ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
En vred mand er sjældent fornuftig; en fornuftig mand er sjældent vred.

Danskerne har næse for vin


Det australske vinfirma, Hardys, har taget pulsen på danskernes kendskab og holdninger til vin; hvor meget ved danskerne om de ædle dråber, hvordan håndterer vi vinkortets jungle på restauranten, og er det egentlig damen eller herren, der bør smage vinen for? Ny undersøgelse viser, at danskerne har taget vinen til sig både i hverdagen og til fest. Vi har et bredt kendskab til de store linjer i vinens verden, og både mænd og kvinder vil gerne lære endnu mere om især kombinationen af mad og vin.
Bredt kendskab til vin
Op mod hver anden dansker forbinder vin med både hverdag og fest og nyder vin dagligt eller mindst en gang om ugen – og vi ved godt, hvad der er i glasset, viser den nye undersøgelse fra Hardys. Danskerne føler sig hjemme i vinens verden, både når det gælder gamle og nyere vinlande. Det er især store vinlande som Frankrig (79 %), Italien (56 %) og Australien (38 %), som danskerne kommer i tanke om, når de skal nævne tre vinlande. Men mindre kendte vinlande som Argentina (6 %), Østrig (1 %) og Bulgarien (1 %) bliver også bragt på banen.

Vin til maden
Når danskerne går på restaurant, svarer størstedelen her (26 %), at de ikke er nervøse for at spørge tjeneren om hjælp med vinvalget. Én ud af fem udvælger selv vin til maden, og kun 5 % føler, at situationen bliver akavet pga. manglende viden om vin. Hver anden svarer, at det er en smal sag at vælge vin til maden; 53 % vælger det, de godt kan lide uanset maden, og to ud af fem svarer, at de kan drikke rødvin eller hvidvin til al mad. Danskerne synes i det hele taget at have vinnæse for komplexiteten i sammensætningen af vin og mad. Hele 67 % svarer, at de er uenige i, at hvidvin kun er til fisk, og samtidig svarer hver anden, at rød- og hvidvin i det hele taget ikke kan generaliseres i forhold til mad.

Fruen skal også smage for
Den danske ligestilling synes at have slået igennem i vinkulturen, da otte ud af ti danskere mener, at både kvinder og mænd skal udvælge vinen på restauranten, og knap tre fjerdedele synes ligeledes, at begge parter bør smage for. Alligevel angiver hele 69 %, at det er mændene, som interesserer sig mest for vin, og 63 % svarer, at mænd også har størst viden inden for feltet. Det er dog både de kvindelige og de mandlige vinnydere, der ønsker at lære mere om emnet; tre fjerdedele af mændene og seks ud af ti kvinder svarer ja til spørgsmålet om, hvorvidt de kunne tænke sig at vide mere om vin. Især emner som ’mad og vin’ (75 %), ’druetyper’ (70 %) samt ’håndtering af vin’ (53 %) står højt på ønskesedlen.

Om Hardys
Det australske vinfirma, Hardys blev grundlagt i 1853 af vinpioneren Thomas Hardy, som i 1857 var først til at eksportere australsk vin til Europa. I dag er vinfirmaet verdensomspændende og blev i ’The Power 100’ dette år kåret som verdens anden stærkeste vinmærke. I Danmark initierer Hardys en række aktiviteter, som sætter et forbrugervenligt fokus på viden, myter og håndtering af vin. Hardys forhandles gennem Coop Danmarks butikker og tæller mærker som: Hardys Stamp, Nottage Hill, Hardys Oomoo, Hardys VR, Tintara og topvinene Eileen Hardy og Thomas Hardy.

Lagt på 12. august 2008 af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Spies
 Rejsefeber.dk
 Andre artikler
Irish Coffee
Irish Coffee er en ægte klassiker...
Læs mere
Alternativ til almindelig kaffe
Det er ikke alle, der er vilde med en kop sort kaffe, er du en af dem, så kig med her...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds