ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Bil & Motor
  Bil Nyheder
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 Citat
En vred mand er sjældent fornuftig; en fornuftig mand er sjældent vred.

I køkkenet med Karen Blixen

I køkkenet med Karen Blixen

For Karen Blixen var gastronomi en kunstart på lige fod med litteratur, musik og maleri. Derfor gik hun til gastronomien med dannelse, selvbevidsthed, passion, ufravigelige kvalitetskrav og høje forventninger.

Med en ukuelig vilje lykkedes det Blixen at stable et køkken op på farmen i Afrika. Hendes madlavning gik fra et absolut nulpunkt hvad angik håndelag, udstyr og råvarer og endte med at blive kaldt det afrikanske kontinents svar på Ritz.

I køkkenet med Karen Blixen tager læseren med på kulinarisk vandring gennem Blixens liv og forfatterskab. Den følger i forfatterindens fodspor fra barndomshjemmet til Britisk Østafrika og videre til Paris, New York og tilbage til Rungstedlund – med afstikkere i form af farverige beretninger fra gastronomiens kulturhistorie.

Bogen gemmer desuden på en gedigen nyhed for Blixen-fans og -kendere. Der har mange gange været spekuleret i, om hun i 1925 gik i kokkelære på Restaurant Rex i København eller ej. Var det en fantasi, hun havde, eller stod hun ved gryderne. Men bogen kan vi nu bevise, at det gjorde hun. Som Signe Wulff formulerer det i forordet:

"Da jeg under arbejdet med denne bog fandt Karen Blixens personlige kogebog med håndskrevne noter fra hendes læretid som elev hos en fransk kok på en restaurant i Bredgade, følte jeg mig som en arkæolog, der havde gravet et epokegørende fortidsfund frem. Notesbogen og fundet af restauranten fik mange brikker til at falde på plads, og bogens eksistens understreger betydningen af gastronomien i Karen Blixens liv og kaster nyt lys over hendes personlige historie. Det er nu nemmere for mig at forstå, hvorfor hun – da alt var kuldsejlet på farmen i Afrika – mente, hun havde valget mellem at gå to veje: enten at blive kok eller forfatter".

Da hun blev forfatter, lagde hun kogekunsten på hylden – i hvert fald den udførende del. For Karen Blixen forblev en stor gourmet hele livet og brugte hyppigt sin gastronomiske viden i sine fortællinger. Bogen gengiver også – for første gang – Karen Blixens egne yndlingsopskrifter fra hendes læretid som kokkeelev i København. Og så kommer den med et nyt bud på den rigtige menu fra Babettes gæstebud.

Bogens forord er skrevet af Adam Price.

Titel: I køkkenet med Karen Blixen
Forfatter: Signe Wulff
Forlag: Lindhardt og Ringhof

Lagt på af KP
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 GUBI
 Menu
 Natuzzi
 UnderCover by LE KLINT
 Jesper Holm
 Faber
 Andre artikler under Kogebøger
Jamie Oliver - Grønt
Stadig flere ønsker at spise mere grønt, hvad enten det skyldes helbredsmæssige årsager, økonomiske hensyn eller...
Læs mere
Enkelt
Yotam Ottolenghi er stjernekokken, der revolutionerede det grønne køkken med sin sans for smagssammensætning...
Læs mere
Holms desserter
Claus Holm har skiftet salt ud med sukker...
Læs mere
Lev sundt året rundt
Slankekure, lynkure, suppekure og juicekure lover alle en sundere livsstil og en slank krop. Du kan tabe dig på kort sigt, men...
Læs mere
Grøn Mad - Let at lave
Grøn Mad - Let at lave er til dig, der gerne vil spise flere grønsager...
Læs mere
River Cafe
120 opskrifter på italiensk mad, når det er allerbedst fra legendarisk London-restaurant...
Læs mere
Regnbuemad
Myten siger, at der for enden af regnbuen findes en værdifuld skat. Måske er der noget om det. I kogebogen "Regnbuemad" bliver...
Læs mere
 Artikel søgning
Søg i ZoomMan's artikelbase
 RSS feeds
Få de nyeste artikler fra Kogebøger via RSS
Tilmeld RSS
 ZoomWoman top 5
I køkkenet med Karen Blixen
Mikkel og den kolde hvide verden
Izipizi Briller
Stilleleg
Rens morgen og aften
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds