ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 Citat
Hvis alt andet slår fejl, så skyd skylden på ham, der ikke taler engelsk.
Homer Simpson

Det ’grå guld’ er alle pengene værd


De danske lønmodtagere ser ikke med milde øjne på kollegernes fravær på arbejdspladserne. 6 ud af 10 lønmodtagere oplever kollegers fravær som et irritationsmoment i hverdagen, og tolerancen er lav over for kolleger, som snupper en fridag uden måske at være ”rigtigt” syge, Til gengæld er der bred enighed om blandt både arbejdsgivere og lønmodtagere, at seniormedarbejderne, det såkaldte ’grå guld’, har landets bedste arbejdsmoral og de færreste fraværsdage. Det viser en ny arbejdsmarkedsundersøgelse som Proffice - Skandinaviens største bemandingsvirksomhed - har gennemført i Norge, Finland og Danmark. Den danske del af undersøgelsen bliver offentliggjort i dag.

Danske lønmodtagere har i sammenligning med de andre lande i Norden en høj arbejdsmoral. Og de er generelt utilfredse med kollegernes fravær. 6 ud af 10 bliver irriterede, når deres kolleger melder sig syge fra job. Samtidig kan 7 ud af 10 ikke forestille sig at tage en fraværsdag fra jobbet eller melde sig syge uden en reel grund.

De unge har tømmermænd
67,7 pct. af medarbejderne på de danske arbejdspladser oplever, at de har mindre fravær end deres kolleger. Og 46,2 pct. påpeger, at de har kolleger, som er uhensigtsmæssigt ofte borte fra arbejdet. 40 pct. af medarbejderne mener samlet set, at det ’grå guld’ har færrest sygedage på arbejdspladserne. Til sammenligning svarer 16,9 pct. af deltagerne i undersøgelsen, at det er de yngre medarbejdere (under 35 år), som har mindst fravær.

Arbejdsgiverne fører kontrol
De danske virksomhedsledere har et godt overblik over medarbejdernes fravær fra arbejdspladsen – og deres grunde til at være fraværende. Over halvdelen af de danske virksomhedsledere (55,2 pct.) fører journal over medarbejdernes fravær, og de har et godt indblik i, hvilke medarbejdergrupper der tegner sig for hovedparten af fraværet.

Ikke overraskende mener arbejdsgiverne - ligesom medarbejderne - at det er de yngre medarbejdergrupper under 35 år, som er mest væk fra arbejdspladserne. Det mener 55,4 pct. Tilsvarende mener arbejdsgiverne, at sygdom og andet fravær kun tegner sig for 4 pct. af det samlede fravær for gruppen af medarbejdere på 55 år og derover.

Arbejdslivet er blevet hårdere
Over halvdelen af de deltagende lønmodtagere i den danske del af PAMATM (55 pct.) mener, at arbejdslivet i de seneste år er blevet hårdere og mere krævende. Dette pres får et stigende antal medarbejdere til at vælge at gå på job, selvom de er syge. Og tendensen er gældende for alle brancher, sektorer, aldersgrupper og regioner.

Kollegialt hensyn og arbejdsmoral
1 ud af 3 virksomhedsledere erkender, at de har medarbejdere ansat, som de gerne var foruden, hvis det kunne lade sig gøre. Det gælder primært medarbejdere, som de mistænker for dårlig arbejdsmoral og højt fravær. Virksomhedslederne er derfor optagede af, hvilke tiltag de kan gøre for at nedbringe fraværet fra arbejdspladsen. Her hælder hovedparten til, at belønning af de mest pligtopfyldende medarbejdere, er et effektivt middel.

Kun omkring hver fjerde virksomhedsleder angiver hensynet til kunderne som en årsag til, at deres medarbejdere vælger at gå på job trods sygdom. Hensynet til kollegerne og loyaliteten over for virksomheden fylder meget mere.

1001 virksomhedsledere og 1004 medarbejdere har medvirket i undersøgelsen.Lagt på 9. juni 2008 af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 InWear
 Triumph
 Tiger of Sweden
 Redgreen
 Fransa
 Jackpot
 Andre artikler
Et godt grin er guld værd
Findes der noget bedre end et godt grin? Et af dem, der får os til at slå os selv på låret...
Læs mere
Husk komplimenterne
Komplimenter er svære at give og modtage...
Læs mere
Alle mennesker har en fortid
Fra singleliv til tosomhed - hvad har du med i bagagen?
Læs mere
Daglig motion
Gør motion til en naturlig del af hverdagen...
Læs mere
Mad der sætter gang i forbrændingen
Strammer bukserne for meget om maven? Så er det på tide at få sat gang i forbrændingen...
Læs mere
Kalorier – ven eller fjende?
I de rette mængder giver de os energi og næring, men hvis vi overdriver, sætter de sig...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Bil & Motor
  Bil Nyheder
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds