ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Der hvor forandringens vinde blæser, bygger nogle mennesker læhegn, mens andre bygger vindmøller.

Rene Gurskov bag tørklædesucces


Den danske designer Rene Gurskov har netop markeret sig globalt efter lanceringen af et tørklæde, som kan bæres af både mænd og kvinder uanset religiøst, politisk, socialt og etnisk tilhørsforhold. Tørklædet sælges overalt på kloden fra dyre og fashionable modebutikker i Århus, til New York, London, Paris, Tokyo, Hollywood og sidst men ikke mindst Saudi Arabien. Internationale stjerner og modebevidste teenagere i Danmark, resten af Europa, Asien og Mellemøsten er faldet for designet. Hermed er ringen sluttet.

Tørklæde til mænd og kvinder på tværs af geografiske, religiøse og kulturelle tilhørsforhold.

Inspireret af den nationale og internationale tørklædedebat, beslutter Rene Gurskov at gøre det, som han mener, er en designers primære opgave; nemlig at skabe mode og gennem dette medie sprede æstetik og skønhed. I en global verden bør man skabe mode til alle uanset køn, politisk tilhørsforhold, religiøsitet og kulturel baggrund. Et større researcharbejde omkring tørklæders funktionalitet og æstetiske udtryk, inden han begynder den egentlige designproces, leder Rene Gurskov i retning af det klassiske PLO tørklæde. Det blev båret af amerikanske, europæiske og mellemøstlige mænd og kvinder i 1970’erne. Stærkt inspireret af dette tørklæde udvikler han flere modeller, som henvender sig til det 21. århundredes globalt orienterede mænd og kvinder. Unge som vælger til og ikke fra. Unge mænd og kvinder som er bevidste om, hvordan bl.a. politiske, religiøse og økonomiske strømninger, der indvirker på moden som fænomen også indvirker på dem selv som enkelt individer. Åbenhed, nysgerrighed og evnen til at arbejde konstruktivt og æstetisk med de signaler, diverse inspirationskilder udsender, er ikke bare vigtige værktøjer i en designers arbejdsproces. De samme værktøjer og mekanismer kan bruges til at bygge bro og forene medmenneskelige relationer på tværs af geografiske, religiøse, politiske og kulturelle grænser.

Designet
I design og visuelt udtryk har Rene Gurskovs tørklæder ingen lighed med den oprindelige inspirationskilde; PLO tørklædet. Når man bevæger sig i historiske eller etniske inspirations universer, består kunsten netop i at slippe det autentiske eller oprindelige. Der er tænkt funktionelt, hvorfor format og materiale er bibeholdt. Det enkle grafiske udtryk og farveholdning er omfortolket i overensstemmelse med internationale trends. Det store kvadratiske format appellerer til begge køn, fordi tørklædet kan foldes, draperes eller slynges over hoved, hals eller skulder. Det enkelte individ kan blotte eller dække kropsdele efter temperament. Bomuld varmer under kølige himmelstrøg men køler under varme himmelstrøg. Det er samtidigt et materiale, som kan matche de fleste andre materialer fra denim til uld, hør, silke og fløjl. Derfor laves tørklædet kun i bomuld som PLO tørklædet. Der anvendes vævede bomuldskvaliteter i klassiske tern, striber, hanefjed, strukturerede eller ensfarvede glatte overflader. Alle tørklæder har detaljer med applikerede bånd, snore og/eller pailletbånd. Det klassiske vævede logo, som normalt signalerer designerens brand, er erstattet af en badge i den yderste snip af tørklædet.

Lagt på 26. september 2008 af LMM
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Fransa
 TURNOVER
 Part Two
 Bison
 Designers Remix
 By Malene Birger
 Andre artikler
Izipizi Briller
Izipizi er et fransk eyewear-brand, der laver briller, solbriller og...
Læs mere
Pureleaf
Det danske smykkebrand PureLeafs elegante design er bogstaveligt talt groet i naturen...
Læs mere
Tommy Hilfiger Icons
Kollektionen er inspireret af Tommy Hilifgers maritime historie og velkendte klassikere...
Læs mere
Farverige Odd Molly
Odd Molly er farverigt, feminint og mønstret...
Læs mere
Barbro Sko
Savner du elegante sko, som samtidig er så behagelige, at du nyder at have dem på hele dagen?
Læs mere
Veganske sko
Det er ikke kun veganere, der efterspørger de veganske sko, også forbrugergruppen, der kaldes flexitarians ønsker alternativer...
Læs mere
 ZoomRooms
 b.young
 becksöndergaard copenhagen
 Bison
 BY GROTH
 By Malene Birger
 Canada Goose
 Cottonfield
 Designers Remix
 Fransa
 Frk. Lisberg
 Gestuz
 Iceman
 ICHI
 InWear
 Jackpot
 Matinique
 MICHA
 Noa Noa ApS
 Part Two
 Peak Performance
 Peak Performance
 Pre End
 Redgreen
 Saint Tropez
 Sandwich
 Soaked in Luxury
 Tiger of Sweden
 Tiger of Sweden
 Triumph
 TURNOVER
 VILA
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds