ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 Citat
Jeg ved ikke hvad 3. verdenskrig vil blive kæmpet med, men 4. vil blive kæmpet med pinde og sten.
Albert Einstein

Mortens aften


De fleste mennesker i Danmark kender traditionen med at spise and eller gås Mortens aften. Her kommer en lidt anderledes opskrift på en Mortens aften menu.

And a la´orange med rødkålssalat og honningmarineret kartofler.

Opskrift til 4 personer:

2 stykker andebryst a ca. 300 g
1 spsk fintrevet appelsinskal
2 dl friskpresset appelsinsaft
salt
peber

Appelsinsauce:
Fedtstof – fra de 2 stykker andebryst
½ liter grundsauce me dmælk
¾ tsk. Groft salt
kulør
appelsinkoncentrat

Rødkålssalat:
½ rødkålshoved
2 appelsiner
valnødder


Kartofler:
1 pk. Gourmetkartofler
1 gul peber
1 rød peber
akaciehonning
3 tsk. rødvin
salt


Tag skindet af de to andebryster og skær ridser langs kødet. Tag appelsinskallen og riv den på et rivejern og pres det ned i ridserne på kødet. Hæld appelsinsaft, salt og peber over kødet. Det skal nu trække i køleskabet i ca. ½ time. Derefter skal det på panden og steges i ca. 25 minutter til de er møre.

Skær rødkålen i tynde strimler og lav et opkog. Fjern skrællen på den ene appelsinen og skær appelsinkødet ud i små stykker og læg det derefter ned i rødkålen. den ande appelsin skal presses og juicen skal hældes ud over rødkålen. Valnødderne hakkes og blandes ned i salaten.

Kom fedtstoffet fra andebrysterne ned i en gryde og kog det ved jævn varme. Tilsæt grundsaucen med mælk og salt bring saucen i kog og smag til med appelsinkoncentrat.

Skær kartoflerne i halve og steg dem på panden til de er gylden, og løg dem derefter i et ildfast fad. Bland honning og rødvin sammen og hæld det ud over kartoflerne. Skær de to peberfrugter i små stykker og læg dem på panden i ca. 4 minutter ved jævn varme. Hæld peberfrugterne over kartoflerne, hæld noget salt over og stil dem i ovnen i ca. 25 minutter ved 200 grader.

Skær andebrysterne i tynde skiver og anret det på en tallerken sammen med rødkålssalaten, kartoflerne og saucen.


Skrevet 10. november 2003 af Katja Christensen
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Natuzzi
 Menu
 UnderCover by LE KLINT
 Faber
 GUBI
 Rosendahl
 Andre artikler
Lynstegte grøntsager
Sprøde grøntsager serveret med dampende varme jasminris...
Læs mere
Grøn omelet
Omelet med porrer og kartofler...
Læs mere
Banan/jordbær smoothie
En lækker smoothie som alle kan lide...
Læs mere
Iste med mynte og lime
Forfriskende, smagfuld iste med mynte og lime...
Læs mere
Hjemmelavet iste
Hvorfor betale i dyre domme for iste på flaske, når man kan lave det selv – let og lækkert!
Læs mere
Hjemmelavet jordbæris
Lækker hjemmelavet jordbæris til 10-12 personer...
Læs mere
Kylling og rejer i kokossovs
Smagfuld middagsret fra Seychellerne...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Bil & Motor
  Bil Nyheder
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds