ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Gamle mænd er farlige. Fremtiden er dem ligegyldig.
George Bernard Shaw

Sig ja til Euroen på ferien


I de kommende måneder bliver titusindvis af danskere stillet over for et valg, når de vil hæve penge i en automat (ATM) i f.eks. et andet EU-land eller betale middagen på restaurant med kreditkort: Skal beløbet afregnes i danske kroner eller i euro?

Spies’ guider bliver dagligt spurgt om, hvad der bedst kan betale sig at svare på automatens spørgsmål. Og svaret er enkelt: Få altid afregnet i den lokale møntfod – altså i euro, når det gælder de fleste populære rejselande med euro som møntfod.

- Hvis man i denne uge havde hævet 500 euro med f.eks. et Eurocard/Mastercard i en pengeautomat på Gran Canaria, var man blevet stillet over for følgende spørgsmål: Skal de 500 euro ”charges” din hjemlige konto i euro eller i danske kroner? - Havde man svaret ja til danske kroner, ville den lokale bank have anvendt kurs 7,940, og de 500 euro havde kostet dig 3.970 kr. Ved i stedet at trykke ja til afregning i euro, ville din kreditkortudbyder i stedet bruge kurs 7,561, og du var sluppet med at skulle betale 3.780,50 kr. – altså en besparelse på 189,50 kr., fortæller Spies’ informationschef Torben Andersen.

Forklaringen er den, at bankerne i ferieområderne afregner danske kroner til en højere kurs end den officielle fra Danmarks Nationalbank. Det bekræftes af Eurocard, der herhjemme administrerer de populære Mastercard. Selskabet anbefaler klart, at ”man så vidt muligt altid afregner i den lokale valuta”.

- Men det er ikke kun i pengeautomaterne, at danskerne skal sige ja til euroen. Betaler man med kreditkort på en restaurant, har tjeneren ofte allerede omregnet beløbet til danske kroner, når regningen præsenteres, fortæller Torben Andersen. - Det skal man klart afvise. Man kan altid kræve afregningen i lokal valuta – altså i euro, hvis man f.eks. er i Spanien, Grækenland, Italien og Frankrig.

Lagt på 6. maj 2009
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Rejsefeber.dk
 Spies
 Andre artikler under Rejse Nyheder
Med luksustog gennem Rocky Mountains
Det vestlige Canada og det nordvestlige hjørne af USA er med sine...
Læs mere
Apollo Mondo Boutique
Den kommende sommer åbner Apollo dørene til et helt nyt hotelkoncept i deres Apollo Mondo-portefølje...
Læs mere
 ZoomRooms
 Rejsefeber.dk
 Spies
 RSS feeds
Få de nyeste artikler fra Rejse Nyheder via RSS
Tilmeld RSS
 ZoomWoman top 5
Æbletærte med kanel
Hold din krop sund og smuk
Frugt dyppet i hvid og mørk chokolade
Kylling og rejer i kokossovs
Cafe latte i tre variationer
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds