ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Det eneste vi aldrig får nok af er kærlighed. Og det eneste vi aldrig giver nok af er kærlighed.
Henry Miller

LITE – ny øl med færre kalorier


Samme friske og fyldige smag, hele 30% færre kalorier og kun 0,5 procentpoint mindre alkohol. Sådan lyder den appetitlige opskrift på to nye øl fra Carlsberg og Tuborg, som med en fælles lancering etablerer en helt ny ølkategori herhjemme: LITE. Til forskel fra de allerede kendte light-øl, er det altså ikke alkoholprocenten men kalorierne, der er reduceret i disse øl. Kategorien er de to mærkers største øl-lancering i år, og der er høje forventninger til den, hvilket blandt andet skyldes, at tal fra analyseinstituttet Nielsen viser, at 8 ud af 10 danskere er bevidste om sundhed på daglig basis.

- Danskerne får nu omsider mulighed for at nyde en kold pilsner, som ikke giver så mange bekymringer på vægten. Vi tror, at de nye LITE-øl bliver en succes, når danskerne erfarer, at man også kan lave kalorielette øl med god smag, siger marketingdirektør hos Carlsberg, Morten Hjort.

USA's største ølkategori
Kalorielette øl er allerede en kendt og etableret kategori blandt ølentusiaster i andre lande. Især i USA hvor der drikkes næsten dobbelt så mange Miller Lite, Bud Light og Coors Light som deres fuldfede storebrødre. Faktisk er Bud Light verdens mest solgte øl. Men til forskel fra de amerikanske kalorielette øl, smager og synes de nye danske LITE-øl som rigtige europæiske/danske øl, fordi bitterheden og fyldigheden næsten er på niveau med Carlsberg (pilsner) og Grøn Tuborg – og på et væsentligt højere niveau end kalorielette øl fra USA. På en skala over bitterhed ligger de danske LITE-øl på 16-17 IBU - en Bud Light på omkring 8 IBU.

To produkter – samme udfordringer
Stilen for de nye danske LITE-øl er europæisk, og de er brygget med deres respektive storebrødre som ideal; Carlsberg (pilsner) og Grøn Tuborg. Fremstillings-metoden er næsten identisk, og de brygmæssige udfordringer er helt ens, fortæller den prisvindende brygmester på Carlsberg, Morten Ibsen, der har udviklet de nye øl:
- Vi har arbejdet hårdt på at skabe en ny øltype, der har en alkoholprocent næsten som sine forbilleder, hhv. Carlsberg og Grøn Tuborg. Det er vigtigt at understrege, at vi har skabt to ægte øl, som udelukkende er baseret på godt håndværk og gode naturlige råvarer som malt, humle og ølgær. Og de indeholder ingen tilsætningsstoffer, som mange light-produkter er berygtede for, siger Morten Ibsen.

De nye LITE-øl er i butikker landet over den 31. marts 2008 og forhandles i 30 stk. kasser, top-pack flasker og 6-pack dåser.


Lagt på 30. marts 2008 af IN
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Spies
 Rejsefeber.dk
 Andre artikler
500 juicer og smoothies
I denne bog finder du opskrifter på alt lige fra supersunde energiboostere til cremede milkshakes...
Læs mere
Blended Baileys
En iskold nydelse på en varm dag…
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds