ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 Citat
En klassiker er en forfatter, der endnu bliver citeret, men ikke længere læst.
Alfred Hitchcock

Brødrene Løvehjerte

Illustration: Michael Schierup

Den Kongelige Opera præsenterer en ny opera i det helt store format over Astrid Lindgrens poetiske og gribende fortælling ’Brødrene Løvehjerte’. Det er en opera tænkt for alle - både børn og voksne – en opera, der som Mozarts ’Tryllefløjten’ eller balletten ’Nøddeknækkeren’ appellerer til både unge og gamle.

’Brødrene Løvehjerte’ er skrevet af komponisten Joachim Holbek, som komponerer i grænselandet mellem rytmisk og klassisk musik. ’Brødrene Løvehjerte’ er hans første opera; han har tidligere komponeret musik til flere film bl.a. Lars von Triers ’Dogville’ og ’Riget’ samt Ole Bornedals ’Nattevagten’. Han har modtaget adskillige priser bl.a. fire Robert-priser og en Æresbodil.

Forestillingen iscenesættes af Katrine Wiedemann, der er en af Danmarks mest efterspurgte instruktører, og ’Brødrene Løvehjerte’ er hendes debut som operaiscenesætter. Katrine Wiedemann er autodidakt og har skabt banebrydende iscenesættelser som ’The Black Rider’ og ’Et drømmespil’ på Betty Nansen Teatret, ’Havfruen’ på Kaleidoskop og ’Nero’ og ’Pinocchios aske’ på det Kongelige Teater. Hun har modtaget en Reumert både som Årets instruktør samt for Årets forestilling.

”Jeg er fantastisk glad for, at min første operaiscenesættelse bliver netop den stærke historie - det er simpelthen en drømmeopgave. Men det er også en kolossal udfordring at omsætte Astrid Lindgrens magiske og eventyrlige univers til en scenisk form, fordi de fleste har deres egne, fantastiske indre billeder på historien, så jeg går bestemt til opgaven med en stor portion ærefrygt,” fortæller Katrine Wiedemann, instruktør.

Dramatikeren Peter Asmussen, som tidligere har skrevet librettoen til Bent Sørensens opera ’Under himlen’, står for forvandlingen af Astrid Lindgrens roman til en operalibretto.

”Brødrene Løvehjerte er ikke nogen børnebog. Det er en bog for børn og voksne. Det er en bog om liv og død. Og det er en bog, som midt i sin enorme formmæssige perfektion - den er helt udenfor sin kvalitet som børneikon også et kunstnerisk mesterværk - tør tage noget tabuagtigt op, nemlig børns død, eller rettere børns bestemmelse over sit eget liv og sin egen død. Det er en voksen bog skrevet på et barns betingelser,” fortæller Peter Asmussen, librettist og dramatiker.

Martin Tulinius, som i sidste sæson skabte scenografien til Bent Lorentzens ’Kain og Abel’ for Den Kongelige Opera, har skabt den magiske scenografi til ’Brødrene Løvehjerte’. Mia Stensgaard, som til Den Kongelige Opera har skabt kostumer til Piazollas ’Maria de Buenos Aires’ og Strauss´ ’Flagermusen’, står for det fantasifulde kostumedesign til ’Brødrene Løvehjerte’. Forestillingens lysdesign er skabt af Mikael Sylvest, videodesigner er Mikal Bing og Niclas Bendixen står for koreografien.

De to titelpartier som brødrene Tvebak og Jonathan Løvehjerte synges af Ulla Christensen og Gert Henning-Jensen, der begge mestrer rollerne som børn på formidabel vis – Ulla Christensen, som med sine 156 cm, tidligere er blevet castet til roller, som kræver et barns højde men en voksens sanglige talent – bl.a. pigen Flora i Brittens ’Skruen strammes’ på Det Kongelige Teater.

Jossi synges af Sten Byriel, Djina Mai-Mai er Sofia og Moderen, Hubert synges af Joachim Knop. Veder og Kader synges af Thorleif Steinstø og Torben Demstrup. Matthias synges af Anders Jakobsson, Pjuke af Bo Kristian Jensen og som Orvar er det Kjeld Christoffersen.

I spidsen for Det Kongelige Operakor og Det Kongelige Kapel er det den talentfulde, unge dirigent Thomas Søndergård, der blev beskrevet som en sensation, da han debuterede på Det Kongelige Teater i Poul Ruders’ Proces Kafka.

Fakta om Brødrene Løvehjerte:
- Opera i 2 akter.
- Uropføres på Det Kongelige Teater 29. marts.
- Brødrene Løvehjerte er egnet for folk fra 7 - 100 år.
- Forestillingen synges på dansk med danske overtekster.Lagt på 21. marts 2008 af IN
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Cosborg
 Tiger of Sweden
 John Masters Organics
 Weleda
 Bison
 Redgreen
 Andre artikler
CHART Design 2019
CHART Design samler de bedste nordiske designgallerier og nye spirende design studios indenfor samtids- og unika-design...
Læs mere
Rod Stewart spiller i Boxen
I forbindelse med udgivelsen af sit 30. studiealbum Blood Red Roses, tager Rod Stewart på turné...
Læs mere
Hella Joof - Om Lykke
Ikke kun som skuespiller, filminstruktør og forfatter ligger Hella Joof højt på skalaen over popularitet...
Læs mere
Svanesøen
En eventyrlig handling, smukke kostumer, musik og medrivende dans leveret af mange af de bedste balletdansere fra Rusland...
Læs mere
Carmen
Oplev den udødelige opera med dens lidenskabelige kærlighedshistorie, uforglemmelige melodier og inciterende rytmer...
Læs mere
Dansk teatersucces spiller i Sydney Opera House
Det Kongelige Teaters opsætning af Ingmar Bergmans Scener fra et ægteskab har imponeret...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Bil & Motor
  Bil Nyheder
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds