ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Musik
  Film
  Bøger
  Kultur
Gossip
  Film Gossip
  Musik Gossip
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Madopskrifter
  Kogebøger
  Drinks
  Bageopskrifter
Bil & Motor
  Bil Nyheder
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil
Horoskop
Konkurrencer
Ugens Tema
Bruger Login
Ny Bruger
Mine Favoritter
 Citat
Lykken er som en parfume: Vi kan ikke stænke den på andre, uden at et par dråber rammer os selv.
William Shakespeare

Audi S4 og S4 Avant

Ny Audi S4

Det centrale element i S-modellerne er en nyudviklet V6-motor med direkte benzinindsprøjtning og turboladning. 3.0 TFSI-motoren yder 354 hk, og dens drejningsmoment på 500 Nm er til rådighed i et bredt omdrejningsområde fra 1.300 til 4.500 omdr./min. Motoren overgår sin forgænger, når det gælder ydelse og drejningsmoment samtidig med et markant lavere forbrug og en markant lavere vægt.

Motoren accelererer Audi S4 fra 0 til 100 km/t på 4,7 sek., og ved 250 km/t griber den elektroniske begrænser ind. Til trods for de markant bedre præstationer imponerer V6'eren med sin effektivitet: I henhold til NEDC-cyklussen kører S4 Limousine hele 13,5 km/l (170 g CO2 pr. kilometer).

Den nye 8-trins tiptronic arbejder meget effektivt og skifter gear hurtigt, komfortabelt og spontant. Så snart kørselssituationen tillader det, skifter den til friløb, og dermed spares der brændstof.

Kraften fra 3.0 TFSI-motoren overføres til vejen via det permanente firehjulstræk quattro – som i alle S-modeller fra Audi. Dens automatisk spærrende midterdifferentiale sender ved normal kørsel 60 % af trækkraften til bagakslen og 40 % til forakslen. Afhængigt af situationen kan det fordele op til 70 % til forakslen eller op til 85 % til bagakslen. Torque vectoring med en intelligent softwarefunktion fuldender quattro-drivlinjen. Ved dynamisk kørsel gennem sving bremses de hjul, der er inderst i svinget, minimalt, inden de begynder at spinde. Det giver endnu mere præcise, stabile og adrætte køreegenskaber. Et sportsdifferentiale, der fås som ekstraudstyr, forbedrer køreegenskaberne endnu mere ved at fordele kræfterne aktivt mellem baghjulene.

Undervogn med intelligent dynamik
Den nye Audi S4 og S4 Avant klarer alle slags sving med bravur – uanset om det er på en racerbane eller et bjergpas. Ved hurtig motorvejskørsel imponerer begge modeller med fremragende ligeudkørsel. Disse præstationer skyldes den nyudviklede undervogn: De femleddede ophæng på for- og bagakslen adskiller de langs- og tværgående kræfter præcist fra hinanden og sørger på den måde for optimale køreegenskaber i alle kørselssituationer. Begge har en meget let konstruktion – og det samme gælder den elektromekaniske servostyring. Som ekstraudstyr fås den dynamiske styring med variabel udveksling afhængigt af hastigheden.

Højden på den standardmonterede S-sportsundervogn er sænket med 23 mm i forhold til basismodellen. Samme højde gælder for undervognen med aktiv støddæmperregulering som ekstraudstyr. Sammen med motoren, styretøjet, tiptronic og sportsdifferentialet er de såkaldte CDC-støddæmpere (CDC = continous damping control) integreret i det standardmonterede køredynamiksystem Audi drive select. Hermed kan føreren regulere undervognens karakteristik ved hjælp af forskellige indstillinger.

De standardmonterede 18"-fælge i 5-eget dobbelt stjernedesign er forsynet med dæk i størrelsen 245/40. quattro GmbH tilbyder 19"-fælge som ekstraudstyr. På de store hjul arbejder stærke, effektive bremser.


Lagt på af KP
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Subaru
 Ford
 Hyundai
 Chevrolet
 Andre artikler under Bil Nyheder
Ford Mustang Bullitt
Biljagten er legendarisk, og det samme er bilen...
Læs mere
Ny Dacia Duster
Hvor meget bil eller sågar SUV får man for 139.900 kr. i dagens Danmark?
Læs mere
Nissan LEAF
Den nye Nissan LEAF er næste generation af verdens mest solgte nul-emissions-elbil...
Læs mere
Klip for uopmærksom kørsel
Det er positivt, at man nu kan se frem til at få et klip i kørekortet, hvis man f.eks. taler i håndholdt mobil, skriver på tablets eller...
Læs mere
 ZoomRooms
 Chevrolet
 Ford
 Hyundai
 Subaru
 Artikel søgning
Søg i ZoomMan's artikelbase
 RSS feeds
Få de nyeste artikler fra Bil Nyheder via RSS
Tilmeld RSS
 ZoomWoman top 5
hh simonsen Utopia
Hold din krop sund og smuk
Lad makeup’en matche håret
Evergreen
Et godt grin er guld værd
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds