ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Det eneste vi aldrig får nok af er kærlighed. Og det eneste vi aldrig giver nok af er kærlighed.
Henry Miller

Ny Forskning: Pas på benene når du rejser


Fødder og ben kan hæve gevaldigt, når man rejser. Der er sågar risiko for, at der opstår såkaldte vene-thromboser, der er små blodpropper i de dybereliggende vener i benene. I de senere år har der været enkelte dødsfald, hvor blodpropperne har hæmmet tilbageløbet af blod fra benene til hjertet.

Der findes nu flere hjemmesider om problemet, se f.eks. Statens Serum Instituts hjemmeside, www.ssi.dk/rejser/ under menuen ”Rejseråd”.

Flere nyere videnskabelige undersøgelser har været foretaget på området. I det anerkendte amerikanske tidsskrift American College of Physicians er der offentliggjort en basisundersøgelse på 160 patienter, som konkluderer, at risikoen for blodpropper er 4 gange højere ved rejseaktivitet, der varer længere end 4 timer, end hvis man ikke rejser. Den gennemsnitlige rejsetid var 5,4 timer og omfattede både rejse via tog, fly og bil.

Universitetet i Dresden har foretaget en lignende undersøgelse på 864 flypassagerer med en rejsetid på over 8 timer, hvor der blev konstateret vene-thromboser hos 27 eller 2,8 % af dem. Tilsvarende undersøgelser er offentliggjort i det ansete videnskabelige tidsskrift New England Journal of Medicine.

Et eksempel på et dødsfald er den engelske kvinde Emma Christoffersen, der i en ung alder på 28 år døde som følge en blodprop på en flyrejse fra Sydney til London.

En mulig løsning er såkaldte rejsestrømper med en intelligent strikketeknologi, hvor der er indbygget en støtte, der forebygger hævningerne. Se f.eks. Statens Serum Institut under www.vaccination.dk.

Strømperne er strikket ganske specielt, så de tilfører et blødt tryk til benene, dvs. strømperne fordeler trykket i venerne opad, hvorved blodforsyningen øges over benenes areal – svarende til en slags mikromassage. Strømperne leveres med et mellemtryk og et højt tryk. Det anbefales altid at vælge det høje tryk, så man er sikker. I tvivlstilfælde bør man konsultere sin læge.

Strømperne bliver strikket, så de er tynde og åndbare, dvs. at luften kan trænge igennem. Ligeledes bevirker dette, at strømpen ikke føles lukket og tæt om benene, og at man kan komme af med sveden. Benene er synlige gennem strømperne.

”Vore nye strømper sætter helt nye mål og standarder for moderne rejsestrømper på markedet. Strømperne produceres i.h.t. ISO 9000 med en effektiv produktionsteknik, som også gør strømperne konkurrencedygtige på prisen”, oplyser ProBody Medical.

De nye intelligente rejsestrømper fås hos Matas, apoteker, bandagister og sygeplejeforretninger og går under mærket ”Easy Step”.Lagt på 3. juni 2008 af IN
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Rejsefeber.dk
 Spies
 Andre artikler
Med luksustog gennem Rocky Mountains
Det vestlige Canada og det nordvestlige hjørne af USA er med sine...
Læs mere
Apollo Mondo Boutique
Den kommende sommer åbner Apollo dørene til et helt nyt hotelkoncept i deres Apollo Mondo-portefølje...
Læs mere
 ZoomRooms
 Rejsefeber.dk
 Spies
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds