ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Bil & Motor
  Bil Nyheder
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 Citat
Når man endelig er tilfreds, er der altid nogle, som er utilfredse med, at man er tilfreds, og det gør en utilfreds.
Storm P

Regnbuemad

Regnbuemad

Myten siger, at der for enden af regnbuen findes en værdifuld skat. Måske er der noget om det. I kogebogen "Regnbuemad" bliver læseren ført mod én skat bestående af sundhed, madglæde og lækre opskrifter. Signe Moesby Leth er forfatteren bag "Regnbuemad", som giver læseren opskrifter, der alle har det tilfælles, at de er farvestrålende, sunde og fyldt med smag.

Hvis du søger på hashtagget #rainbowfood på Instagram, så ender du op med næsten 60.000 resultater . Det kan være bagels med fyld i forskellige farver, det kan være smoothiebowls med farverige toppings eller kager dekoret med orange, gule, grønne, indigoblå og violette farver. Det er et fænomen, men er der mere til regnbuemad end de farverige anretninger?

Farvenæring
Det kan lyde fjollet med alle de farver og regnbuer, men der er faktisk videnskab bag. Det er nemlig sådan, at jo flere farver du finder på din tallerken, desto flere næringsstoffer er du sikret at få. Frugt og grøntsagers farver siger nemlig ikke kun noget om deres ydre, men også om deres indre. For at give et eksempel, så er gule og orange frugter og grøntsager nemlig rige på vitamin A og C, og de grønne af slagsen er rige på vitamin B, E og K. Ved at spise regnbuemad inkluderer du en masse forskellige farver i din kost, farver der er rige på hver deres vitaminer og mineraler, og sørger dermed helt automatisk for, at din krop får de næringsstoffer, som den har brug for.

I ”Regnbuemad” møder du ikke regnbuefondant, sushi rullet i regnbuens farver eller pandekager fyldt med farvestoffer. De kunstige regnbuelignende retter er holdt ude af bogen, og forfatter Signe Moesby Leth, der også har bloggen "A million Miles", tager afsæt i ideen om, at jo flere farver fra grøntsager, frugter og andre sunde ingredienser, jo bedre er det. I bogen er der opskrifter som f.eks. en frisk sommersalat med bær, quinoa og brombærvanilje-vinaigrette, en helbagt misomarineret blomkål eller en matcha-energishake.

Farvestimulering
”Maven bliver mæt før øjnene”. Talemåden er et eksempel på, hvor meget synet betyder for vores spisning. Naturen er fyldt med farver, og de har som regel en funktion, der skal signalere en bestemt egenskab til omverdenen. Når bær er umodne, er de grønne, hårde og ofte sure, men de skifter farver når de modnes, som regel til rød, og så er de klar til at spises. Hvis noget er brunt, er det ofte fordi de t er fordi det er begyndt at rådne. For at mad skal være appetitlig, skal den stimulere vores syn, og det gør farver.

"Regnbuemad" sætter fokus på madens visuelle udtryk. Smukke farver giver en forventning om at maden er lækker, frisk og fyldt med smagsnuancer. I kogebogen får læseren opskrifter på alt fra sprøde salater og grønne smoothies til snaskede burgere og overdådige desserter. Signe Moesby Leth siger: ”Jeg har både leget med de nyeste trends inden for det sunde madunivers, men også med vegetariske nyfortolkninger af gamle velkendte klassikere.” Og fælles for de mange opskrifter er et fokus på farver. ”Mit håb med bogen er at inspirere til en mere farverig hverdag med velsmagende opskrifter, der er nemme at gå til – også for dem, der ikke er så erfarne i køkkenet.”

Ingen Diæter, forbud eller regler
”I Regnbuemad er der ingen regler, diæter eller forbud, regnbuemad er inkluderende, aldrig fordømmende, og der ska l være plads til alle. Bogen er vegetarisk, men mit håb er, at både vegetarer, flexitarer som jeg selv og kødspisere vil få glæde af bogen og finde inspiration til at spise mere farverigt og sundt,” siger Signe Moesby Leth. Hun håber, at "Regnbuemad" vil give madglæde, sundhed og inspiration til de læsere, der prøver opskrifterne i kogebogen.

Lagt på af IN
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 GUBI
 Rosendahl
 UnderCover by LE KLINT
 Jesper Holm
 Natuzzi
 Faber
 Andre artikler under Kogebøger
River Cafe
120 opskrifter på italiensk mad, når det er allerbedst fra legendarisk London-restaurant...
Læs mere
Lev sundt året rundt
Slankekure, lynkure, suppekure og juicekure lover alle en sundere livsstil og en slank krop. Du kan tabe dig på kort sigt, men...
Læs mere
Power Bowls
Grød og power bowls er blevet et kæmpe sundhedsfænomen, og med denne bog kan du komme med på bølgen...
Læs mere
Webers største hits
Webers største hits er en grillbog, som vi kender den, når den er bedst - skrevet af James Purviance, Webers millionsælgende...
Læs mere
Evergreen
Mikkel Karstad er en af landets dygtigste og mest æstetiske kogebogsforfattere. I sin tredje kogebog...
Læs mere
Sødt
Den israelskfødte stjernekok Yotam Ottolenghi, der driver en række deli´er og restaurant i London, har siden...
Læs mere
Brdr. Price Cafe Restaurant Bar
Alle de elskede klassikere fra Brdr. Prices restauranter...
Læs mere
 Artikel søgning
Søg i ZoomMan's artikelbase
 RSS feeds
Få de nyeste artikler fra Kogebøger via RSS
Tilmeld RSS
 ZoomWoman top 5
Føn dit hår korrekt
Hvilken hårbørste anvendes til hvilken hårtype?
Anti-Pollution-Fugtighedsgel fra La Biosthetique
La Biosthetique Rundbørster
La Biosthetique Paddelbørster
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds