ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Før andelsmejerierne og radioen lavede folk deres smør og åndsliv selv.
Piet Hein

Fri luft til ordene i Kongens Have


For andet år i træk er der mulighed for at opleve professionelle såvel som amatørdigtere i fri dressur, når arrangementet Ord Under Himlen løber af stabelen lørdag den 30. august i Kongens Have. Som noget nyt uddeles i år Årets Forfatterpris for Ord Under himlen 2008.

En gang om året forlader de blege digtere deres skrivekammer, og læser op af egne og andres værker ved arrangementet. I år kan man blandt andre opleve Maja Lucas, der debuterede med den anmelderroste Jegfortællinger i 2007, Peter Dyreborg, Danmarksmester i Poetry Slam, og skuespilleren Ken Vedsegaard, kendt fra tv-serien Krønikken, der blandt andet læser Michael Strunge.

Alternativ til Poesiens Dag
Ord Under Himlen opstod ved lidt af en tilfældighed. Da det hedengangne Poesiens Dag i 2007 blev aflyst blot tre uger før arrangementet var planlagt. Både forfattere og publikum havde afsat dagen, så forfatterne Lonni Krause og Lisbeth Heckmann tog en hurtig beslutning om at planlægge et nyt arrangement. Det blev til Ord Under Himlen 2007.

- Vi havde næsten ingen tid til at planlægge, ingen tid til at finde sponsorer og ingen tid til at reklamere for det nye tiltag. Så vi arbejdede hårdt på at få arrangementet op at stå med så kort en frist. Heldigvis var debuten på Ord Under Himlen en succes, hvor der deltog omkring 50 digtere fra hele landet. Som forfatteren Kenneth Krabat efterfølgende udtalte var der en god anarkistisk feeling ved Ord Under himlen, fortæller Lonni Krause, der er en af de to primus motorer ved arrangementet.

Stor interesse for arrangementet
I år har der været tid til at forberede det hele mere grundigt. Der er sendt invitationer ud til ikke mindre end 200 poeter fra hele landet, og mange har allerede givet tilsagn om at deltage.

- Vi ved at der er stor interesse for poesien rundt om i landet – tænk blot på en webside som digte.dk, der har over 20.000 profiler! Derfor håber vi selvfølgelig også på, at der kommer masser af publikum – og så krydser vi fingre for godt vejr, fortæller Lisbeth Heckmann, den anden af de to initiativtagere.

Ord Under Himlen er åbent for alle – både oplæsere og tilhørere. Poeterne vælger selv om de ønsker at læse op i grupper eller alene. Poeterne spreder sig rundt i Kongens Have, og så kan publikum gå fra oplæsning til oplæsning, eller slå sig ned på græsset, når øret fanges. Som noget nyt uddeles der i år Årets Forfatterpris for Ord Under Himlen 2008. Det foregår på festlig vis ved Cafe Herkules i Kongens Have kl. 16.30.

I øjeblikket går de to arrangører med tanker om at sprede Ord Under Himlen til andre dele af landet – fx et arrangement i Århus og Odense. Tiden vil vise om vi til næste år, skal opleve Ord Under Himlen på Turne.


Lagt på 17. juni 2008 af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Tiger of Sweden
 Mádara
 Nilens Jord
 John Masters Organics
 Peak Performance
 Tromborg
 Andre artikler
Opera i det fri og Kongelig sommerballet 2020
Igen i år drager både tåspidssko og fantastiske stemmer ud i det danske sommerland...
Læs mere
Mikkel og den kolde hvide verden
I et helt nyt foredrag giver Mikkel Beha et indblik i familiens nyeste rejseeventyr, hvor kursen...
Læs mere
Stå fast
Tag nej-hatten på, fyr coachen og gå en tur i skoven eller i teatret...
Læs mere
CHART Design 2019
CHART Design samler de bedste nordiske designgallerier og nye spirende design studios indenfor samtids- og unika-design...
Læs mere
Rod Stewart spiller i Boxen
I forbindelse med udgivelsen af sit 30. studiealbum Blood Red Roses, tager Rod Stewart på turné...
Læs mere
Hella Joof - Om Lykke
Ikke kun som skuespiller, filminstruktør og forfatter ligger Hella Joof højt på skalaen over popularitet...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds