ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Erara humanum est - det er menskeligt at fejle.

Markant flere biluheld i vintervejret


Mange danske veje er som sæbe lige nu på grund af det ekstremt kolde vejr. Bilerne glider på vejbanen, især efter ny sne, og det resulterer i markant flere buler i kofangeren. Derfor søger rigtig mange lige nu erstatning hos deres forsikringsselskab, mens tilskadekomne henvender sig til os, siger Casper Hauberg Grønnegaard, direktør hos Ret&Råd.

I november var der 4.000 flere skader på danskernes person- og varebiler i forhold til november 2009 det højeste antal siden 2004, fortæller man hos Forsikringsoplysningen. Fra januar til midten af december har forsikringsselskaberne registreret i alt 416.422 skader på person- og varebiler. Til sammenligning var der knap 404.000 skader i hele 2009.

Mange skader i 2010
”2010 generelt bliver et år med virkelig mange skader. Allerede nu ser vi et mønster, hvor folk bliver taget på sengen, når det begynder at sne, især bilister uden vinterdæk. De kan ikke stå fast på en glat vej, men glider rundt, og det giver en tendens til flere buler i bilen. Samtidig oplever vi også, at vinterdæk på bilen kan medføre, at enkelte pludselig undervurderer de ændrede kørselsforhold og kører for stærkt. Hvis det kolde vintervejr fortsætter, kan det betyde, at vi får et højt antal skader i de kommende måneder, siger Riccardo Krogh Pescatori, konsulent hos Forsikringsoplysningen.

Ansvar kan øge forsikringspræmien
De mange uheld betyder, at flere bilister end vanligt søger erstatning. Får man pålagt erstatningsansvaret, kan det betyde, at man skal betale en højere præmie samt betale sin selvrisiko. Ret&Råd forklarer, at ved materielle skader skal de involverede bilister være opmærksomme på at få hinandens kontaktoplysninger og navnet på den anden bilists forsikringsselskab og forsikringsnummer.

Danskerne er generelt rolige i ulykkessituationen og gode til selv at udveksle oplysninger om forsikringsselskab, og hvem der bærer hovedansvaret. Hvis der er tvivl om skyldspørgsmålet, skal bilisterne tage det med ro. Forsikringsselskaberne foretager selv en vurdering af, hvem der har ansvaret for ulykken, og hvem der skal erstatte de materielle skader, siger Casper Hauberg Grønnegaard.

Personskader skal anmeldes indenfor tre dage
Er man selv kommet til skade, er det imidlertid mere omfattende at søge erstatning end ved materielle skader. Det er mange dog ikke klar over, og det kan koste dem dyrt.

Har man mistanke om, at man f.eks. har fået en piskemældsskade, skal man undersøges af sin læge eller på skadestuen umiddelbart efter ulykken, dvs. indenfor ca. 72 timer. Kommer man først flere uger efter, er det op ad bakke at få erstatning for skaden, selvom den er opstået under biluheldet. Den skadesramte person skal selv bevise, at skaden er opstået som følge af uheldet. Går der flere uger, øger det muligheden for, at skaden kunne være opstået på grund af noget andet, og så er det meget sværere at bevise og få erstatning, siger Casper Hauberg Grønnegaard, Ret&Råd.Lagt på 27. december 2010
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Subaru
 Ford
 Hyundai
 Chevrolet
 Andre artikler under Bil Nyheder
Kia XCeed
Med et flot, udtryksfuldt og moderne design – er den nye Kia XCeed et sporty alternativ til traditionelle SUV’er...
Læs mere
Facelift til Porsche Macan
Den nye Macan lanceres med en effektiv toliters firecylindret turbobenzinmotor med ny...
Læs mere
Ford Puma
Den nye Ford Puma viser nye sider for både Ford og klassen for kompakte crossover- og SUV-modeller...
Læs mere
Škoda Scala
Nyt navn, nyt design og ny teknologi – Škoda Scala sætter ny standard i mellemklassen...
Læs mere
 ZoomRooms
 Chevrolet
 Ford
 Hyundai
 Subaru
 RSS feeds
Få de nyeste artikler fra Bil Nyheder via RSS
Tilmeld RSS
 ZoomWoman top 5
Pas på din hud
Lad duften af din parfume vare længere
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds