ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 Citat
Hvis man regner med belønning for sin godhed, er det ikke godhed, men beregning.
Piet Hein

Årets æbler sødere end nogensinde


Sæsonens første æbler er netop blevet høstet, og prognosen fra avlerne er ikke til at tage fejl af. Æblerne i år er både sødere, flottere og mere faste end tidligere, og så er de væsentlig mindre. Det giver en smagsmæssig kvalitet ud over det sædvanlige.

”Æblehøsten bliver igen i år rigtig god, selvom den sandsynligvis ikke helt kommer op i niveau med sidste års høst, som blev den bedste i mange år. Derimod forventer vi at få et udbytte, som kvalitetsmæssigt slår alle rekorder,” fortæller Laurits Balle, der er formand for arbejdsudvalget for frugt og bær under Gartneribrugets Afsætningsudvalg.

Små og søde energibomber

Det vekslende sommervejr har sat sit præg på æblehøsten, som i år byder på både sødere og mindre æbler. Den lune forsommer med masser af sol har betydet, at sukkerindholdet i æblerne er højere end sædvanligt, mens tørken i juli og starten af august gjorde, at æblerne i år bliver en smule mindre end normalt.

”Æblerne i år er i en meget høj kvalitet. På grund af sol og varme er sukkerindholdet særlig højt, mens frugtstørrelsen er mere moderat på grund af den manglende nedbør midt på sommeren. Det giver en lille, koncentreret energibombe, som har en sød og meget intens smag,” fortæller Laurits Balle, og forsætter:
”Æblerne er lige præcis det power-boost, som både børn og voksne har brug for i en tiltrængt pause. Smagen er fantastisk, og samtidig giver sødmen en frisk indsprøjtning, når batterierne er flade.”

Høst varer op mod 12 uger

Årets æblehøst forventes at vare fra begyndelsen af august til begyndelsen af november, og det betyder en samlet høst på helt op mod 12 uger. Den lange høst skyldes primært udnyttelsen af mange forskellige sorter.

”De første betydelige æbler, der høstes, er den kendte Discovery-sort, og når høsten topper sidst i september og først i oktober, er det med både Elstar, Cox Orange, Ingrid Marie og en lang række andre sorter,” forklarer Laurits Balle.

Friskhed frem for alt

De første æbler er nu på vej til butikkerne, og ifølge Laurits Balle er det med at nyde æblerne, mens de er helt friske.

”Følelsen af at sætte tænderne i et sprødt, friskplukket æble er værdsat hos de fleste. Jeg vil derfor gerne opfordre forbrugerne til at smutte forbi supermarkedet og fylde indkøbsposerne med friske æbler. Det er nu, de er allerbedst, og det er nu, de skal spises,” slutter Laurits Balle.

Lagt på 6. september 2008 af LMM
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Part Two
 VILA
 Jackpot
 Fransa
 Iceman
 MICHA
 Andre artikler
Mad der sætter gang i forbrændingen
Strammer bukserne for meget om maven? Så er det på tide at få sat gang i forbrændingen...
Læs mere
Kalorier – ven eller fjende?
I de rette mængder giver de os energi og næring, men hvis vi overdriver, sætter de sig...
Læs mere
Hold gang i romancen
Det kan være svært at holde gang i romantikken når forelskelsen er dalet...
Læs mere
Husk komplimenterne
Komplimenter er svære at give og modtage...
Læs mere
Alle mennesker har en fortid
Fra singleliv til tosomhed - hvad har du med i bagagen?
Læs mere
Daglig motion
Gør motion til en naturlig del af hverdagen...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Bil & Motor
  Bil Nyheder
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds