ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Det er meneskeligt at fejle, men guddommeligt at tilgive.
Alexander Pope

Toblerone - En klassiker fylder 100 år


Trekantet nydelse. Du kender med garanti den karakteristiske smag af schweizisk mælkechokolade, honning og nougat. I år er det 100 år siden, at schweizeren Theodor Tobler eksperimenterede sig frem til verdens mest berømte chokolade hjemme i sit køkken.
- I dag kan Toblerone fås i flere farver, størrelser og smagsvarianter. Men den gyldne pakke med trekanter af lækker mælkechokolade er nok den vi kender allerbedst, og nu er det 100 år siden, at den blev til.

Patenteret trekant
- Nogen mener, at toppen af bjerget Matterhorn er inspirationskilden til at Toblerone er trekantet. Andre hælder mere til historien om Theodors Toblers besøg i Paris, hvor han efter sigende blev inspireret af danserne i revyen “Folies Bergères”, da de dannede trekantede menneskepyramider. Uanset hvilken historie, der er sand, er trekanten Toblerones mest betydningsfulde kendetegn. Det vidste Tobler meget tidligt, for allerede et år efter opskriften kom til verden, tog Tobler patent på den karakteristiske form, fortæller Lone Andersen, Senior Brand Manager Confectionery i Kraft Foods Danmark.

Eksperiment hjemme i køkkenet
- For 100 år siden sad fætrene Theodor Tobler og Emil Baumann i Toblers køkken i Bern. De legede med blandingen af schweizisk mælkechokolade, honning og mandelnougat og kom i de sene nattetimer frem til det, vi i dag kender som Toblerone, siger Lone Andersen.

Tobler havde otte år tidligere overtaget sin fars konfektureproduktion i en alder af bare 24 år. Han udvidede hurtigt forretningen. Legenden om den ambitiøse iværksætter Theodor Tobler lever videre i Bern, hvor både et universitet og en busstation bærer navnet Tobler. Det er også i Bern, at verdens eneste Toblerone-fabrik ligger. Fabrikken laver chokolade, som bliver solgt i 120 lande, og derudover i alverdens tax free shops.

Først i toldfri
Toblerone var et af de første produkter på hylderne, da den allerførste toldfri butik åbnede i Irland i 1947. Siden da er den trekantede chokolade blevet verdenskendt. Det er måske også derfor, at mange danskere husker Toblerone som en helt særlig vare, der var fast inventar i kurven i grænsebutikkerne eller som en obligatorisk del af charterferiens lufthavns-shopping.


Lagt på 25. maj 2008 af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Bison
 BY GROTH
 Iceman
 Cottonfield
 Peak Performance
 Soaked in Luxury
 Andre artikler
Et godt grin er guld værd
Findes der noget bedre end et godt grin? Et af dem, der får os til at slå os selv på låret...
Læs mere
Hold gang i romancen
Det kan være svært at holde gang i romantikken når forelskelsen er dalet...
Læs mere
Mad der sætter gang i forbrændingen
Strammer bukserne for meget om maven? Så er det på tide at få sat gang i forbrændingen...
Læs mere
Alle mennesker har en fortid
Fra singleliv til tosomhed - hvad har du med i bagagen?
Læs mere
Hold din krop sund og smuk
Syv gode råd der holder din krop og dit sind i god form...
Læs mere
Kalorier – ven eller fjende?
I de rette mængder giver de os energi og næring, men hvis vi overdriver, sætter de sig...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds