ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
I gamle dage havde man pinebænke. Nu har man pressen.
Oscar Wilde

Festivalbilletter: Reglerne, hvis du fortryder købet


Salget af festivalbilletter er begyndt. Men husk at tænke dig om, inden du køber. Du kan nemlig ikke få pengene retur, hvis du fortryder købet.

Mange af landets festivaler sætter deres billetter til salg hen over vinteren. Det gør de ofte uden at have offentliggjort det fulde festivalprogram. Nogle festivaler bliver udsolgt kort tid efter de sættes til salg. Det betyder, at mange køber billet uden at vide, om programmet er noget, der falder i deres smag.

”Har du købt en festivalbillet, som du fortryder, skal du være opmærksom på, at du som udgangspunkt ikke kan få pengene tilbage. Ifølge forbrugeraftaleloven har du ikke fortrydelsesret, når du køber en festivalbillet på nettet. Det betyder, at du som udgangspunkt kun kan få pengene refunderet, hvis hele festivalen bliver aflyst” forklarer advokat i ADVODAN Helsingør Ann-Louise Fjeldborg.

Hun fortæller her hvilke muligheder du har, hvis du fortryder dit køb, og hvad du skal overveje, når du køber billetten.

Sælg billetten videre
Du kan kun komme af med billetten, hvis du sælger den videre. Det kan fx være over nettet eller til en ven eller bekendt. Vælger du at sælge den, skal du være opmærksom på reglerne for, hvor meget du må tage for billetten ved videresalg.

Du må ikke sælge festivalbilletten for mere, end hvad du selv har givet for den (inkl. gebyr).

”Det er ulovligt at videresælge billetter til en højere pris, end hvad arrangøren udbyder dem til. Reglen er lavet for at undgå ’billethajer’, som køber billetter til et populært arrangement for så at sælge dem videre til en langt højere pris. Hvis du gør dette, kan du blive straffet med bøde” siger Ann-Louise Fjeldborg.

Er du dækket ved sygdom?
Hvis du bliver forhindret i at deltage i festivalen pga. sygdom, kan du som udgangspunkt ikke få billetten refunderet. Det kan derfor være en god idé at overveje, om du skal have en afbestillingsforsikring, når du køber billetten. Du kan ofte tilkøbe det, når du køber festivalbilletten. Har du en årsrejseforsikring, kan det være, at afbestillingsforsikringen allerede er en del af den.

Inden du tilkøber en afbestillingsforsikring, er det værd at overveje, hvor stor risikoen er, for at du får brug for den. Hvis festivalbilletten er dyr, kan det være rart med en afbestillingsforsikring, der kan dække tabet. Skal du derimod betale meget for forsikringen i forhold til billettens pris, er det måske spild af penge.

Er festivalen så populær, at du er sikker på at finde en, der vil købe din billet, kan du også overveje at fravælge en afbestillingsforsikring.

Lagt på af IN
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Hyundai
 Chevrolet
 Ford
 Subaru
 Andre artikler under Musik
Iggy Pop til Tinderbox
Iggy Pop har udsendt plader siden 1968 og har enten som solist eller sammen med bandet The Stooges stået bag klassikere som...
Læs mere
Finske Alma sætter fuld smæk på girl power
Almas massive, tropiske poplyd er så ørehængende, at både MØ og Elton John har tilkendegivet deres begejstring...
Læs mere
Depeche Mode til Tinderbox
Verdensstjernerne giver deres første danske festivalkoncert nogensinde i Odense...
Læs mere
Hess Is More
Hess Is More startede som et elektronisk solo-projekt af Mikkel Hess...
Læs mere
 RSS feeds
Få de nyeste artikler fra Musik via RSS
Tilmeld RSS
 ZoomWoman top 5
Vaniljekranse
Hold gang i romancen
Kylling og rejer i kokossovs
Husk komplimenterne
Et godt grin er guld værd
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds