ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 Citat
Før andelsmejerierne og radioen lavede folk deres smør og åndsliv selv.
Piet Hein

Sæsonens kirsebær er søde og sprøde


Den varme og solrige forsommer har kælet for sæsonens kirsebær, og forbrugerne kan ifølge kirsebæravlerne se frem til en kirsebærhøst med bær, som bugner af smag, sødme og sprødhed.

”De kirsebær, som hænger på træerne rundt omkring hos avlerne, er rigtig flotte, og smagen er helt i top, fordi bærrene ikke hænger så tæt i år,” forklarer Søren Hvenegaard Lassen, der er formand for sødkirsebæravlerne.

De første kirsebær er netop nu at finde i butikkerne, og formanden forventer, at årets høst bliver på cirka 150 tons. Det er betydeligt mere end sidste år, hvor kirsebærhøsten blev meget mindre end forventet, da langt størstedelen af kirsebærrene blev ødelagt af hagl og regn.

Overdækning forstærker sødmen
Samtidig med at forårssolen har modnet kirsebærrene, bidrager en forbedret metode nu også til, at kirsebærrene bliver endnu sødere. En række avlere benytter et overdækningssystem, som giver en længere modningsproces og samtidig beskytter mod regn.

”Overdækningssystemet udskyder plukningen af kirsebærrene med et par dage, fordi modningen tager lidt længere tid under overdækningen. Det er dog kun en fordel, fordi sukkerindholdet i kirsebærrene stiger betydeligt i den sidste del af modningen, og forbrugerne kan derfor nyde kirsebær, som har en utrolig sødme og sprødhed,” fortæller Søren Hvenegaard Lassen.

”Samtidig viser det sig, at vi kan høste bær, hvor kvaliteten er bedre og mere ensartet, og så er det en ekstra bonus, at overdækningen beskytter mod den regn, som er så ødelæggende for kirsebærhøsten,” fortsætter Søren Hvenegaard Lassen.

Det er håbet for sødkirsebæravlerne, at flere får etableret overdækningssystemet i fremtiden, så forbrugerne kan få glæde af en endnu større kirsebærhøst.

Kirsebær fejret for første gang
Kirsebæravlerne har netop fejret starten på kirsebærsæsonen med en event på Islands Brygge i København, hvor rigtig mange slog vejen forbi for at byde sæsonens kirsebær velkommen. Det fremmødte publikum kunne blandt andet forsøge sig med langspyt med kirsebærsten, og hele dagen uddelte søde kirsebærpiger smagsprøver på de skønne, søde bær.


Lagt på 18. juli 2008 af IN
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Tiger of Sweden
 Rosendahl
 Saint Tropez
 Gestuz
 Fransa
 Sandwich
 Andre artikler
Hold din krop sund og smuk
Syv gode råd der holder din krop og dit sind i god form...
Læs mere
Sæt fokus på din søvn
Søvnmangel er lige så alvorligt for vores helbred som alkoholproblemer og overvægt…
Læs mere
Hold gang i romancen
Det kan være svært at holde gang i romantikken når forelskelsen er dalet...
Læs mere
Et godt grin er guld værd
Findes der noget bedre end et godt grin? Et af dem, der får os til at slå os selv på låret...
Læs mere
Husk komplimenterne
Komplimenter er svære at give og modtage...
Læs mere
Mad der sætter gang i forbrændingen
Strammer bukserne for meget om maven? Så er det på tide at få sat gang i forbrændingen...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Bil & Motor
  Bil Nyheder
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds