ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Hvis alt andet slår fejl, så skyd skylden på ham, der ikke taler engelsk.
Homer Simpson

Sneen er kommet


De svenske skisportssteder er ved at gøre klar til en ny spændende sæson. Mange steder har den første sne allerede vist sig, og så snart minusgraderne bliver stabile bliver snekanonerne kørt i stilling for at klæde fjeldverdenen i det hvide guld, inden de første pister og løjper åbner allerede i slutningen af november.

SÄLEN

Sälen med all inclusive for hele familien
En god vinterferie handler ikke kun om masser af sne og godt skiløb. Det handler også om at slappe af. Helt af.

Det gøres måske aller bedst, hvis man vælger en all inklusive løsning. Og det er netop, hvad det fra den kommende sæson er muligt i Sälen.

Arrangørerne kalder det selv for en af årets vigtigste nyheder, og fortæller, at konceptet jo bl.a. sparer en for dyre restaurantbesøg og at skulle handle ind under ferien. For børn under otte år er ”all inclusive familj” i øvrigt gratis.

All inclusive konceptet indebærer bl.a., at køleskab m.m. er fyldt med gode ting, når man ankommer til sin hytte, frokosten kan indtages gratis på restauranterne i skiterrænnet, ligesom middagen kan nydes på nogle af områdets fine restauranter.

Med all inklusive har familien også forhåndsbookede liftkort og kan stort set starte ferien direkte på ski, når de ankommer til Sälen.

Fjeldverdenens største badeland
Experium hedder en helt ny verden i Sälen, som nu er ved at tage form. Går alt, som planlagt, kan snoren til fjeldverdenens største badeland klippes til jul næste år.

Udover badeland kommer Experium til at rumme SPA med badstuer, træningscenter og andet til herligheden hørende, ligesom bowlingbaner, 3-D biograf og Sveriges største flow rider bliver blandt tilbuddene.

Mere sne i Lindvallen og Högfjället
Snekanonsystemerne i udbygges i Lindvallen op til sæsonstarten, ligesom flere af pisterne udvikles så de passer endnu bedre til tidens behov for bl.a. carvingskiløb.

En ny Junior Park opføres på Högfjället, ligesom Lindvallens funparks udvikles yderligere.

En række af områdets restauranter udbygges ganske betragteligt, herunder den populære toprestaurant Snögubben øverst på Gustavbacken, og den velbesøgte Lodgebar på SkiLodge får næsten fordoblet sit areal.

Troldene er løs på Hundfjället
Snekanonsystemerne udvikles yderligere frem til sæsonstarten i Tandådalen og på Hundfjället. Samtidig kommer der en ny tallerkenlift hele vejen op til Trollskogen, så det gør det endnu lettere for de mindste og børnefamilierne at komme op i det fantastiske troldemiljø.

Nye trolde er også kommet til, nemlig de såkaldte operatrolde, og i operagrotten kan man nu opleve smuk operasang.

Find din drømme hytte på nettet
www.skistar.com hedder sitet, der kan vise dig vej til din drømmebolig under ferieopholdet.

Et nyt kortsystem gør det let at nærstudere de enkelte ferieboligområder, ligesom det meget sart bliver muligt direkte på kortet at foretage sin booking. Det er også muligt at foretage en såkaldt virtuel vandring rundt i feriehytten, hvor man kan besøge de enkelte rum og herefter foretage sin bestilling.

SkiFuntastic og andre sjove begivenheder
Fra begivenhedskalenderen for Tandådalen og Hundfjället har vi plukket følgende begivenheder:

27.-30. november: Tandådalen er først til at åbne skisæsonen, og det sker bl.a. ved, at det er muligt gratis at få lov at prøve al det nye spændende skiudstyr, som er kommet i handlen.

4.-7. december er det Lindvallens tur til at åbne sæsonen, og det sker med Lindvallen Ski Open, der er en af de største åbningsweekender i den svenske fjeldverden. Det er muligt at prøve nyt udstyr, ligesom der er turneringer samt afterskiløjer.

19.-21. marts er nogle af verdens bedste snowboardere på plads under Tandådalen Winter Weekend då Oxborn Session arrangeras.

9.-11. April. Påske i Tandådalen & Hundfjället, hvor der langfredag bydes på et af fjeldverdenens største publikumsarrangementer overhovedet. Over 5.000 ventes bl.a. til det helt store udendørs afterskiparty ligesom flere spændende konkurrencer tiltrækker nok så mange tilskuere.

17.-19. april handler det om Ski Funtastic plus Miss Rosignol og mr. Lindvallen. Flere svenske landsholdsløbere er på plads for at give gode råd og opvisninger, og så skal verdens største slalomturnering for kvinder afgøres. Nu får mændene deres pendant til populære Miss Rossignol, nemlig mr. Lindvallen.

En komplet begivenhedskalender findes på www.skistar.com/salen.


ÅRE

Nyt luksushotel i Åre
I svenske Åre, broderlandets kendteste skisportsby, er det muligt a finde overnatningsfaciliteter for enhver smag. Fra det enkle som på Hotell Åre Torg til det aller mest spektakulære som på det nye Copperhill Mountain Lodge.

Copperhill, med den mest betagende udsigt fra toppen af Förberget, er tegnet af stjernearkitekten Peter Bohlin og åbner til november. Hotellet får 112 værelser og suiter, spa-afdeling og bl.a. restauranter og barer.
Også flere af Åres gamle kendinge har fået en ansigtsløftning til den kommende sæson, det gælder bl.a. Fjällgården, Hotell Granen og Åregården.

Gastronomiske lækkerier i sneen
Man skal ikke mange år tilbage før det var stort set umuligt at opdrive et anstændigt måltid på mange skisportssteder. Sådan er det heldigvis ikke længere, og et af de første steder til at få skik på madsiden var Åre, der i fin stil fortsætter den gode gastronomiske udvikling.

Åre-området huser i dag godt 60 restauranter, barer og natklubber, og blandt restauranterne har en halv snes fundet vej til den prestigefulde madguide, med det vel i denne sammenhæng meget velvalgte navn ”White Guide”.

Til den kommende sæson rykker endnu et par svenske stjernekokke ind i Åre, nemlig Melker Andersson og Markus Aujalay, der overtager tidligere Marmite. Restauranten åbner i forbindelse med Lucia-højtiden.

Åre til kamp mod laviner
Åre indfører som det første svenske skisportssted permanente tiltag for at forhindre laviner.

Det er på Hummelns sydlige side, der har været mest generet af laviner, at der opsættes såkaldte lavineforhindringer, som selvsagt øger sikkerheden for områdets gæster.

Andre nyt tiltag er også klar til den kommende sæson. En ny lift etableres fra Åre Björnen og til det nye superhotel Copperhill Mountain Lodge , mens børneområdet i Åre Björnen udbygges og Björnlandet og Vildmarksstien udvikles med endnu flere attraktioner for de mindste. Også Tusindmeterliften gennemgår en omfattende renovering inden den nye sæson.

Tjek Åre på nettet
Den virtuelle verden er et godt sted at lære sit kommende skisportssted at kende, og det er også her, man kan danne sig et godt indtryk af f.eks. overnatningsmulighederne.

Åre er langt fremme med udviklingen af sine internetbaserede oplysninger, og mange af siderne på www.skistar.com/are er endda på dansk.

Oplev Lucia i sneen og andre sjove begivenheder
Fra Åres omfattende begivenhedskalender har vi plukket følgende arrangementer:

11.-14. december kan man være med til Åres Lucia-festligheder, der naturligt nok fortrinsvis foregår i sneen. 54 timers skiløb kan weekenden byde på, lokker man i Åre, hvor det også er weekenden, hvor man kan prøve kræfter med al det spændende nye udstyr.

Ugerne 3, 4, 5 og 6 er såkaldte familieuger i Åre med en lang række aktiviteter for børnefamilierne. Langt de fleste gratis, og ved ankomsten får gæsterne ”Familjehäftet 2009”, der yderligere giver rabat til bl.a. restauranter og aktiviteter i øvrigt.

5.-8. februar handler det om RIX FM, hvor en række af Sveriges populæreste artister indtager skibyen og byder på underholdning i såvel sneen som ved natklubbernes afterski-arrangementer.

Uge 7 er Åre vært for World Cup’en i pukkelpist, som er sportsgrenen der bedre end de fleste andre kombinerer kravene til fart, teknik og akrobatik. Hele verdenseliten er på plads til den spektakulære konkurrence.

Uge 11 handler det om World Cup finalen i alle de alpine discipliner. Verdens bedste skiløbere sætter hinanden stævne i styrtløb, slalom, storslalom og super-g.

23.-26. april kalder Åre-folket selv årets bedste weekend. Masser af heftigt skiløb, afterski på torvet og masser af konkurrencer og underholdning.

Se hele begivenhedskalenderen på www.skistar.com/are


Lagt på 24. oktober 2008 af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Rejsefeber.dk
 Spies
 Andre artikler
Med luksustog gennem Rocky Mountains
Det vestlige Canada og det nordvestlige hjørne af USA er med sine...
Læs mere
Apollo Mondo Boutique
Den kommende sommer åbner Apollo dørene til et helt nyt hotelkoncept i deres Apollo Mondo-portefølje...
Læs mere
 ZoomRooms
 Rejsefeber.dk
 Spies
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds