ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Alle sandheder er lette at forstå, når først de er opdaget; problemet er at opdage dem.
Galileo Galilei

En rigtig herremiddag


(4 personer)

Forret (Rejecocktail)

Ingredienser:
300 g kogte rejer
1 salathoved
2 tsk karry

Dressing
2 dl yoghurt naturel
2 dl syrnet fløde 9%
2 spsk citronsaft
salt & peber
½ pose frisk dild

Fremgangsmåde:
Skyl salatbladene og ryst dem tørre. Læg salatbladene i et serveringsfad eller en lille skål. Pisk yoghurten med den syrnede fløde og citronsaften. Krydr let med salt og peber. Snit dilden og rør halvdelen af det i dressingen. Skyl rejerne og lad dem dryppe af i en sigte. Fordel dem på lejet af salat, hæld dressingen over og drys med resten af dilden.


Hovedret (Culottesteg, bagte kartofler og bernaise)

Ingredienser:
8 store bagekartofler
1-1½ kg Okseculotte
salt og peber
3 breve knorr bernaise
smør
mælk

Fremgangsmåde:
Rids med en kniv i fedtlaget og gnid salt og peber i ridserne. Beregn stegetiden: ca. 4 minutter pr. 100 g kød, incl. bruning. Brun den ene side af stegen i en stegegryde med 25 g smør. Vend stegen og brun den anden side i resten af smøret. Når begge sider er brunet tilsæt vand, lad den stege med låg på ved svag varme. Vend stegen efter halvdelen af stegetiden. Mål temperature ved at stikke et stegetermometer ind til centrum af stegen. Temperaturen skal være 55º. Lad stegen hvile tildækket i 10-20 minutter inden servering.

Vask kartoflerne grundigt, prik dem med en gaffel og pak dem ind enkeltvis i sølvpapir. Placer dem på en bagerist og bag dem på 200 grader i ca. 60 minutter alt efter størrelse.

Lad bernaise saucen efter anvisningen på pakken.


Dessert (Tag selv is)

Køb tre-fire forskellige slags is, chokolade og karamel sauce. Lad gæsterne tage for sig af godterne.


Drikkevarer: Rødvin eller kolde Tuborg



Skrevet 24. oktober 2005 af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Faber
 Rosendahl
 Natuzzi
 UnderCover by LE KLINT
 GUBI
 Menu
 Andre artikler under Mad & Drikke
Grøn omelet
Omelet med porrer og kartofler...
Læs mere
Mad der sætter gang i forbrændingen
Strammer bukserne for meget om maven? Så er det på tide at få sat gang i forbrændingen...
Læs mere
Oksekød med jordnødder
Oksekød og kartofler i kokos-karry sauce, toppet med bønnespirer og jordnødder...
Læs mere
Kartoffelsuppe
Kartoffelsuppe med porer og purløg. Kan nydes både kold og varm...
Læs mere
Lækker tomatsuppe
Tomatsuppe er en rigtig efterårs- og vintersuppe og så er den tilmed fedtfattig...
Læs mere
Hjemmelavet iste
Hvorfor betale i dyre domme for iste på flaske, når man kan lave det selv – let og lækkert!
Læs mere
Kylling og rejer i kokossovs
Smagfuld middagsret fra Seychellerne...
Læs mere
 RSS feeds
Få de nyeste artikler fra Madopskrifter via RSS
Tilmeld RSS
 ZoomWoman top 5
Små oreganobrød
Oksekød med jordnødder
Grøn omelet
Kend din hårtype
Ciabatta
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds