ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Bil & Motor
  Bil Nyheder
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 Citat
Der hvor forandringens vinde blæser, bygger nogle mennesker læhegn, mens andre bygger vindmøller.

Bilhandlen 2011 – rekordernes år


Samlet blev der handlet det højeste antal biler herhjemme i 2011. 2012 tegner derimod mere dyster.

Der har ikke været krise hos bilforhandlerne i år. Autobranchen forventer, at der er handlet mindst 165.000 nye biler i 2011, ligesom brugtbilhandlen når over 490.000 biler. Samlet giver det en handlen på 655.000 biler i år, og det er rekord, viser en opgørelse som BilBasen har lavet.

”Det høje salg af nye biler sender ligeledes brugtbilhandlen op på et meget højt niveau, fordi der stort set altid er en byttebil med i handlen, når danskerne køber en ny,” forklarer Morten Heuing, administrerende direktør for BilBasen og DBA Biler.

December er højtid for udskiftning af firmabilerne, og opgørelsen tyder på, at der har været ekstra travlt i 2011. Virksomhederne har nemlig købt over 12 procent flere nye biler i år, mens de private har købt godt 11 procent flere biler i år sammenlignet med 2010.

2011 – et paradoksalt år
Mens det i andre brancher ikke har været et godt år, så overgår bilhandlen altså 2006, der hidtil var det bedste år målt på antal solgte enheder, og det er overraskende.

”Den rekord høje omsætning af både nye og brugte biler er både paradoksal og opløftende. Paradoksal fordi forbrugertilliden i Danmark er faldet som en sten i 2011 fra 16,2 i juni til -1,9 i november. Historisk er der en god sammenhæng mellem netop forbrugertilliden og bilsalget, og man kan derfor frygte, at det høje omsætning i bilmarkedet ikke kan holde ind i det nye år, men vil falde. Omvendt er det opløftende, fordi det vidner om, at der trods alt er økonomisk råderum i den danske økonomi. Mange har udskudt udskiftning af bil i lyset af finanskrisen i 2008-09, men de har nu slået til, og det har givet et voldsomt løft i omsætningen,” siger Martin Lundholm, chefanalytiker i Spar Nord Bank A/S.

2012 – fald i vente
Branchen forventer heller ikke samme høje salgstal i 2012. Såvel Dansk Automobilforhandler Forening som Bilbranchen under Dansk Industri regner med et salg på mellem 130.000 og 140.000 nye biler til næste år. ”Det vil være naturligt, at nybilsalget falder i 2012, ligesom vi forventer, at omsætningen på brugtbilmarkedet vil være på omkring 440.000 biler, eller tæt på gennemsnittet for brugtbilhandlen siden 2000. 2012 vil med andre ord være et normalt år,” slutter Morten Heuing.


Lagt på 3. januar 2012 af KP
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Subaru
 Hyundai
 Chevrolet
 Ford
 Andre artikler under Bil Nyheder
Ny Audi A1
I 2010 debuterede A1 som helt ny modelrække hos Audi. Nu stiller anden generation af den succesrige kompakte model...
Læs mere
Ford Pass
I en travl hverdag kan det skabe unødig irritation, når man skal køre gade op og gade ned for at lede efter en parkeringsplads inde i...
Læs mere
Ny VW Touareg
Efter 16 år og næsten 1 million producerede eksemplarer præsenterer Volkswagen nu en ny og tredje generation af Touareg...
Læs mere
Ford Mustang Bullitt
Biljagten er legendarisk, og det samme er bilen...
Læs mere
 ZoomRooms
 Chevrolet
 Ford
 Hyundai
 Subaru
 Artikel søgning
Søg i ZoomMan's artikelbase
 RSS feeds
Få de nyeste artikler fra Bil Nyheder via RSS
Tilmeld RSS
 ZoomWoman top 5
IdHAIR Elements Xclusive - Styling Finish
IdHAIR Elements Xclusive - Styling Blow
Maria Nila Curlicue Cream
Maria Nila Quick Dry Heat Spray
Pas på din hud
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds