ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Når man endelig er tilfreds, er der altid nogle, som er utilfredse med, at man er tilfreds, og det gør en utilfreds.
Storm P

Astra TwinTop


Opel skaber liv blandt de ellers stillestående udstillede biler på Frankfurt Motor (15. til 25. september) med en dans på Opel standen. Besøgende kan opleve Astra TwinTop – en verdenspremiere – udføre en ”Cabrio-Coupé-Lambada”, når den åbner og lukker taget.

Ved et tryk på en knap gennemfører fem sektioner nøje koreograferede bevægelser ved hjælp af fem elmotorer, otte hydrauliske cylindre, 13 sensorer og 14 bevægelige led.

Største fordel ved det nykonstruerede tag: de enkelte dele er mindre end i konventionelle systemer – og fordrer derfor mindre plads, når du gemmes af vejen i bagagerummet – når bilen skal køres som cabriolet.

Designernes motto var: første funktionalitet, så stil. Ud fra disse tanker gik GMs og Opels teknikere i samarbejde med CarTopSystems (CTS) for at udvikle det ultimative tagsystem. Det omfatter ikke alene attraktive linier, men desuden enestående pladsforhold for et foldetag. Takket være den gode benplads og skulderbredde i Astra TwinTop oplever passagererne også i bagsædet god komfort under kørslen.

Projektlederen Klaus-Rudolf Reuter siger bl.a.: ”Vi analyserede alle tagsystemer på markedet. Hurtigt fandt vi ud af, at ingen af dem levede op til vore krav om at kunne tilbyde et spændende design sammen med en rummelig kabine og en masse bagageplads. Så den eneste mulighed var, at vi måtte skabe en helt ny løsning.”

Ingeniørerne indbyggede også en absolut nyhed i Astra TwinTop: det eldrevne lastesystem Easy Load. Takket være dette kan bagagerummets 200 liter udnyttes fuld ud, med taget ”stuvet ned”. Ved tryk på en knap hæves tagdelene i bagagerummet 25 centimeter. Kufferter og indkøbsposer under rumdeleren kan derpå nemt fjernes eller placeres. Projektleder Klaus-Rudolf Reuter: ”Jeg er sikker på, at bilejerne kommer til at sætte stor pris på denne standardmulighed – fordi det er nemt at komme til bagagen – selv når toppen er nede.”

Astra TwinTop har et bagagerum på 440 liter med taget oppe. En væsentlig detalje ved dagligdags brug. Bagagerumsklappens hængsel er også pladsbesparende – med 14 bevægelige led – en premiere i Astra TwinTop.

Bagagerumsgulvet er sænket tre centimeter i forhold til den 5-dørs Astra, og det giver ekstra plads. Der er desuden rum til småting i siderne af bagagerummet, der er en åbning med klap til bagsædet til f.eks. ski, og ved reservehjulet kan den sammenklappelige vindafviser i fire dele og et dækreparationssæt opbevares.

Astra TwinTop er udviklet på rekordtid, nemlig kun 17 måneder, bl.a. ved udstrakt brug af computer simulationer – og de mange erfaringer, som CTS bibragte projektet. Den 4-sædede Astra TwinTop ruller af samlebåndene i Antwerpen, Belgien, fra begyndelsen af 2006. Her på fabrikken monteres også hele tagmodulet.

Lagt på 24. august 2005 af KP
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook

Kommentarer

Du skal være logget ind, for at kunne tilføje din kommentar.
 Ford
 Chevrolet
 Subaru
 Hyundai
 Andre artikler under Bil Nyheder
Kia XCeed
Med et flot, udtryksfuldt og moderne design – er den nye Kia XCeed et sporty alternativ til traditionelle SUV’er...
Læs mere
Facelift til Porsche Macan
Den nye Macan lanceres med en effektiv toliters firecylindret turbobenzinmotor med ny...
Læs mere
Ford Puma
Den nye Ford Puma viser nye sider for både Ford og klassen for kompakte crossover- og SUV-modeller...
Læs mere
Škoda Scala
Nyt navn, nyt design og ny teknologi – Škoda Scala sætter ny standard i mellemklassen...
Læs mere
 ZoomRooms
 Chevrolet
 Ford
 Hyundai
 Subaru
 RSS feeds
Få de nyeste artikler fra Bil Nyheder via RSS
Tilmeld RSS
 ZoomWoman top 5
Æbletærte med kanel
Overgrebet
Hold gang i romancen
Et godt grin er guld værd
Mad der sætter gang i forbrændingen
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds