ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Musik
  Film
  Bøger
  Kultur
Gossip
  Film Gossip
  Musik Gossip
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Madopskrifter
  Kogebøger
  Drinks
  Bageopskrifter
Bil & Motor
  Bil Nyheder
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil
Horoskop
Konkurrencer
Ugens Tema
Bruger Login
Ny Bruger
Mine Favoritter
 Citat
Hvis alt andet slår fejl, så skyd skylden på ham, der ikke taler engelsk.
Homer Simpson

Peugeot 208 GTi 30th

Peugeot 208 GTi 30th yder 208 hk.

Peugeot fejrer 30 året for den legendariske 205 GTi med en special edition af 208 GTi, som har været i hænderne på Peugeot Sport. Den har fået navnet 208 GTi 30th og er synonym med en intens køreoplevelse, idet den er udstyret med en ny 1.6 THP benzinmotor, hvor effekten er øget til 208 hk og et drejningsmoment på 300 Nm. Temperamentet understreges af dens hidsige fremtoning med matsort og rødt lak, der er adskilt af en skarp linje.

Peugeot har gennem hele mærkets historie sat sit præg på motorsport, og dette DNA kan spores både i generne på 208 GTi, RCZ og senest RCZ R, som også er en optimeret version fra Peugeot Sport. Det er nu 30 år siden, at kultmodellen 205 GTi indtog de europæiske veje og erobrede bilentusiasternes hjerter. Det fejrer Peugeot ved at overlade 208 GTi i hænderne på Peugeot Sport, som har optimeret den til at have endnu mere karakter og endnu mere Peugeot-sjæl.

Temperamentet skinner igennem fra første øjekast. Undervognen på 208 GTi 30th er sænket med 10 mm, sporvidden er øget med 22 mm for og 16 mm bagtil og hertil kommer større hjul. De elegante kromdetaljer på 208 GTi er erstattet af matsorte detaljer på 208 GTi 30th, hvilket giver den et mere brutalt udseende. Den er udstyret med særlige matsorte 18” fælge, hvor Peugeot Sports røde bremsekalibre kommer til syne. Netop den sorte og røde farve, der forbindes med motorsport, er de gennemgående farver på 208 GTi 30th. Fronten er udformet i matsort, men bagenden skinner i rødt lak. Overgangen mellem de to farver er markeret af et knivskarpt skråt snit, som første gang sås på konceptbilen Onyx og siden bl.a. også er set på konceptbilen Exalt.

En utæmmet løve
208 GTi er udstyret med en ny 1.6 THP Euro 6 motor med Stop&Start. Det maksimale drejningsmoment er øget til 300 Nm og motoren yder nu 208 hk. Effekten og drejningsmomentet overføres til hjulene via en 6-trins manuel gearkasse og spærredifferentiale (Torsen), begge stammer fra RCZ R, hvilket giver mulighed for at udnytte bilens potentiale fuldt ud.

ESC og traction control systemet er optimeret, så det griber mindre ind under kørsel og i stedet frigiver bilens traction og giver spærredifferentialet mulighed for at aktiveres. Fordelen ved spærredifferentialet og den kraftigere krængningsstabilisator i fronten opleves især ved acceleration ud af sving og ved nedbremsning, hvor bilen er mere stabil.

Det lavere tyngdepunkt og den ændrede undervogns geometri (sporvidde og camber) kombineret med Michelin Pilot super Sport 205/40 ZR 18 dæk sikrer et optimalt vejgreb. Også styretøjet har været genstand for intenst udviklingsarbejde, idet der er testet og optimeret både på bane og på landevej, og kombineret med et nyt støddæmper- og fjeder set-up opnås en styring, der giver god respons samt både præcise og agile køreegenskaber. 208 GTi 30th har en acceleration 0-100 km/t på 6,5 sekunder og trods den øgede ydelse udleder den blot 125 g CO2 pr km.


Lagt på af IN
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Hyundai
 Ford
 Subaru
 Chevrolet
 Andre artikler under Bil Nyheder
Ford Mustang Bullitt
Biljagten er legendarisk, og det samme er bilen...
Læs mere
Ny Dacia Duster
Hvor meget bil eller sågar SUV får man for 139.900 kr. i dagens Danmark?
Læs mere
Nissan LEAF
Den nye Nissan LEAF er næste generation af verdens mest solgte nul-emissions-elbil...
Læs mere
Klip for uopmærksom kørsel
Det er positivt, at man nu kan se frem til at få et klip i kørekortet, hvis man f.eks. taler i håndholdt mobil, skriver på tablets eller...
Læs mere
 ZoomRooms
 Chevrolet
 Ford
 Hyundai
 Subaru
 Artikel søgning
Søg i ZoomMan's artikelbase
 RSS feeds
Få de nyeste artikler fra Bil Nyheder via RSS
Tilmeld RSS
 ZoomWoman top 5
Hårvitaminer fra SugarBearHair
IdHAIR Curly Curl Cream
Aveda Feed My Lips
Maria Nila True Soft
hh simonsen Utopia
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds