ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
En bank er et sted, hvor du kan låne penge, hvis du kan bevise du ikke har brug for dem.
Bob Hope

På opdagelse i Portlands hipsterkvarter

Oregon, Portland

’Keep Portland Weird’, står der skrevet med versaler på en mur nær det legendariske Voodoo Doughnut-bageri, der langer farverige doughnuts over disken døgnet rundt. I Portland på den amerikanske vestkyst sætter man en ære i at være anderledes, og byen har sin helt egen kultur, der adskiller sig væsentligt fra andre amerikanske storbyer.

De lokale nærer en forkærlighed for smalle film, syret undergrundsmusik og kreative overskæg. Og så lever og ånder de for god mad og velbrygget øl. Portland kan prale af at huse over 50 bryggerier, hvilket er flere end nogen anden by i verden. Overalt lokker mobile madvogne med spændende gademad fra hele verden.

Skævheden dyrkes især i det hippe Pearl District, der er Portlands svar på Williamsburg i Brooklyn. For 15 år siden var Pearl District et uinspirerende industrikvarter med forladte pakhuse. I dag er kaffebarer, vintagebutikker, gallerier og banebrydende restauranter skudt op i de brostensbelagte gader, der tiltrækker hipsters, kunstnere og kreative sjæle fra hele verden.

5 højdepunkter i Pearl District
Tag med på en gratis rundvisning på BridgePort Brewing, der åbnede i 1984 som Portlands første mikrobryggeri, og dermed var frontløber for byens boomende bryggermiljø. I dag er BridgePort et af statens førende bryggerier med en produktion på 100.000 tønder øl om året.

Far vild i Powell’s City of Books, en af verdens største og mest velassorterede boghandlere, som overgår de fleste biblioteker i udvalg og omfang. Butikken, der åbnede i 1971, har over 1,5 millioner bøger på hylderne, fordelt på 3500 kategorier. I cafeen kan man nyde en kop kaffe og bladre i op til 3 bøger ad gangen, før man beslutter om man vil købe dem med hjem.

Første torsdag aften i hver måned slår mange af kvarterets gallerier dørene op til First Thursdays, som tiltrækker kunstelskere med ferniseringer, vinsmagninger og koncerter til de sene timer.

Prøv gourmet-burgere og trøffelfritter hos Little Big Burger, nyd peruvianske tapas til tonerne af livemusik på Andina, eller snup en pizza fra træovnen på Oven & Shaker. Eller prøv en af de mange andre restaurantperler i Pearl District.

Oregon er momsfri zone, hvilket betyder store besparelser – også i Pearl District, der lokker med alt fra lokalt designede vandrestøvler hos Keen Garage til fine 1950’er-inspirerede badedragter hos Popina Swimwear. Tjek også tøjbutikken Lizard Lounge, hvis afslappede motto er “Buy stuff, browse stuff, or not”, og hvor man kan tage et slag bordtennis, hvis det skulle friste mere end prøverummet.

Lagt på af LMM
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Spies
 Rejsefeber.dk
 Andre artikler under Storbyferie
Bruxelles
Du behøver ikke være politiker for at tage til Bruxelles, for byen byder på meget mere end politik...
Læs mere
Berlin
Berlin byder på alt lige fra historiske seværdigheder og kunstmuseer i verdensklasse til masser af shopping...
Læs mere
 ZoomRooms
 Rejsefeber.dk
 Spies
 RSS feeds
Få de nyeste artikler fra Storbyferie via RSS
Tilmeld RSS
 ZoomWoman top 5
Husk komplimenterne
20 simple slanketips
Blåbærmuffins
Hold din krop sund og smuk
Mad der sætter gang i forbrændingen
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds