| | | | |
| | | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| | | | | | | | | | | |
Der var aldrig et geni uden et stænk af galskab. | Aristoteles |
|
| | | |
| | | Bordeaux vil reducere CO2 udslip med 75% |
|
Vinsektionen er leveret i samarbejde med VinForum |  |
Vinindustrien i Bordeaux har sat sig som mål at reducere CO2-udslippet med 75% i 2050. En undersøgelse har vist, at vinindustrien producerer 200.000 tons CO2 pr. år. Af dette kommer 45% fra produktionen af flasker og kork, 12% fra at flytte folk rundt, 10% fra vinificeringsprocessen og 18% fra transporten af vin. Især produktionen af glas vejer tungt i regnskabet men også de 550.000 turister, der hvert år besøger vinområdet, belaster stort med 23.000 tons CO2. Alain Vironneau, formand for Bordeaux Vin Organisationen (CIVB), sagde i sidste uge: "Vi vil forsøge at nedbringe dette udslip med 30.000 tons i løbet af fem år og have en total reduktion på 75% i 2050." Nogle af de foreslåede strategier for at mindske udslippet er brugen af lettere glasflasker, genindførelse af transport med skib, anvendelse af genbrugelige materialer og færre men mere målrettede salgsbesøg. Sylvie Cazes, formand for Union des Grands Crus de Bordeaux, siger til decanter.com: "Det er lige så vigtigt at fokusere på at reducere brugen af energi og vand som at overveje brugen af økologiske metoder i vinmarken. Denne undersøgelse er et meget brugbart værktøj for hele vores industri." | | | | | |
|
| | | | | |
| | | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| | | | | | | | |
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS |  |
|
| | | |
| | |