ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Før andelsmejerierne og radioen lavede folk deres smør og åndsliv selv.
Piet Hein

Fornyelser i vinlandet Chile på vej til Danmark


Hvert syvende glas vin i Danmark er fra Chile, og landets vine er i rivende udvikling. En bevægelse fra masseproduktion til klasseproduktion er i fuld gang, og den rammer nu Danmark med nye vine fra en af danskernes favoritter.

Det er frostkoldt i Danmark lige nu, men alligevel er det ved denne tid, at store mængder af danskernes vin høstes. Årets chilenske druer modner nemlig snart, og når de er blevet plukket, vinificeret, fyldt på flaske og lagret, vil mange af dem ende i danske glas. Hvert syvende glas vin stammer nemlig fra Chile ifølge de nyeste tal fra Vin og Spiritus Organisationen i Danmark (VSOD). Det flytter Danmark op blandt de fem lande i verden, der aftager mest vin fra Chile.

Et vinland i forandring
Chilensk vin er kendt som god til prisen, og derfor er kun få klar over, at en række af landets vine i dag er blandt verdens bedste. Det fortæller præsidenten for Chiles vinmagerforbund, Hernán Amenabar. Han er desuden ledende vinmager i vinhuset Undurraga, som årligt sender omkring en million flasker vin til Danmark. Han har desuden undervist på flere chilenske universiteter i ønologi (vinens videnskab, red.).

Chile passer til nye danske vaner
Chilensk vin er betydeligt billigere end europæisk, men ifølge Henrik Dahlgaard, der er chefvinindkøber i Dansk Supermarked, er der også andre forklaringer på populariteten.

"Vinforbruget har flyttet sig i de sidste 20-30 år. Vores kost er i dag mindre grov og mere fedtfattig, og så passer en chilensk vin, som er mindre syrlig vin og mere smag af frugt, bedre end en klassisk fransk eller italiensk vin, der typisk har mere syre," fortæller Henrik Dahlgaard. Han peger også på, at flere i dag nyder et glas rødvin uden for måltiderne til aftenhyggen eller en god film, og der er en mindre syrlig vin også typisk at foretrække.

"Chilensk vin har en umiddelbar drikkevenlighed, som mange sætter pris på. Tager du en chilener som Aliwen fra Undurraga, har du en god vin, som de fleste kan lide, og som har karakter, fordi den er lagret på fad. Det er en chilensk vin på niveau med europæisk vine, der koster det dobbelte," mener Henrik Dahlgaard.

Fra masseproduktion til klasseproduktion
Undurraga, der er blandt Chiles største vinhuse, er netop et af dem, som har taget skridtet videre mod vine i topklasse. Vejen har været at ansætte anerkendte vinmagere og udsøge sig de landområder, der er optimale for bestemte druer og vintyper. Indsatsen blev belønnet: Med sine nye vine Aliwen, Sibaris og T.H. gav juryen af internationale vineksperter ved Chiles største vinfestival, Concours Mondial de Bruxelles , flere medaljer til Undurraga end til noget andet chilensk vinhus.

De prisbelønnede vine Aliwen og Sibaris fra Undurraga kan købes i danske butikker.


Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Rejsefeber.dk
 Spies
 Andre artikler
Alternativ til almindelig kaffe
Det er ikke alle, der er vilde med en kop sort kaffe, er du en af dem, så kig med her...
Læs mere
Irish Coffee
Irish Coffee er en ægte klassiker...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds