| | | | |
| | | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| | | | | | | | | | | |
Der er to typer mennesker i denne verden - de gode og de onde. De gode sover bedre om natten, men de onde ser ud til at nyde de vågne timer mere. | Woody Allen |
|
| | | |
| | | Muslinge- og avocadosalat |
|  | Muslinge- og avocadosalat |
Avocadofrugten stammer fra Latinamerika. Her har man dyrket avocadoer i flere tusinde år. Man mener at kunne datere frugten mere end 10.000 år tilbage, hvor den oprindelige indianske befolkning kaldte avocado for ’gudernes frugt’ og tilbad dens fantastiske smag og evne til at øge velvære. I dag findes mange forskellige avocadosorter med forskellige navne, smagsvarianter og form. Hass avocadoen har en ekstra god holdbarhed og er den eneste sort, som får et smukt violet-sort skind, når den modnes. Avocado kan meget mere end blot at blive serveret med rejer – eller moses til guacamole. Muslinge- og avocadosalat 1 tsk. smør 3 små, finthakkede rødløg 1 finthakket skalotteløg 1 bouquet garni (aromatisk suppevisk af fx laurbærblad, persille og timiankviste) 60 ml. tør hvidvin 900 g. vaskede og rensede muslinger (alternativ kan bruges rejer) 2 stilke finthakket selleri 60 ml. hvidvinseddike 60 ml. koldt vand 1 tsk. chilisauce 2 store Hass avocadoer, halverede, udstenede, skrællede og skåret i mundrette firkanter 2 tomater, udkernet og skåret i 1,5 cm. tern 2 tsk. mayonnaise 3 tsk. finthakket persille 1 tsk. finthakkede purløg Tilberedning Smelt smørret i en stor gryde. Tilsæt løg, skalotter, suppevisk og vin. Lad det koge i et minut. Tilsæt muslinger, krydr med salt og peber, læg låg på og damp muslingerne i 4 minutter. Hæld det hele i en stor skål. Smid de muslinger ud, som ikke åbner sig. Lad kogevandet blive i gryden. Pil muslingerne ud af skallerne, skær dem i kvarte og gem skallerne til serveringen. Put hakket selleri, eddike, vand og chilisauce i gryden med kogevandet. Kog blandingen i tre minutter. Og lad det trække. Bland muslinger, avocado, tomat, mayonnaise, persille, purløg i skålen med saucen fra gryden. Krydr med salt og peber og server i muslingeskallerne. Velbekomme! Kilde: Chilenske Hass Avocado Association (CHAA) www.paltahass.cl | | |
| Lagt på 9. august 2011 | | | |
| | |
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |  | | Laksetærte Laks smager skønt og indeholder gode næringsstoffer, som holder os sunde og raske... | Læs mere |
|
| | | | | |
|
|
|
| | | | | |
| | | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| | | | | | | | |
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS |  |
|
| | | |
| | |