ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Hvis alt andet slår fejl, så skyd skylden på ham, der ikke taler engelsk.
Homer Simpson

Muslinge- og avocadosalat

Muslinge- og avocadosalat

Avocadofrugten stammer fra Latinamerika. Her har man dyrket avocadoer i flere tusinde år. Man mener at kunne datere frugten mere end 10.000 år tilbage, hvor den oprindelige indianske befolkning kaldte avocado for ’gudernes frugt’ og tilbad dens fantastiske smag og evne til at øge velvære.

I dag findes mange forskellige avocadosorter med forskellige navne, smagsvarianter og form. Hass avocadoen har en ekstra god holdbarhed og er den eneste sort, som får et smukt violet-sort skind, når den modnes.

Avocado kan meget mere end blot at blive serveret med rejer – eller moses til guacamole.

Muslinge- og avocadosalat
1 tsk. smør
3 små, finthakkede rødløg
1 finthakket skalotteløg
1 bouquet garni (aromatisk suppevisk af fx laurbærblad, persille og timiankviste)
60 ml. tør hvidvin
900 g. vaskede og rensede muslinger (alternativ kan bruges rejer)
2 stilke finthakket selleri
60 ml. hvidvinseddike
60 ml. koldt vand
1 tsk. chilisauce
2 store Hass avocadoer, halverede, udstenede, skrællede og skåret i mundrette firkanter
2 tomater, udkernet og skåret i 1,5 cm. tern
2 tsk. mayonnaise
3 tsk. finthakket persille
1 tsk. finthakkede purløg

Tilberedning
Smelt smørret i en stor gryde. Tilsæt løg, skalotter, suppevisk og vin. Lad det koge i et minut. Tilsæt muslinger, krydr med salt og peber, læg låg på og damp muslingerne i 4 minutter. Hæld det hele i en stor skål. Smid de muslinger ud, som ikke åbner sig. Lad kogevandet blive i gryden.

Pil muslingerne ud af skallerne, skær dem i kvarte og gem skallerne til serveringen.

Put hakket selleri, eddike, vand og chilisauce i gryden med kogevandet. Kog blandingen i tre minutter. Og lad det trække.

Bland muslinger, avocado, tomat, mayonnaise, persille, purløg i skålen med saucen fra gryden. Krydr med salt og peber og server i muslingeskallerne.

Velbekomme!

Kilde: Chilenske Hass Avocado Association (CHAA) www.paltahass.cl

Lagt på 9. august 2011
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 UnderCover by LE KLINT
 Faber
 Jesper Holm
 Menu
 Rosendahl
 Natuzzi
 Andre artikler
Kartoffelsuppe
Kartoffelsuppe med porer og purløg. Kan nydes både kold og varm...
Læs mere
Laksetærte
Laks smager skønt og indeholder gode næringsstoffer, som holder os sunde og raske...
Læs mere
Frisk vandet op
Er du træt af kedeligt postevand, så kig med her...
Læs mere
Grøn omelet
Omelet med porrer og kartofler...
Læs mere
Iste med mynte og lime
Forfriskende, smagfuld iste med mynte og lime...
Læs mere
Hjemmelavet iste
Hvorfor betale i dyre domme for iste på flaske, når man kan lave det selv – let og lækkert!
Læs mere
Cafe latte i tre variationer
Cafe latte choko, cafe latte sirup og cafe latte vanille. Kun fantasien sætter grænser!
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds