ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Bil & Motor
  Bil Nyheder
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 Citat
Kunst er det, man ikke kan. Hvis man kunne, var det jo ingen kunst.
Storm P

Suzuki Swift med ny motor

Suzuki Swift - nu med Dualjet-motor

Dualjet er navnet på Suzuki’s nye, økonomiske motor, der får premiere i en ny og faceliftet udgave af Suzuki Swift. Foruden ny motor omfatter faceliftet en nænsom opgradering af fronten og en delvis fornyelse af kabinen. Også priserne er blevet skarpere, idet indgangsmodellen i Swift-programmet nu er 10.000 kr. lavere.

Med Dualjet-teknologien opnås en benzinbesparelse på cirka 11 procent i forhold til den normale Swift-motor, og det uden at tabe kræfter. Ganske vist er motoreffekten faldet fra 94 til 90 hk, men momentet er steget fra 118 til 120 Nm. Det betyder, at såvel topfart som acceleration fra 0 - 100 km/t er uændret. Dualjet er koblet sammen med automatisk stop/start, og med det opnås en EU-norm på flotte 22,7 km/l og en halvårlig ejerafgift på 290 kroner. Dermed har Swift DUALJET en af de bedste EU-normer blandt de 4-cylindrede biler i kompaktklassen. Tilmed er den også konkurrencedygtig på økonomi og miljø i forhold til mange af de 3-cylindrede biler i klassen, men her har Swift en meget større motoreffekt.

Højere kompression
Dualjet betyder “to dyser”. I stedet for én indsprøjtningsdyse pr. cylinder er der nu to. De forstøver benzinen finere, men også hurtigere, hvilket giver en bedre forbrænding. Samtidig sendes brændstoffet ind i et forbrændingskammer, der er gjort mindre, og det muliggør en højere kompression. For at sænke temperaturen under den højere kompression benyttes bl.a. oliekøling af stemplerne og et vandkølet EGR-system, der nedkøler den recirkulerede udstødningsgas.

Suzuki Swift har siden introduktionen i 2005 gjort sig bemærket med sit særlige 2-box-design og stejle forrude. Dens funky, men klare linjer forblev næsten uberørte i anden generation, der blev introduceret i 2010. Med det nye facelift er Suzuki endnu en gang gået nænsomt til værks. Frontspoileren har fået en skarpere profil med nyt og større luftindtag og større udskæring til tågeforlygterne, der fra Club-modellen omkranses af LED-kørelys. I kabinen tæller forbedringerne nyt indtræk, gearskifteindikator og automatisk dæktryksovervågning (TPMS) på alle modeller. I toppen af programmet, der tegnes af Action-modellen, skrues attituden op på max-niveau med 16-tommers alufælge og 2-tonet metallak med hvidt tag og hvide spejle.

5-stjernet sikkerhed
Dertil kommer, at alle modeller naturligvis deler samme høje sikkerhed. I 2010 blev anden generation af Swift crashtestet af EuroNcap, og her opnåede bilen de maksimale fem stjerner. Med til sikkerheden hører også de 7 airbags og nakkestøtter, der reducerer risikoen for de såkaldte piskesmældsskader.

Faceliftet betyder også skarpere priser i Swift programmet. Priserne begynder nu ved 109.990 kroner for en 3-dørs udgave med konventionel 1,2-liters motor med 94 hk og City-udstyrsniveau. Det er 10.000 kr. bedre end den gamle indgangsmodel. Dualjet-programmet begynder ved en 3- eller 5 dørs model med aircondition, el-ruder foran, fjernbetjent centrallås og design-integreret cd-radio til 127.990 kr. Dermed kan man få volumenmodellen med 5-døre og aircondition til en pris, der kan konkurrere med klassekammeraternes indgangsmodeller, der typisk byder på 3-cylindrede motorer med færre kræfter og overskud. Det nye Swift-program slutter med en 5-dørs Dualjet med Action-udstyr til 149.990 kr.


Lagt på af IN
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Hyundai
 Subaru
 Ford
 Chevrolet
 Andre artikler under Bil Nyheder
Seat Tarraco
Den nye store SUV fra Seat kommer med masser af standardudstyr...
Læs mere
VW Golf GTI TCR
GTI TCR er inspireret af baneraceren af samme navn, og den succesfulde baneracers specifikationer har præget...
Læs mere
Škoda Scala
Nyt navn, nyt design og ny teknologi – Škoda Scala sætter ny standard i mellemklassen...
Læs mere
Ny Audi A1
I 2010 debuterede A1 som helt ny modelrække hos Audi. Nu stiller anden generation af den succesrige kompakte model...
Læs mere
 ZoomRooms
 Chevrolet
 Ford
 Hyundai
 Subaru
 Artikel søgning
Søg i ZoomMan's artikelbase
 RSS feeds
Få de nyeste artikler fra Bil Nyheder via RSS
Tilmeld RSS
 ZoomWoman top 5
La Biosthétiques flotte looks på Berlin Fashion Week
Myter omkring slankekure
Et godt grin er guld værd
Sæt fokus på din søvn
Hold din krop sund og smuk
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds