ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Det eneste vi aldrig får nok af er kærlighed. Og det eneste vi aldrig giver nok af er kærlighed.
Henry Miller

Sony OLED tv XEL-1

Sony XEL-1

Sonys nye OLED tv har siden lanceringen i Japan vakt stor opmærksomhed, fordi det er verdens første tv, der anvender den avancerede og miljøvenlige OLED teknologi. En teknologi, der nu for første gang kommer på markedet i Danmark.

XEL-1 modellen er ankommet til de danske Sony Centre. Den måler 11 tommer diagonalt i skærmstørrelsen.

OLED tv eliminerer en række af de ulemper, der findes ved LCD-tv. Blandt andet kan skærmen betragtes fra enhver vinkel, uden at det går ud over klarheden i billedet. Samtidig reagerer hvert eneste punkt i skærmen mere end 1000 gange hurtigere end punkterne i en LCD-skærm, hvilket totalt fjerner enhver diskussion om, hvorvidt billedet trækker ”skygger” gennem billedet ved visning af sport eller actionfilm, fordi billedet ikke ændrer sig hurtigt nok. Den indbyggede billedbehandling “Fine Motion picture processing” har også en del af æren for den hurtige og præcise elektroniske behandling af signalet.

Farvegengivelsen er også i top, fordi OLED bygger på en teknologi med selvlysende punkter. Når et punkt er slukket, er punktet derfor 100 procent sort, hvilket ikke er tilfældet med LCD-paneler, der indeholder en kraftig baggrundsbelysning, som ligger bag de flydende LCD-krystaller. Farverne i LCD vises ved, at krystallerne åbner eller lukker for baggrundslyset. Og lukkes lyset ikke helt af, kan panelet ikke vise en perfekt sort, ligesom kontrasten kan blive et problem. Kontrasten i XEL-1 måles til over 1,000,000:1, hvilket vil sige, at sortforholdet er fuldstændig perfekt, så lys, farver, skygger og kontrast gengives mere naturligt end nogensinde.

Mens baggrundsbelysningen i LCD altid har krævet plads bag skærmens overflade, kræver LCD næsten ingen plads. Det udnyttes fuldt ud i XEL-1, der er helt ned til 3 mm. tynd. Skærmen er samtidig utrolig let, således, at den kan hæves, sænkes og derved tilpasses forskellige behov takket være et meget innovativt ophæng monteret i den ene side af skærmen. Resultatet er et uovertruffent produkt af meget høj teknologisk og designmæssigt standard.

Men LCD-teknologien er ikke færdig med at udvikle sig af den grund. De nye OLED-tv lander nemlig samtidig med Sonys nye BRAVIA ZX1 tv, der er LCD-baseret og som måler bare 9.9 mm. på det tyndeste sted. Det perfekte valg for et stort stue-tv, idet LCD i modsætning til OLED som bekendt fås i meget store størrelser. ZX1 fås i 40 tommer, og har et design, som overgår alt andet, som du hidtil har set. Det flotte design er især muliggjort af en teknologisk revolution, der fjerner næsten alle kabel-tilslutninger til fjernsynet på væggen.

Det skyldes en ny mediemodtager, som trådløst kommunikerer med skærmen på væggen i fuld HD takket være den revolutionerende Sony-teknologi ‘BRAVIA 1080 Wireless’, der overfører signalet fra den separate medie-modtager til skærmen i realtid. Mediereceiveren kan udmærket kan stå i et skab sammen med andre enheder som Blu-ray Disc afspillere og PLAYSTATION3, så den ikke skæmmer designet i rummet. Som en særdeles praktisk detalje betjenes medieafspilleren fra en fjernbetjening, der anvender radiosignaler i stedet for infrarøde signaler. Derfor behøver man ikke at pege på anlægget, der heller ikke behøver at være i stuen fysisk.

Lagt på 15. januar 2009
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Rosendahl
 Menu
 Natuzzi
 Ford
 Subaru
 Faber
 Andre artikler
Bose Portable Home Speaker
Bose Portable Home Speaker er en trådløs højttaler til hjemmet, en bærbar Bluetooth-højttaler og en stemmestyret højttaler i ét...
Læs mere
Mærk Bassen med Sonys nye WH-XB900N
Fordyb dig i bassen med de nye WH-XB900N trådløse høretelefoner fra Sony...
Læs mere
Samsung Galaxy Watch Active
Sundhed i hverdagen er mere end bare at tælle trin. Galaxy Watch Active tager en...
Læs mere
Huawei AI Cube
Højtalere med kunstig intelligens og en 4G-router behøver ikke være to forskellige devices. Huaweis nye AI Cube forener kvalitetslyd og...
Læs mere
Harman Kardon Citation
Harman Kardons nye Citation-serie er skabt til at fornøje både øjne og ører...
Læs mere
OnePlus Bullets Wireless
OnePlus introducerer nu deres nyeste høretelefoner Bullets Wireless...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds