og holder højtiden i hævd med Bodil Bødtker-Næss’ traditionsrige Påskedug og Påskeløber.

Forårets komme er lig med spirende blomster og de første strejf af solskin og mildere vinde. En let og indbydende stemning, vi gerne henter med inden for i boligen, når påskebordet skal dækkes og de klassiske højtider holdes i hævd. Derfor er det naturligvis påskekyllingen og påskeliljens gule farve, der pryder den damaskvævede Påskedug og Påskeløber fra Georg Jensen Damask. Et design, der med en snert af naivisme har bragt påskens symboler og forårets friskhed ind i det moderne hjem igennem mere end 25 år.

Bodil Bødtker-Næss skabte det originale påskedesign for Georg Jensen Damask tilbage i 1979, og designet er i dag blevet en moderne klassiker. Med uomtvistelig reference til påsketraditionen myldrer kyllinger blandt ægformer og vifteformede blade i et stærkt stiliseret formsprog, der på en og samme tid giver mindelser om tradition og fornyelse og dermed det bedste inden for den nordiske designarv. Med Påskedugen og Påskeløberen fra Georg Jensen Damask indlemmes de gamle højtider stilrent i den moderne boligstil, og gør det derved muligt for dig at føre traditionen videre omkring familiens påskebord fra generation til generation.

En forårsbebuder på bordet
Påskedugen og Påskeløberen fra Georg Jensen Damask er fra første færd tænkt som en forårsbebuder med farver hentet fra naturen omkring os. Foruden den traditionelle gule farve, der lægger op til klassisk bordopdækning med påskeliljer en masse, findes begge designs desuden i pilegrå, der med sit neutrale udtryk lægger op til en mere nedtonet udgave af årets påskebord. Hvide fjer, smukt polerede æg og vintergækker skaber moderne minimalistisk påskestemning på den grå baggrund, og giver samtidig mulighed for borddækning i uendelig variation alt efter tidens aktuelle interiørtrend. Med Påskedugen og Påskeløberen fortælles historien om forårets komme og påskens gækkerier, samtidig med at den kompromisløse damaskkvalitet lægger op til årevis af gode minder omkring påskebordet. For Georg Jensen Damask er dansk design, når det er allerbedst og mest holdbart.

Georg Jensen Damask har gennem generationer samarbejdet med nogle af Danmarks allerstørste designere og arkitekter såsom Arne Jacobsen, Monica Ritterband, Bjørn Nørgaard og Charlotte Lynggaard. Georg Jensen Damask er Kongelig Hofleverandør. Samhandlen startede allerede i 1952, hvor Dronning Ingrid bestilte den oprindelige H.C. Andersen-dug. Siden er det blevet til adskillige kongelige leverancer og spændende samarbejder, blandt andet om Kronedugen til det danske Regentpar i 1992 og damasktapeterne til Riddersalen på Christiansborg Slot.

Påskedugen findes i størrelser fra 140 X 200 cm til 165 X 350 cm til priser fra 980 kroner i farverne gul og pilegrå. Påskeløberen måler fra 50 X 120 cm til 50 X 240 cm til priser fra 275 kroner i farverne gul og pilegrå.

Påskedugen og Påskeløberen forhandles i alle Georg Jensen Damask profilbutikker, på www.damask.dk og hos Illums Bolighus. Nærmeste forhandler oplyses på telefon 7552 2700.


Lagt på 5. marts 2008 af IN
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Jesper Holm
 UnderCover by LE KLINT
 Rosendahl
 Faber
 Natuzzi
 Menu
 Andre artikler
Morsø River Vase
Med inspiration fundet i floden, der snor sig gennem det nordiske landskab, er Morsø-vasen 'River' en lektion i indre ro...
Læs mere
Nuance bakkebord
Nuance har netop lanceret et bakkebord i et moderne, skandinavisk design...
Læs mere
LE KLINT Caleo
Mødet mellem Rikke Frost og LE KLINT har ført til et nyt spændende samarbejde, der betyder...
Læs mere
Zone bordskånere
Giv dine varme skåle og fade et smukt og sikkert ståsted på middagsbordet...
Læs mere
Södahl Pansy
Find ro i soveværelset med sengetøj, der emmer af landlig idyl...
Læs mere
Vipp lancerer to nye lamper
Vipp udvider lampeserien med varianter af deres væglampe og pendel...
Læs mere
Rosti Mixkande i rustfrit stål
En af køkkenets helt store klassikere lanceres nu i rustfrit stål...
Læs mere
 ZoomRooms
 Faber
 GUBI
 Jesper Holm
 Menu
 Natuzzi
 Rosendahl
 UnderCover by LE KLINT
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds