ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Bil & Motor
  Bil Nyheder
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 Citat
At frygte kærligheden er at frygte livet, og de, der frygter livet er allerede døde.
Bertrand Russel

Kinski


Geza Schön er uden tvivl en af tidens mest intellektuelle duftskabere. Han er næsen, der
introducerer os til nye principper og ingredienser. Eller han lader sig inspirere af virkelige personer og fortolker dem i duftform.

Det er princippet i The Beautiful Mind serien med første duft, Intelligence & Fantasy. Og det er princippet i hans nye herreduft, Kinski, der er en hyldest til den tyske skuespiller Klaus Kinski.

Inspirationen
Klaus Kinski var berømt som en mesterlig skuespiller, utroligt intens i sit spil; men også berygtet for at være en uhyre vanskelig herre. Især hans - særdeles stormfulde -samarbejde med den tyske instruktør Werner Herzog er berømt. Gennem 70erne og 80erne indspillede Kinski fem film med Herzog som instruktør: Aguirre, den gale erobrer - Nosferatu (hvor Klaus Kinski spiller Dracula) - Woyzeck - Fitzcarraldo - og Cobra Verde.

Også i sit privatliv var Klaus Kinski en stjerne. Han var på alle måder en dramaets mester og havde en ekstravagant livsstil, hvor dyre biler og skønne kvinder kæmpede om hovedrollen. Og så er han, far til den gudesmukke skuespillerinde Nastassja Kinski.

Geza Schön har om sit arbejde med Kinski sagt, at han ønskede at fokusere på vendepunkterne i Klaus Kinskis liv og ville skabe en duft, der var fyldt med den samme intensitet og dynamik, som skuespilleren blev så kendt for. Kinski er, som Werner Herzogs film, ikke skabt for masserne, men er en duft for dem, der er på udkig efter noget anderledes; noget, der kan udfordre status quo.

Duften
Kinski åbner med solbær og enebær kombineret med dyriske indslag fra castoreum og en røget vetiver-note, der minder om den vetiveryl, Geza Schön benyttede i Molecules 03. De forenes i en topnote, der løfter dem til et niveau langt over, hvad de repræsenterer hver for sig.

Modsætninger mødes
De let sødmefulde bærnoter over for de stærke, mørkere noter danner en yin-yang konstellation. Hjertet i duften består af en kvartet af blomsternoter: rose, magnolia, cistus og orkidé, som igen danner et yin-aspekt. Hjertets yang stammer fra muskat, peber, ingefær, benzoin og styrax.
Geza Schön fremhæver yang-noternes mere "prikne" sider i respekt for Klaus Kinskis berømte temperament... men arrangerer dem oven på en traditionel blomsterskabt skønhed... som en allegori på hans skuespiltalent.

Kropsnoterne er det eneste i Kinski, der er lige ud af landevejen. Patchouli, musk og ambergris danner en overraskende blid afslutning, men med et holdbart duftspor.

Kinski 100 ml, 950 kr.

Lagt på af LMM
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Beckham Fragrances
 Bvlgari
 Andre artikler under Parfume
Clean For Men Classic
Clean For Men Classic er en serie af velduftende produkter til mænd – med en krydret, træagtig moskusduft fanges essensen...
Læs mere
Chaman's Party - unik unisex duft
Honoré des Prés er en serie af parfumer, der er helt naturlige og certificeret økologiske af Ecocert...
Læs mere
 ZoomRooms
 Beckham Fragrances
 Bvlgari
 Artikel søgning
Søg i ZoomMan's artikelbase
 RSS feeds
Få de nyeste artikler fra Parfume via RSS
Tilmeld RSS
 ZoomWoman top 5
Overgrebet
Hold gang i romancen
Dage i Cap May
Mad der sætter gang i forbrændingen
Et godt grin er guld værd
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds