ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
En vred mand er sjældent fornuftig; en fornuftig mand er sjældent vred.

Nordic Walking


Nordic Walking - også kendt som stavgang - er en overset træningsform, som effektivt forbedrer konditionen og fedtforbrændingen. Som stavgænger bruger du hele kroppen - og det giver hurtigt mærkbare resultater på fysikken. Og samtidig får du mulighed for smukke naturoplevelser i et socialt fællesskab med andre motionister. Den 15. juni i København afholder Becel og INWA Danmark arrangementet ”Becel Nordic Walking”, som er for alle, der ønsker at få inspiration til et mere aktivt liv. Overskuddet fra eventen går 100 % til Hjerteforeningen.

Stadig flere danskere ønsker at leve et sundere liv med bedre kost og mere motion. Og det er en kendsgerning, at det aldrig er for sent at komme i gang. Motion øger livskvaliteten i alle aldre og giver et markant stærkere helbred. Alligevel kan det være svært at få træningstøjet på og få omsat den gode vilje til virkelighed. Overskuddet mangler ofte i en travl hverdag, og mange mennesker kan ikke overskue løbeture og fitnesscentre. Resultatet bliver derfor ofte slet ingen motion. Men det behøver ikke at være så besværligt at komme i god form.
”Vi har gennemført undersøgelser, der viser, at mange mennesker tror, at det er uforeneligt med en almindelig hverdag at spise sundt og motionere, fordi det kræver for meget. Og det er jo ikke rigtigt. Vi vil derfor gerne bidrage til at skabe mere opmærksomhed om de mange overkommelige muligheder, der findes for at leve et sundt og aktivt liv”, siger cand.scient i ernæring Martin Mejlhede, Unilever Danmark.

”Rigtig mange danskere har mulighed for at opnå en bedre fysik og et større overskud i hverdagen bare ved at røre sig lidt mere, end de gør i dag. Vi ønsker med Becel Nordic Walking at vise, at god motion ikke nødvendigvis behøver at være benhårdt og at presse kroppen til det yderste for at give resultater”.

Nordic Walking er for alle
Nordic Walking er velegnet til mennesker i alle aldre, der gerne vil gøre noget godt for deres krop, samtidig med at de nyder naturen og dyrker nogle sociale relationer.

Som stavgænger bruger du musklerne i både arme, bryst, mave, balder og ben - og du øger markant konditionseffekten, muskelopbygningen og fedtforbrændingen. Samtidig er stavene med til at reducere belastningen på knæ, hofter og ankler, og du syrer ikke til eller føler samme udmattelse som ved løb og jogging.

Eksperter sidestiller Nordic Walking med langrend, når man måler effekten af den aktive tid i skoven og på landevejen.

I praksis giver stavgang en 20 pct. højere kondition og over 40 pct. øget energiforbrænding ift. almindelig gang. Derudover opnår du efter kort tid en mere rank holdning og bedre balance, da sidemobiliteten i nakken og ryggen også styrkes betydeligt.

Et stort hit i hele Norden
Nordic Walking blev udviklet i 30’erne som sommertræning til topatleter i langrend og biathlon. I 1997 blev disciplinen introduceret som fitness-sport for alle. Vores nordiske naboer har da også for længst opdaget glæderne og den gavnlige effekt på helbredet og fysikken ved Nordic Walking. I dag er stavgang den foretrukne motionsform for over 1 mio. svenskere, nordmænd og finner.

Tid, sted og praktik
Becel Nordic Walking løber af stablen den 15. juni i København ved Amager Strandpark. Ved arrangementet er der plads til 1500 mennesker. Arrangementet afvikles over en halv dag med start klokken 10.00 og slut ca. 15.30. Det koster 100 kr. i startgebyr, hvoraf 20 kr. går til administration. 80 kr. går til Hjerteforeningen.

Beløbet dækker lån af stave og udførlig vejledning i brugen af stavene og teknikken bag Nordic Walking fra instruktører fra INWA Danmark, der er en del af International Nordic Walking Association.

Livsstilseksperten Christine Feldthaus, som bl.a. er kendt fra sin medvirken i TV-programmet ”Kender du typen” er konferencier ved arrangementet.

Som deltager kan du vælge mellem tre ruter på henholdsvis 3 km, 5 km eller 10 km. Alle deltagere modtager en pose med overraskelser fra Becel og de andre sponsorer. Der vil samtidig blive trukket lod blandt alle startnumre om en række flotte præmier.

Du kan læse mere om eventen på www.becel.dkLagt på 5. juni 2008 af IN
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 BY GROTH
 b.young
 Noa Noa ApS
 Canada Goose
 Iceman
 Frk. Lisberg
 Andre artikler
Alle mennesker har en fortid
Fra singleliv til tosomhed - hvad har du med i bagagen?
Læs mere
Hold din krop sund og smuk
Syv gode råd der holder din krop og dit sind i god form...
Læs mere
Et godt grin er guld værd
Findes der noget bedre end et godt grin? Et af dem, der får os til at slå os selv på låret...
Læs mere
Husk komplimenterne
Komplimenter er svære at give og modtage...
Læs mere
Sæt fokus på din søvn
Søvnmangel er lige så alvorligt for vores helbred som alkoholproblemer og overvægt…
Læs mere
Hold gang i romancen
Det kan være svært at holde gang i romantikken når forelskelsen er dalet...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds