ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Det eneste vi aldrig får nok af er kærlighed. Og det eneste vi aldrig giver nok af er kærlighed.
Henry Miller

Flysalg steg efter toldfrit stop


I 1999 forbød politikerne salget af toldfrie varer til almindelige danskere. Motivet var ønsket om ensartede afgifter og moms i alle EU-landene. Ni år efter er gabet mellem landene i det nordlige og sydlige Europa lige stort, salget af varer i luften er steget med 5 pct., men det er skatteministrene i Spanien og Grækenland, der har økonomisk mest glæde af forbuddet.

MyTravel Airways, der er Europas største udbyder af taxfreevarer i luften, sælger således fortsat spiritus og parfume til en pris, der er væsentligt lavere end i de danske butikker. Det gør man ved at få beskattet gæsternes varer i de lande, som man flyver til. Og da moms og afgifter fortsat er langt lavere i de populære sydlige ferielande end i Danmark, kan chartergæsterne således fortsat købe varerne til en attraktiv pris.

- Blot skal vi nu afregne moms og afgifter til skatteministrene i lande som Grækenland og Spanien. På ni år har vi lagt over 100 mio. kr. i skattekasserne i de to lande. I starten forstod de lokale ministre ikke, hvorfor vi sendte de mange millioner efter det danske lovindgreb, men nu har de vænnet sig til pengene og modtager dem med et venligt smil, siger direktør Tom Clausen fra MyTravel Airways, der den 10. maj skifter navn til Thomas Cook Airlines Scandinavia.

Selskabet har netop udsendt det nye taxfreekatalog for sommeren 2008. Det er fyldt med over 800 forskellige varer – heraf ca. 325 nyheder. Blandt disse er økologisk solcreme og badetøj til børn med solfaktor 50+.

- De store sællerter er fortsat spiritus og parfumer til både kvinder og mænd. Til lande uden for EU kan vi også sælge f.eks. et karton cigaretter for 125 kr. På rejser til EU-landene køber vore gæster i snit for mere end 500 kr. pr. person – penge, som fortrinsvis bruges til luksusspiritus og parfumevarer til priser, der er ca. 40 pct. lavere end i de brandbeskattede forretninger på landjorden, siger indkøbschef Lars Hjartbo fra MyTravel Airways.

Selv om Danmark er et lille land, er der stor forskel på jydernes og københavnernes indkøb på ferierejsen. Københavnere er sene til at bestille varer, men til gengæld køber de fire procent mere end deres landsmænd vest for Storebælt. Københavnerne køber 37 pct. mere bordvin end jyderne, som må formodes at tanke vin syd for grænsen. Københavnerne køber også 40 pct. mere whisky og 30 pct. mere cognac, mens jyderne køber 36 pct. mere snaps – og der skal helst stå Linie Aquavit på etiketten.


Lagt på 2. maj 2008 af IN
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Rejsefeber.dk
 Spies
 Andre artikler
Med luksustog gennem Rocky Mountains
Det vestlige Canada og det nordvestlige hjørne af USA er med sine...
Læs mere
Apollo Mondo Boutique
Den kommende sommer åbner Apollo dørene til et helt nyt hotelkoncept i deres Apollo Mondo-portefølje...
Læs mere
 ZoomRooms
 Rejsefeber.dk
 Spies
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds