ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Bil & Motor
  Bil Nyheder
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 Citat
Hvis man regner med belønning for sin godhed, er det ikke godhed, men beregning.
Piet Hein

Hjemmelavet akvavit-isdessert


Decembers festlige begivenheder har med garanti efterladt halvtomme snapseflasker i barskabet. Undgå snapsespild, og brug de sidste akvavitsjatter til en lækker isdessert. Overrask familie og venner med hjemmelavet vaniljeis med Aalborg Taffel Akvavit. Denne skønne og nemme dessert vil med garanti falde i god smag hos både de mandlige og kvindelige gæster.

Brug snapseresterne
Når juledagene og julefrokosterne er veloverståede, er der næsten altid lidt rester tilbage i årets akvavitflasker. Akvavitten behøver ikke kun at være en ledsager til vores julemad, men kan bruges året rund – også i vores madlavning. Undgå at flaskerne samler støv, og brug akvavitten næste gang, du inviterer familie og venner på middag. Pift aftens menu op og server en hjemmelavet vaniljeis med akvavit.

Akvavit som ingrediens
”Akvavit er en velkendt ledsager til et veldækket frokostbord, men akvavitten kan også bidrage til din madlavning – både i det varme og kolde køkken. Hvis du har lidt akvavitrester oven på juledagene, så kan de velsmagende dråber give krydderi og kant til dine middagsretter. Det kræver hverken store kokkekundskaber eller sjældne råvarer. Et rigtigt miks af simple ingredienser giver både intense og velsmagende resultater,” fortæller Lars Kragelund, Teknisk Direktør og Masterblender hos Aalborg Akvavit.

Aalborg istaffel
Aalborg Taffel Akvavit er den perfekte ingrediens i det kolde køkken. Akvavittens høje aromaindhold gør den velegnet til en tur på køl eller i fryseren – uden at smagen nedtones:

”Pift din vaniljeis op med Aalborg Taffel Akvavit, og oplev en bedre smag og konsistens. Akvavittens fine kommennoter tilfører isen en krydret dimension og en lettere vaniljesmag. Alkoholen har en positiv effekt på isens krystaldannelse, og du opnår en bedre tekstur uden omrøring under frysning,” fortæller Lars Kragelund.

Dessert til 4 personer
Ingredienser:
• 4 pasteuriserede æggeblommer
• 4-5 spsk. flormelis eller hvidt sukker
• ½ stang vanilje
• ½ liter piskefløde
• 2 cl. Aalborg Taffel Akvavit

Fremgangsmåde:
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekornene til en luftig æggesnaps – så hvid som muligt – helst med en el-pisker. Pisk fløden. Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen, afslut med at tilsætte 2 cl. Aalborg Taffel Akvavit under omrøring.
Hæld cremen i en kageform. Dæk med tætsluttende alufolie eller låg. Sæt cremen i fryseren. Fryses på 2- 3 timer, og rør den med en ske af og til. Eller hæld massen i en ismaskine og lav den færdig der.

Lagt på af LMM
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Rejsefeber.dk
 Spies
 Andre artikler under Øl, Vin & Spiritus
Gin & tonic
En klassiker fra baren...
Læs mere
Shots til weekenden
Her er opskriften på 3 hotte shots, der med garanti sætter gang i weekendens festligheder...
Læs mere
 Artikel søgning
Søg i ZoomMan's artikelbase
 RSS feeds
Få de nyeste artikler fra Øl, Vin & Spiritus via RSS
Tilmeld RSS
 ZoomWoman top 5
Ciabatta
Daglig motion
Hold din krop sund og smuk
Lev sundt året rundt
Forsvindingsnumre
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds