ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Bil & Motor
  Bil Nyheder
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 Citat
Andre lever for at spise, jeg spiser for at leve.
Sokrates

Markant flere biluheld i vintervejret


Mange danske veje er som sæbe lige nu på grund af det ekstremt kolde vejr. Bilerne glider på vejbanen, især efter ny sne, og det resulterer i markant flere buler i kofangeren. Derfor søger rigtig mange lige nu erstatning hos deres forsikringsselskab, mens tilskadekomne henvender sig til os, siger Casper Hauberg Grønnegaard, direktør hos Ret&Råd.

I november var der 4.000 flere skader på danskernes person- og varebiler i forhold til november 2009 det højeste antal siden 2004, fortæller man hos Forsikringsoplysningen. Fra januar til midten af december har forsikringsselskaberne registreret i alt 416.422 skader på person- og varebiler. Til sammenligning var der knap 404.000 skader i hele 2009.

Mange skader i 2010
”2010 generelt bliver et år med virkelig mange skader. Allerede nu ser vi et mønster, hvor folk bliver taget på sengen, når det begynder at sne, især bilister uden vinterdæk. De kan ikke stå fast på en glat vej, men glider rundt, og det giver en tendens til flere buler i bilen. Samtidig oplever vi også, at vinterdæk på bilen kan medføre, at enkelte pludselig undervurderer de ændrede kørselsforhold og kører for stærkt. Hvis det kolde vintervejr fortsætter, kan det betyde, at vi får et højt antal skader i de kommende måneder, siger Riccardo Krogh Pescatori, konsulent hos Forsikringsoplysningen.

Ansvar kan øge forsikringspræmien
De mange uheld betyder, at flere bilister end vanligt søger erstatning. Får man pålagt erstatningsansvaret, kan det betyde, at man skal betale en højere præmie samt betale sin selvrisiko. Ret&Råd forklarer, at ved materielle skader skal de involverede bilister være opmærksomme på at få hinandens kontaktoplysninger og navnet på den anden bilists forsikringsselskab og forsikringsnummer.

Danskerne er generelt rolige i ulykkessituationen og gode til selv at udveksle oplysninger om forsikringsselskab, og hvem der bærer hovedansvaret. Hvis der er tvivl om skyldspørgsmålet, skal bilisterne tage det med ro. Forsikringsselskaberne foretager selv en vurdering af, hvem der har ansvaret for ulykken, og hvem der skal erstatte de materielle skader, siger Casper Hauberg Grønnegaard.

Personskader skal anmeldes indenfor tre dage
Er man selv kommet til skade, er det imidlertid mere omfattende at søge erstatning end ved materielle skader. Det er mange dog ikke klar over, og det kan koste dem dyrt.

Har man mistanke om, at man f.eks. har fået en piskemældsskade, skal man undersøges af sin læge eller på skadestuen umiddelbart efter ulykken, dvs. indenfor ca. 72 timer. Kommer man først flere uger efter, er det op ad bakke at få erstatning for skaden, selvom den er opstået under biluheldet. Den skadesramte person skal selv bevise, at skaden er opstået som følge af uheldet. Går der flere uger, øger det muligheden for, at skaden kunne være opstået på grund af noget andet, og så er det meget sværere at bevise og få erstatning, siger Casper Hauberg Grønnegaard, Ret&Råd.Lagt på 27. december 2010
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Ford
 Subaru
 Chevrolet
 Hyundai
 Andre artikler under Bil Nyheder
Ny Audi A1
I 2010 debuterede A1 som helt ny modelrække hos Audi. Nu stiller anden generation af den succesrige kompakte model...
Læs mere
Ford Pass
I en travl hverdag kan det skabe unødig irritation, når man skal køre gade op og gade ned for at lede efter en parkeringsplads inde i...
Læs mere
Ny VW Touareg
Efter 16 år og næsten 1 million producerede eksemplarer præsenterer Volkswagen nu en ny og tredje generation af Touareg...
Læs mere
Ford Mustang Bullitt
Biljagten er legendarisk, og det samme er bilen...
Læs mere
 ZoomRooms
 Chevrolet
 Ford
 Hyundai
 Subaru
 Artikel søgning
Søg i ZoomMan's artikelbase
 RSS feeds
Få de nyeste artikler fra Bil Nyheder via RSS
Tilmeld RSS
 ZoomWoman top 5
Pas på din hud
Hårstyling
Du skulle være gået
London
Alle mennesker har en fortid
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds