| | | | |
| | | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| | | | | | | | | | | |
Venlighed er evnen til at elske mennesker mere end de fortjener. |
|
| | | |
| | | Sæsonens kirsebær er søde og sprøde |
| Den varme og solrige forsommer har kælet for sæsonens kirsebær, og forbrugerne kan ifølge kirsebæravlerne se frem til en kirsebærhøst med bær, som bugner af smag, sødme og sprødhed. ”De kirsebær, som hænger på træerne rundt omkring hos avlerne, er rigtig flotte, og smagen er helt i top, fordi bærrene ikke hænger så tæt i år,” forklarer Søren Hvenegaard Lassen, der er formand for sødkirsebæravlerne. De første kirsebær er netop nu at finde i butikkerne, og formanden forventer, at årets høst bliver på cirka 150 tons. Det er betydeligt mere end sidste år, hvor kirsebærhøsten blev meget mindre end forventet, da langt størstedelen af kirsebærrene blev ødelagt af hagl og regn. Overdækning forstærker sødmen Samtidig med at forårssolen har modnet kirsebærrene, bidrager en forbedret metode nu også til, at kirsebærrene bliver endnu sødere. En række avlere benytter et overdækningssystem, som giver en længere modningsproces og samtidig beskytter mod regn. ”Overdækningssystemet udskyder plukningen af kirsebærrene med et par dage, fordi modningen tager lidt længere tid under overdækningen. Det er dog kun en fordel, fordi sukkerindholdet i kirsebærrene stiger betydeligt i den sidste del af modningen, og forbrugerne kan derfor nyde kirsebær, som har en utrolig sødme og sprødhed,” fortæller Søren Hvenegaard Lassen. ”Samtidig viser det sig, at vi kan høste bær, hvor kvaliteten er bedre og mere ensartet, og så er det en ekstra bonus, at overdækningen beskytter mod den regn, som er så ødelæggende for kirsebærhøsten,” fortsætter Søren Hvenegaard Lassen. Det er håbet for sødkirsebæravlerne, at flere får etableret overdækningssystemet i fremtiden, så forbrugerne kan få glæde af en endnu større kirsebærhøst. Kirsebær fejret for første gang Kirsebæravlerne har netop fejret starten på kirsebærsæsonen med en event på Islands Brygge i København, hvor rigtig mange slog vejen forbi for at byde sæsonens kirsebær velkommen. Det fremmødte publikum kunne blandt andet forsøge sig med langspyt med kirsebærsten, og hele dagen uddelte søde kirsebærpiger smagsprøver på de skønne, søde bær. | | |
| Lagt på 18. juli 2008 af IN | | | |
|
| | | | | |
| | | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| | | | | | | | |
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS |  |
|
| | | |
| | |