ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 Citat
Erara humanum est - det er menskeligt at fejle.

Muslinge- og avocadosalat

Muslinge- og avocadosalat

Avocadofrugten stammer fra Latinamerika. Her har man dyrket avocadoer i flere tusinde år. Man mener at kunne datere frugten mere end 10.000 år tilbage, hvor den oprindelige indianske befolkning kaldte avocado for ’gudernes frugt’ og tilbad dens fantastiske smag og evne til at øge velvære.

I dag findes mange forskellige avocadosorter med forskellige navne, smagsvarianter og form. Hass avocadoen har en ekstra god holdbarhed og er den eneste sort, som får et smukt violet-sort skind, når den modnes.

Avocado kan meget mere end blot at blive serveret med rejer – eller moses til guacamole.

Muslinge- og avocadosalat
1 tsk. smør
3 små, finthakkede rødløg
1 finthakket skalotteløg
1 bouquet garni (aromatisk suppevisk af fx laurbærblad, persille og timiankviste)
60 ml. tør hvidvin
900 g. vaskede og rensede muslinger (alternativ kan bruges rejer)
2 stilke finthakket selleri
60 ml. hvidvinseddike
60 ml. koldt vand
1 tsk. chilisauce
2 store Hass avocadoer, halverede, udstenede, skrællede og skåret i mundrette firkanter
2 tomater, udkernet og skåret i 1,5 cm. tern
2 tsk. mayonnaise
3 tsk. finthakket persille
1 tsk. finthakkede purløg

Tilberedning
Smelt smørret i en stor gryde. Tilsæt løg, skalotter, suppevisk og vin. Lad det koge i et minut. Tilsæt muslinger, krydr med salt og peber, læg låg på og damp muslingerne i 4 minutter. Hæld det hele i en stor skål. Smid de muslinger ud, som ikke åbner sig. Lad kogevandet blive i gryden.

Pil muslingerne ud af skallerne, skær dem i kvarte og gem skallerne til serveringen.

Put hakket selleri, eddike, vand og chilisauce i gryden med kogevandet. Kog blandingen i tre minutter. Og lad det trække.

Bland muslinger, avocado, tomat, mayonnaise, persille, purløg i skålen med saucen fra gryden. Krydr med salt og peber og server i muslingeskallerne.

Velbekomme!

Kilde: Chilenske Hass Avocado Association (CHAA) www.paltahass.cl

Lagt på 9. august 2011
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Natuzzi
 Menu
 Rosendahl
 Jesper Holm
 Faber
 GUBI
 Andre artikler
Lynstegte grøntsager
Sprøde grøntsager serveret med dampende varme jasminris...
Læs mere
Grøn omelet
Omelet med porrer og kartofler...
Læs mere
Banan/jordbær smoothie
En lækker smoothie som alle kan lide...
Læs mere
Iste med mynte og lime
Forfriskende, smagfuld iste med mynte og lime...
Læs mere
Hjemmelavet iste
Hvorfor betale i dyre domme for iste på flaske, når man kan lave det selv – let og lækkert!
Læs mere
Hjemmelavet jordbæris
Lækker hjemmelavet jordbæris til 10-12 personer...
Læs mere
Kylling og rejer i kokossovs
Smagfuld middagsret fra Seychellerne...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Bil & Motor
  Bil Nyheder
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds