ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
En vred mand er sjældent fornuftig; en fornuftig mand er sjældent vred.

Skisæsonen i Norge skudt i gang


Så skete det. Efter at have ventet usædvanlig længe på de helt store snemængder fra oven, er sneen endelig kommet til Norge. På de norske skidestinationer skydes skisæsonen nu i gang med en halv meter frisk natursne samt perfekte skiforhold på pisterne og i højfjeldet for langrendsfolket.

Hvor de norske skidestinationer normalt er blandt de første, som kan åbne op for alle pisterne, er sneen her – ligesom i resten af Europa – faldet noget senere i år. Det har dog også sine fordele. Snekanonerne har nemlig kørt for fuld kraft siden oktober. Så mens de helt store mængder natursne først nu er dalet ned, har de norske destinationer brugt den lange kuldeperiode til at få lagt en tyk og isolerende bund af kunstsne. Det lover godt for en lang skisæson.

- Normalt kan vi jo åbne mange flere pister op i november, men i år har vi måttet vente lidt på de store mængder sne fra oven. Heldigvis er frosten her, og snekanonerne har kørt længe, så vi har kunnet bruge tiden til at producere godt med kunstsne. Det giver et rigtig godt slidlag på pisterne, så den naturlige sne holder længere og strækker skisæsonen, siger Lasse Eidskrem, destinationschef i Hovden, med et stort smil.

I år venter der de danske skiløbere flere nyheder, ikke mindst uden for pisterne. Norge tiltrækker typisk mange erfarne skiløbere, som også gerne søger uden for de præparerede pister. De vil sætte pris på, at destinationer som fx Kvitfjell i disse år udvider med nye offpiste-områder i skianlægget. Eller at Trysil etablerer nye skovløjper, hvor man løber på uberørt puddersne ned mellem birketræerne.

Norsk kronekurs på 0,77
I år kan vi danskere også glæde os over en historisk lav norsk kronekurs, som pt. er nede på 0,77, hvilket betyder, at de danske familier næsten sparer en fjerdedel på skilejen, liftkortet og maden i Norge. Og har man endnu ikke fået booket skiferie eller var der optaget på favoritdestinationen, skal man ifølge Henrik Verner Jensen, markedschef i Visit Norway, ikke fortvivle.

- Skisæsonen i Norge er lang og også længere end mange danskere tror. I påsken tager det meste af Norge skiene på og drager på fjeldet. I år ligger påsken tidligt, men generelt går skisæsonen til langt ind i april, mange steder helt til 1. maj. På de fleste destinationer er der stor snesikkerhed, og det er ikke uden grund, at nordmændene elsker skiløb i april, hvor dagene er lange og solen giver mere varme fra sig. Samtidig er sneen samtidig fortsat af god kvalitet. Så man kan roligt vælge Norge til sæsonens sene skiløb, siger Henrik Verner Jensen.

Lagt på af LMM
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Rejsefeber.dk
 Spies
 Andre artikler under Rejse Nyheder
Med luksustog gennem Rocky Mountains
Det vestlige Canada og det nordvestlige hjørne af USA er med sine...
Læs mere
Apollo Mondo Boutique
Den kommende sommer åbner Apollo dørene til et helt nyt hotelkoncept i deres Apollo Mondo-portefølje...
Læs mere
 ZoomRooms
 Rejsefeber.dk
 Spies
 RSS feeds
Få de nyeste artikler fra Rejse Nyheder via RSS
Tilmeld RSS
 ZoomWoman top 5
Mandelsplitter
Vaniljekranse
Mad der sætter gang i forbrændingen
Frugt dyppet i hvid og mørk chokolade
Kartoffelsuppe
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds